Italialaiset ravintolat
Valvoja: Moderators
- Portti
- Viestit: 1110
- Liittynyt: 21 Maalis 2005, 09:40
- Car(s): Fiesta ST 2019 (ex-Abarth 500 Esseesse + ex-147 GTA + ex-Megane RS 265 Trophy)
- Paikkakunta: Hollola/Lahti
- Viesti:
Lahdessa kävijöille vinkiksi:
Mamma Maria torin reunalla on mainio italialaisen ruuan paikka. Erittäin runsas valikoima pasta-annoksia, pasta on itse tehtyä. Hinnat kohtuulliset (pasta-annos alle kympin). Jälkiruuaksi voi maistella itsetehtyä italialaista jäätelöä. Makuvalikoimaa löytyy ja hyvältä maistuu.
Mamma Maria torin reunalla on mainio italialaisen ruuan paikka. Erittäin runsas valikoima pasta-annoksia, pasta on itse tehtyä. Hinnat kohtuulliset (pasta-annos alle kympin). Jälkiruuaksi voi maistella itsetehtyä italialaista jäätelöä. Makuvalikoimaa löytyy ja hyvältä maistuu.
ex-Abarth 500 Esseesse - http://www.pertti.com/abarth" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-147 GTA - http://www.pertti.com/gta" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-147 GTA - http://www.pertti.com/gta" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Viestit: 849
- Liittynyt: 27 Heinä 2004, 20:09
- Car(s): Volvo S40 T5
- Paikkakunta: Turku
- Viesti:
Gastone on aivan LOISTAVA paikka! Listaan sen ehdottomasti tämän hetken kärkisijoille hinta-laatusuhteessa. Et tule pettymään...Vittorio Jano kirjoitti:Viikonloppuna olisi tarkoitus tulla Helsinkiin jouluostoksille emännän synttäreitä viettämään ja illallispöydän varasin Gastone-nimisestä paikasta. Kenelläkään kokemuksia? Ilmeisesti ihan ok paikka.
“The best argument against democracy is a five minute conversation with the average voter.”
Samaa mieltä. Tulee käytyä usein. Siellä muuten järjestettiin CARF:in tämän vuoden päätösillallinenkin (olin sattumalta paikalla, tosin eri seurueessa).Punavuoren Paroni kirjoitti: Gastone on aivan LOISTAVA paikka! Listaan sen ehdottomasti tämän hetken kärkisijoille hinta-laatusuhteessa. Et tule pettymään...
- Wile E. Coyote
- Viestit: 4112
- Liittynyt: 23 Kesä 2003, 07:24
- Car(s): GTV V6 TB 1996
käyttöauto:turbo traktori
156 V6 Q2 2000
"in memoriam" - Paikkakunta: Kuusankoski
Lukiko kukaan niitä arvosteluja pidemmälle Tuo Henna esim kuulostaa kyllä niin isin pilalle hemmotellulta prinsessalta kuin olla saattaa. Mutta voi olla että en itsekään lammasta tilaisiPunavuoren Paroni kirjoitti:Gastone on aivan LOISTAVA paikka! Listaan sen ehdottomasti tämän hetken kärkisijoille hinta-laatusuhteessa. Et tule pettymään...
Ps. Täytyy käydä paikanpäällä kun on noin ristiriitaisia kommentteja!
Ayrton Senna da Silva forever
Noiden nettiarvioiden huono puoli on se, että joukossa on usein kaikenlaista viheltäjää, jotka eivät ole ravintolaa koskaan nähneetkään ja sitten kirjoittavat mitä sylki suuhun tuo. Eli ei muu auta kuin itse käydä tsekkaamassa mitä oikeasti paikasta pitää.Wile E. Coyote kirjoitti: Lukiko kukaan niitä arvosteluja pidemmälle Tuo Henna esim kuulostaa kyllä niin isin pilalle hemmotellulta prinsessalta kuin olla saattaa. Mutta voi olla että en itsekään lammasta tilaisi
Ps. Täytyy käydä paikanpäällä kun on noin ristiriitaisia kommentteja!
Tosin jos arvostelut ovat yksinomaan negatiivisia ja asiallisesti kirjoitettuja, niin eipä sellaiseen paikkaan varmaan ole tarvetta mennä.
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
- Wile E. Coyote
- Viestit: 4112
- Liittynyt: 23 Kesä 2003, 07:24
- Car(s): GTV V6 TB 1996
käyttöauto:turbo traktori
156 V6 Q2 2000
"in memoriam" - Paikkakunta: Kuusankoski
Varmasti pitää paikkansa, mutta tämä porukkahan oli todella paikalla ollut ja heille oli vastattukin.Sassicaia kirjoitti:Noiden nettiarvioiden huono puoli on se, että joukossa on usein kaikenlaista viheltäjää, jotka eivät ole ravintolaa koskaan nähneetkään ja sitten kirjoittavat mitä sylki suuhun tuo.
Ayrton Senna da Silva forever
Voi olla että olen yliskeptinen näiden nettikirjoittelijoiden suhteen, mutta tuskin oikea ravintoloitsija noin vastaisi nettinimimerkille. Eiköhän asia olisi hoidettu ravintoloitsijan toimesta jo itse tilanteessa.Wile E. Coyote kirjoitti:Varmasti pitää paikkansa, mutta tämä porukkahan oli todella paikalla ollut ja heille oli vastattukin.
Tämä on vähän samanlaista kuin se Lehtovaaran juttu kesällä jos joku vielä muistaa, siinähän saatiin kuulla vain se asiakkaan versio ja varsin kovalla äänellä monesta tuutista. Netti on pelottavan voimakas mustamaalausväline.
Täytyy varmaan käydä Gastonessa syömässä ja pistää raporttia.
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
- Wile E. Coyote
- Viestit: 4112
- Liittynyt: 23 Kesä 2003, 07:24
- Car(s): GTV V6 TB 1996
käyttöauto:turbo traktori
156 V6 Q2 2000
"in memoriam" - Paikkakunta: Kuusankoski
Paikalle ajattelin itsekin mennä enkä noita tarinoita uskoa. Vähän hölmöä vaan että tuollaiset foorumit menee vähän hukkaan kun ei voi uskoa puolesta eikä vastaan annettuja kommentteja...Sassicaia kirjoitti:Voi olla että olen yliskeptinen näiden nettikirjoittelijoiden suhteen, mutta tuskin oikea ravintoloitsija noin vastaisi nettinimimerkille. Eiköhän asia olisi hoidettu ravintoloitsijan toimesta jo itse tilanteessa.Wile E. Coyote kirjoitti:Varmasti pitää paikkansa, mutta tämä porukkahan oli todella paikalla ollut ja heille oli vastattukin.
Tämä on vähän samanlaista kuin se Lehtovaaran juttu kesällä jos joku vielä muistaa, siinähän saatiin kuulla vain se asiakkaan versio ja varsin kovalla äänellä monesta tuutista. Netti on pelottavan voimakas mustamaalausväline.
Täytyy varmaan käydä Gastonessa syömässä ja pistää raporttia.
Ayrton Senna da Silva forever
Kävin Gastonessa lounaalla kun satuin ohi kävelemään. Olivat näköjään laskeneet lounaiden hintoja lähemmäs lounassetelitasoa, nyt näytti olevan lounasannokset hiukan rapiat 8 - 10,50e. Paikka oli lähes täynnä, mutta silti löytyi heti pöytä.
Olisi varmaan pitänyt ottaa risotto, mutta kana-herkkusieni oli päivän risotto ja se ei oikein iskenyt. Toisekseen juuri viikonloppuna tuli syötyä täydellistä Risottoa Padovassa, joten pettymys olisi ollut varma. Joten otin päivän kalan, joka oli lohi remoulade-kastikkeella hintaan 10,50.
Tuomio:
Ruoka: lohi oli aavistuksen kuivan puolella ja lisukkeena olleet grillatut vihannekset liian suolaisia. Kastike hivenen pistävää, mutta ihan ok. Höyrytetyt perunat olisivat tuoneet ammoiset kouluruokailut mieleen jos olisivat olleet vähänkin kovempipintaisia. Kouluarvosana 7-, mutta jos hintaan suhteuttaa niin 8½.
Palvelu: pöytä järjestyi heti, ruoka tuli yllättävän nopeasti ja tarjoilijat olivat kiireisen ystävällisiä. 9.
Vilkaisin myös ruokalistan ja viinilistan, näyttivät ihan mielenkiintoisilta ja viinit ovat jopa edullisia. Silmiin pisti Amaronejen suuri määrä. Toscanan paremmista viineistä oli listalla ilahduttavasti mainio Testamatta, eikä sitä iänikuista suunnattoman yliarvostettua Tignanelloa.
Rypälejätteistä tislatun pontikan ystävät ilahtuvat varmasti laajahkosta grappavalikoimasta, jossa näytti olevan mm. Gajan grappoja.
Täytyy joskus mennä illalla ajan kanssa ja ottaa pitkän kaavan mukainen satsi.
Edit: niin ja lounaalle menen kyllä varmasti uudestaankin.
Olisi varmaan pitänyt ottaa risotto, mutta kana-herkkusieni oli päivän risotto ja se ei oikein iskenyt. Toisekseen juuri viikonloppuna tuli syötyä täydellistä Risottoa Padovassa, joten pettymys olisi ollut varma. Joten otin päivän kalan, joka oli lohi remoulade-kastikkeella hintaan 10,50.
Tuomio:
Ruoka: lohi oli aavistuksen kuivan puolella ja lisukkeena olleet grillatut vihannekset liian suolaisia. Kastike hivenen pistävää, mutta ihan ok. Höyrytetyt perunat olisivat tuoneet ammoiset kouluruokailut mieleen jos olisivat olleet vähänkin kovempipintaisia. Kouluarvosana 7-, mutta jos hintaan suhteuttaa niin 8½.
Palvelu: pöytä järjestyi heti, ruoka tuli yllättävän nopeasti ja tarjoilijat olivat kiireisen ystävällisiä. 9.
Vilkaisin myös ruokalistan ja viinilistan, näyttivät ihan mielenkiintoisilta ja viinit ovat jopa edullisia. Silmiin pisti Amaronejen suuri määrä. Toscanan paremmista viineistä oli listalla ilahduttavasti mainio Testamatta, eikä sitä iänikuista suunnattoman yliarvostettua Tignanelloa.
Rypälejätteistä tislatun pontikan ystävät ilahtuvat varmasti laajahkosta grappavalikoimasta, jossa näytti olevan mm. Gajan grappoja.
Täytyy joskus mennä illalla ajan kanssa ja ottaa pitkän kaavan mukainen satsi.
Edit: niin ja lounaalle menen kyllä varmasti uudestaankin.
Iskin taas lounaalla. Tällä kertaa kohteena oli l'Osteria, joka on Gastonen naapurissa. Näyttää olevan oikein italialaisten keskittymä Korkeavuorenkadulla. Otin lounaslistalta salami-rucolarisoton, hintaan 9 euroa. Risotto tuli nopeasti vaikka paikka oli lähes täynnä. Se muistutti koostumukseltaan ja ulkonäöltään enemmän anopin tekemää omena-riisipuuroa kuin risottoa. Ei se pahaa ollut, mutta eipä ihmeemmin säväyttänytkään. Salaminpaloja ja rucolaa oli perin niukasti, joten yli lounassetelin menevä hinta ei tuntunut oikeutetulta.
Palvelu oli laskun odottelua lukuunottamatta kohtuullisen ripeää mutta vähän hapuilevaa. Tunnelma oli jotenkin ketjuravintolamaisen tekoitalialainen, vaikkei tuo kai mihinkään ketjuun kuulukaan.
Viinilistan katsoin läpi odotellessani, varsin laajalti perusviinejä eri alueilta ympäri Italiaa, hyvin vähän helmiä joukossa. Täytyy antaa sympatiapiste siitä, että huippuviininä oli Sassicaia 2001.
En usko että Berlusconi tätä kehuisi, vaikka niin mainostavatkin. Tuskin menen uudestaan, ellei lounaslistalla satu olemaan jotain mielenkiintoista 8 eurolla.
Palvelu oli laskun odottelua lukuunottamatta kohtuullisen ripeää mutta vähän hapuilevaa. Tunnelma oli jotenkin ketjuravintolamaisen tekoitalialainen, vaikkei tuo kai mihinkään ketjuun kuulukaan.
Viinilistan katsoin läpi odotellessani, varsin laajalti perusviinejä eri alueilta ympäri Italiaa, hyvin vähän helmiä joukossa. Täytyy antaa sympatiapiste siitä, että huippuviininä oli Sassicaia 2001.
En usko että Berlusconi tätä kehuisi, vaikka niin mainostavatkin. Tuskin menen uudestaan, ellei lounaslistalla satu olemaan jotain mielenkiintoista 8 eurolla.
Eikös kukaan ole Helsingin Mare Chiaroa maininnut vai olenko vain puusilmäillyt hmm.
Hämeenkadulla olikohan 3. vai 5. Linjan tienoilla sijaitseva pieni italialainen pitseria varustettuna aika erikoisella ilmapiirillä - sanotaanko että hyvin uskoo että paakari on italialainen herra joka on pitänyt 20v pitseriaansa Kalliossa
Hämeenkadulla olikohan 3. vai 5. Linjan tienoilla sijaitseva pieni italialainen pitseria varustettuna aika erikoisella ilmapiirillä - sanotaanko että hyvin uskoo että paakari on italialainen herra joka on pitänyt 20v pitseriaansa Kalliossa
Ei tarvitse varmaan vähään aikaan kokeillakaan, mamma mia!Proi kirjoitti:Eikös kukaan ole Helsingin Mare Chiaroa maininnut vai olenko vain puusilmäillyt hmm.
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/1135218763912
Hämeentien Mare Chiaro Secondo pysyy suljettuna
Helsingissä Hämeentie 20:ssä sijaitseva pizzeria Mare Chiaro Secondo pysyy edelleen suljettuna. Asiasta päätti Helsingin ympäristölautakunta tiistaisessa kokouksessaan.
Ympäristölautakunnan mukaan pizzerian toiminta ja olosuhteet eivät täytä elintarvikehuoneistolle asetettuja hygieenisiä vaatimuksia.
Ympäristöterveyspäällikkö sulki pizzerian 3. helmikuuta toistaiseksi. Sen jälkeen pizzeriayrittäjä siivosi ja remontoi talkoolaisten auttamana paikkoja, mikä ei kuitenkaan riittänyt.
-TV, BMW:t : E30 316 -86, E46 330dA touring -00, sisäinen alfisti odottaa comebackia
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
Re: salossa oli
Benjam's on muuten tätä nykyä tyylikkäämpi paikka. Remppasivat sen joku aika sitten. Nyt on valkoiset liinat ja tyylikkäät italialaiset nahkajakkarat
saint_tobias kirjoitti:Salossa oli pizzeria nimeltään pizza mestarit. Täytys olla italialainen kun ferrareita oli joka paikassa ja koko "punainen" henkilökunta seurasi formuloita kun tulivat..
enään ei taida olla olemassa. Halikossahan on pizzamestarit mut taitaa olla turkkilainen paikka..?
joku tuossa mainitsi jo Järvenpään hotelli Rivolin yhteydessä olevan toscanan. Sieltä saa hyvää lammasta!
Hesassa ollaan kokeiltu tätä http://www.korttelimenu.com/index_fi/st ... ng_ID=1723
oikeasti hyvää ruokaa ja kohtuuhintainen!!
Miltä kuullostaa esim. tämä???
--------------------------------
SPAGHETTI ALLE VONGOLE 11,00€
Spaghettia, tuoreita sydänsimpukoita, valkosipuli-persilja- valkoviinikastike tai tomaatti-valkoviinikastike
--------------------------------
H
Tuli tänä suvena käytyä Turkuses. Sergion (vero padrone) italialainen henkilökunta tarjosi oivaa ruokaa ja viinilista oli mitä mielenkiintoisin. www.sergio.fi
- juhala
- Viestit: 685
- Liittynyt: 11 Kesä 2006, 08:40
- Car(s): Alfa 159 SW 1.9 JTDm 2010
Alfa 156 2.5 1998
Fiat Abarth 500 Essesse
Giulietta 1.4. T-jet 2010 - Paikkakunta: Espoo
PAH. Hygieniahössöttäjät!tv kirjoitti:Ei tarvitse varmaan vähään aikaan kokeillakaan, mamma mia!Proi kirjoitti:Eikös kukaan ole Helsingin Mare Chiaroa maininnut vai olenko vain puusilmäillyt hmm.
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/1135218763912Hämeentien Mare Chiaro Secondo pysyy suljettuna
Helsingissä Hämeentie 20:ssä sijaitseva pizzeria Mare Chiaro Secondo pysyy edelleen suljettuna. Asiasta päätti Helsingin ympäristölautakunta tiistaisessa kokouksessaan.
Ympäristölautakunnan mukaan pizzerian toiminta ja olosuhteet eivät täytä elintarvikehuoneistolle asetettuja hygieenisiä vaatimuksia.
Ympäristöterveyspäällikkö sulki pizzerian 3. helmikuuta toistaiseksi. Sen jälkeen pizzeriayrittäjä siivosi ja remontoi talkoolaisten auttamana paikkoja, mikä ei kuitenkaan riittänyt.
Vieläkö tuota on se Olli pitänyt? Ihan ok kuppila se on ollut, nyt on vaan normit karanneet käsistä.
( omat kokemukset ovat tosin 10 v takaa )
Hämeenlinnaan on kuulemma tulossa entisen kreikkalaisravintola Georgioksen paikalle Italialainen. Jo sitä on odoteltukin. Paikka on siis ihan kirkon kupeessa osoitteessa Linnankatu 3. Lupaavalta kuulostaa ainakin se, että ravintolan pitäjät ovat ulkopaikkakuntalaisia. Ans kattoo, täytyy testata kunhan avaavat.
Kaikki kuluu mikä hemppuu.
http://www.ristorantecastagneto.com/fi/
Olisi tarkoitus käydä tarkistamassa.
Olisi tarkoitus käydä tarkistamassa.
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
Heh, tuo on kyllä iso plussa. Toivottavasti tulee tosiaan ihan oikean italialainen paikka, eikä mitään pirkkapolokneesiä tarjoileva mättölä.Terzius kirjoitti: Lupaavalta kuulostaa ainakin se, että ravintolan pitäjät ovat ulkopaikkakuntalaisia.
Tokihan kumimuumi on käynyt Mamma mian jätskit testaamassa? Riittävän monta palloa kun vetää, niin ei tarvitse muuta syödäkään. Parasta jäätelöä, mitä Suomessa olen saanut.
Toivotaan juu. Ja toivotaan, ettei ravintelille käy huonosti asiakkaiden vähyyden vuoksi. Tuolla maakuntakaupungissa kun väki käy harvemmin ulkona syömässä ja silloinkin pitää olla "mausta viis, syö niin paljon kuin jaksat" tyylinen paikka.
Rysälässä kävijöille vinkiksi sellainen paikka kuin Porto Fino, osoitteessa 60, rue du luxembourg. Ei ole oikein turistialueella vaan lähempänä tuota EU aluetta Luxemburgin aukion kupeessa. Autenttista sapuskaa ja hyvä palvelu. Viimeksi kyyppari antoi laatuluokan viinipullon puoleen hintaan "kun on enää pari jäljellä". Voin suositella kaikin puolin.
Rysälässä kävijöille vinkiksi sellainen paikka kuin Porto Fino, osoitteessa 60, rue du luxembourg. Ei ole oikein turistialueella vaan lähempänä tuota EU aluetta Luxemburgin aukion kupeessa. Autenttista sapuskaa ja hyvä palvelu. Viimeksi kyyppari antoi laatuluokan viinipullon puoleen hintaan "kun on enää pari jäljellä". Voin suositella kaikin puolin.
Kaikki kuluu mikä hemppuu.
Mamma Mariassa tehtyä jäätelöä! Olen yrittänyt houkutella jäätelömyyntiä myös Bella Italiaan, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä...Vittorio Jano kirjoitti:Heh, tuo on kyllä iso plussa. Toivottavasti tulee tosiaan ihan oikean italialainen paikka, eikä mitään pirkkapolokneesiä tarjoileva mättölä.Terzius kirjoitti: Lupaavalta kuulostaa ainakin se, että ravintolan pitäjät ovat ulkopaikkakuntalaisia.
Tokihan kumimuumi on käynyt Mamma mian jätskit testaamassa? Riittävän monta palloa kun vetää, niin ei tarvitse muuta syödäkään. Parasta jäätelöä, mitä Suomessa olen saanut.
159 2.0 JTDm, GT JTD, 156 2.5 V6
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
No nyt on tietoa Hml:n uusista italialaisista. Nepalilaisen Chautaran tilalle on avattu lahtelaisesta mamma Mariasta tutun Francesco Buonocoren Spaghetteria Pulcinella. Tällä hetkellä lounaspaikka, mutta herkkumyymälää ja jätskibaariakin Kaupunkiuutisten mukaan kaavaillaan. Pitää testata.
Georgioksen tilalle tulevan paikan nimi on La Bussola.
Tämähän on kohta ihan Italia. Taisi olla teemana elomessuillakin.
Georgioksen tilalle tulevan paikan nimi on La Bussola.
Tämähän on kohta ihan Italia. Taisi olla teemana elomessuillakin.
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
La Bussola testattu. Hieman ristiriitaiset fiilikset: ruoka oli hyvää, mutta palvelu varsin amatöörimäistä. Pöytäämme hoitanut tyttö oli noin 18-vuotias ja paikoitellen kyllä liian pahasti pihalla. Kohtelias, iloinen ja sympaattinen juu, asiantunteva not. Ei toimisi stadissa.
Lista oli pizzoineen vähän turhankin laaja ja annokset todella suuria. Ei enää naurattanut, kun lautasellinen jälkiruokatitramisua läväytettiin eteen. Mutta pakkohan sekin oli selvittää, kun kerran hyvää oli.
Kaksi alkuruokaa, kaksi pääruokaa, puoli pulloa viiniä, yksi jälkkäri ja yksi espresso tekivät hieman vajaat 90 jööröä.
Lista oli pizzoineen vähän turhankin laaja ja annokset todella suuria. Ei enää naurattanut, kun lautasellinen jälkiruokatitramisua läväytettiin eteen. Mutta pakkohan sekin oli selvittää, kun kerran hyvää oli.
Kaksi alkuruokaa, kaksi pääruokaa, puoli pulloa viiniä, yksi jälkkäri ja yksi espresso tekivät hieman vajaat 90 jööröä.
-
- Viestit: 425
- Liittynyt: 15 Maalis 2006, 16:51
- Car(s): 156 V6 2.5 SW Boselift 2002/06 Novitec putket KW alusta
- Paikkakunta: Helsinki
Onko kukaan syönyt koko menua La Scalassa vuosaaressa http://www.ravintolalascala.com/ ? Itse olen käynyt siellä vain jälkiruoalla ja se oli positiiivinen kokemus.
- HR
- Viestit: 783
- Liittynyt: 03 Maalis 2003, 11:32
- Car(s): 147 1.6 TS
Mondeo 2.0 TDCi - Paikkakunta: Kempele
^Tulihan tuolla Ravintola Toscnanassa käytyä. Siellä oli monen sorttista pastaa listalla. Toscana löytyy näemmä jo arvostetulta Kaenkky ravitolakriitikko saitiltakin.
http://www.kaenkky.com/?p=k&id=337
http://www.kaenkky.com/?p=k&id=337
- liekki
- Viestit: 1079
- Liittynyt: 31 Maalis 2005, 17:50
- Car(s): Mitoc TCT 135hv
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Tuosta tarjoilijattaresta niin epäilisin tietäväni tapauksen. En varsinaisesti tunne mutta muutamaan otteeseen eri yhteyksissä ollut tekemisissä sen kanssa ja jos kyse on samasta henkilöstä niin on aloittanut kuukauden sisään työt tuolla. Eli toivotaan että on vasta opettelu menossa ja jatkossa sitten asiantuntevampaa meininkiä.Vittorio Jano kirjoitti:La Bussola testattu. Hieman ristiriitaiset fiilikset: ruoka oli hyvää, mutta palvelu varsin amatöörimäistä. Pöytäämme hoitanut tyttö oli noin 18-vuotias ja paikoitellen kyllä liian pahasti pihalla. Kohtelias, iloinen ja sympaattinen juu, asiantunteva not. Ei toimisi stadissa.
Lista oli pizzoineen vähän turhankin laaja ja annokset todella suuria. Ei enää naurattanut, kun lautasellinen jälkiruokatitramisua läväytettiin eteen. Mutta pakkohan sekin oli selvittää, kun kerran hyvää oli.
Kaksi alkuruokaa, kaksi pääruokaa, puoli pulloa viiniä, yksi jälkkäri ja yksi espresso tekivät hieman vajaat 90 jööröä.
Täytyy varmaan itsekin käydä kokeilemassa tuota La Bussolaa. Omaan sydämeen ainakin vetoaa nuo suuret annokset.
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
Siellä oli parikin nuorta tytsyä. Yritystä oli, joten eiköhän homma tuosta kohene.liekki kirjoitti:Tuosta tarjoilijattaresta niin epäilisin tietäväni tapauksen. En varsinaisesti tunne mutta muutamaan otteeseen eri yhteyksissä ollut tekemisissä sen kanssa ja jos kyse on samasta henkilöstä niin on aloittanut kuukauden sisään työt tuolla. Eli toivotaan että on vasta opettelu menossa ja jatkossa sitten asiantuntevampaa meininkiä.
Itse itseäni lainaten, nyt on kokemusta parista kolmesta illallisesta Sassossa ja kaikki ovat toimineet hyvin. Ruoka on hyvää, risotto selkeästi Stadin parasta ja palvelu oli yhdellä kerralla niin poikkeuksellisen hyvää, että katsoin aiheelliseksi mainita siitä tälle loistavalle tarjoilijalle ja annoinpa vielä kovasti tippiäkin.Sassicaia kirjoitti:Sasso Pohjoisespalla on lounaan perusteella ihan kelpo paikka. Ruokaa pohjoisitalialaisella teemalla ja mielenkiintoisella viinilistalla lähes yksinomaan italialaisia viinejä.
Viinilista on edelleen hyvä, suosittelen maistamaan Quintarellin tai Dal Forno Romanon Valpolicellaa kovasta hinnasta huolimatta, on sen arvoista. Parempaa kuin muiden Amaronet.
Ja nämä kehut sillä taustalla että olen erittäin kriittinen ravintola-asiakas ja pidän hyvästä italialaisesta.
Oikeista italialaisista ravintoloista suosittelen lämpimästi Dal Pescatorea Canneto sull'Oglion pikkukaupungissa keskellä peltoa noin 120 km Milanosta kaakkoon. Toiseksi paras italialainen jossa olen syönyt.
Piti mennä rouvan kanssa La Bussolaa testaamaan. Noh, pimeän näköistä oli vaan silti mentiin roikkumaan oven kahvaan. Kello oli vähän yli kuusi illalla ja ovessa luki aukioloajan kohdalla jotakuinkin 17 - 22. Vaan eivät ovet auenneet meille. Eivätkä vastanneet puhelimeen. Jäi menemättä. Ei hjuva, ei hjuva ollenskaan. Ja kaiken kukkuraksi, sunnuntaisin suljettu.Vittorio Jano kirjoitti:La Bussola testattu. Hieman ristiriitaiset fiilikset: ruoka oli hyvää, mutta palvelu varsin amatöörimäistä...
Kaikki kuluu mikä hemppuu.
Pari kertaa olen vaimon kanssa käynyt lounastamassa La Bussolassa, molemmat kerrat söimme lounaslistalta.
Toisella kerralla söimme porsaan sisäfileepihvit. En ymmärrä, missä on niin isoja sikoja, että sisäfileestä saa nuijittua teelautasen kokoisia pihvejä. Peruna-juurespihvit olivat hyvä. Annokset olivat isoja.
Toisen kerran pasta-annoksissakin oli satsattu ennen kaikkea pastan määrään.
Salaattipöydässä oli toisella kerralla sentään italiasta muistuttavaa punasikuria. Toisella kerralla sitten perustylsät vihreä lehtisalaatti, kurkkua, tomaattia sekä kaali- ja porkkanaraastetta. Todella italialaista. Varsinkin tuo suomalaisen bulkkitomaatin ns. maku.
Kahvi oli niin kitkerää ja pahaa, että sellaiseksi sen saa vaan todella pitkään seisottamalla.
Maksoimme toisella kerralla pankkikortilla. Murtaen suomea puhuva tarjoilija katsoi suoraan ja peittelemättä, minkä tunnusluvun laitteeseen näppäilin. Todella mielenkiintoista.
Jossakin paikallislehdessä oli juttu La Bussolasta. Omistaja on venäläinen.
Toisella kerralla söimme porsaan sisäfileepihvit. En ymmärrä, missä on niin isoja sikoja, että sisäfileestä saa nuijittua teelautasen kokoisia pihvejä. Peruna-juurespihvit olivat hyvä. Annokset olivat isoja.
Toisen kerran pasta-annoksissakin oli satsattu ennen kaikkea pastan määrään.
Salaattipöydässä oli toisella kerralla sentään italiasta muistuttavaa punasikuria. Toisella kerralla sitten perustylsät vihreä lehtisalaatti, kurkkua, tomaattia sekä kaali- ja porkkanaraastetta. Todella italialaista. Varsinkin tuo suomalaisen bulkkitomaatin ns. maku.
Kahvi oli niin kitkerää ja pahaa, että sellaiseksi sen saa vaan todella pitkään seisottamalla.
Maksoimme toisella kerralla pankkikortilla. Murtaen suomea puhuva tarjoilija katsoi suoraan ja peittelemättä, minkä tunnusluvun laitteeseen näppäilin. Todella mielenkiintoista.
Jossakin paikallislehdessä oli juttu La Bussolasta. Omistaja on venäläinen.
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
Eilen syöty Entusiastien seurassa Pulcinellassa, siinä Hämeenlinnan toisessa uudessa italialaisessa. Ja oli kyllä kaikin puolin Bussolaa väkevämpi esitys. En tosin syönyt kuin primin ja jälkkärin, mutta molemmat maistuivat luokkaa italialaisemmilta (=paremmilta) kuin kilpailijapaikassa. Lisäpisteet osaavasta ja sympaattisesta palvelusta. Täällä selvästi tiedettiin, mitä ruokaa pöytään kannettiin.
Tante grazie Franco! Tulemme uudelleen.
Tante grazie Franco! Tulemme uudelleen.
Nyt on Gastone sitten koettu. Erittäin tyytyväisiä olimme ladyni kanssa. Valitsimme Menu 1:sen ja 2:sen, joissa molemmissa 4 ruokalajia. Aperatiiviksi aluksi valitsimme tottakai Limoncen. Annokset olivat riittäviä, esteettisesti kauniita ja erittäin maittavia.
Palvelu oli erittäin hyvää, itseasiassa parasta mihin tässä maassa olen törmännyt. En voi kuin suositella! Taisin löytää uuden suosikkiravintolani!
Palvelu oli erittäin hyvää, itseasiassa parasta mihin tässä maassa olen törmännyt. En voi kuin suositella! Taisin löytää uuden suosikkiravintolani!
Tamperella Perla on erinomainen (tosin hintaa sitten tulee)
http://www.rosticceriaperla.fi/indexi.htm
Firenzestä on jäänyt mieleen Il Latini, Torinosta Al gufo bianco,
Hki: Gastone on kanssa ok, Taorminasta tykkäsin mutta taisi lopettaa. Demoa on kehuttava vaikka ei ns.italialainen olekaan.
http://www.rosticceriaperla.fi/indexi.htm
Firenzestä on jäänyt mieleen Il Latini, Torinosta Al gufo bianco,
Hki: Gastone on kanssa ok, Taorminasta tykkäsin mutta taisi lopettaa. Demoa on kehuttava vaikka ei ns.italialainen olekaan.
- Mokoma
- Viestit: 559
- Liittynyt: 01 Elo 2006, 21:42
- Car(s): Punto GT 1.4T -94, Accord -04, Rolla -88, ex 164 V6, ex 164 TS
- Paikkakunta: Suomi
Re: salossa oli
Salossa tosiaan oli pizzamestarit entiset omistajat fanaattista ferrari porukkaa, eivät olleet italialaisia mutta mun Alfasta kyselivät jonkun kerran, kommunikointi oli vaikeaa...saint_tobias kirjoitti:Salossa oli pizzeria nimeltään pizza mestarit. Täytys olla italialainen kun ferrareita oli joka paikassa ja koko "punainen" henkilökunta seurasi formuloita kun tulivat..
enään ei taida olla olemassa. Halikossahan on pizzamestarit mut taitaa olla turkkilainen paikka..?
Halikossa on pizzamestarit, hyvää pastaa! paras annos minkä olen saanu sieltä oli pastaa tomaatti-katkarapukastikkeessa. ah se oli hyvää