Se onkin puhelin, ei massamuistilaite. Vaikka se uudemmassa Winkkarissa ilmeisesti näkyy käytännössä samalla tavalla, ei laitteiden välinen juttelu mene USB massamuistina, vaan XP tarttisi sille oman ajurinsa. Jos ei sellaista ajuria ole julkaistu, ei se kombo toimi. Vastaavaan efektiin törmää "helposti" (lainausmerkeissä, koska useimmat käyttäjät eivät sitä huomaa, niinkuin ei ole tarkoituskaan) kameroiden ja PTP:n (Picture Transfer Protocol) kanssa - nykyään näkyy käyttäjälle melko samaan tapaan kuin USB-tikku, mutta teknisesti toimii ihan eri tavoin.h_lauri kirjoitti:Ainakaan wp8.1 ei tunnistu äkspeessä eli lumiaan ei siirrellä ketään eikä sieltä pois.
Se johtuu hyvin pitkälti siitä, että ihmiset ettii eri asioita. Esim. minä haluan kannettavan olevan kannettava (joo, se kulkee oikeasti mukana eikä löhöä pöydällä niinkuin useimmat tämän maan läppärit), jossa vielä 3 vuoden aktiivisen käytön jälkeen ei ole saranat murtuneina, näppis luovuttaneena, näyttö pimenneenä/raidoilla ja/tai kuori halki. Haluan että se on suht. pieni (12-13") ja kevyt (=kiva kantaa mukana) ja silti varustettu mahdollisimman hyvällä näppäimistöllä ja hyvällä touchpadilla (Synapticsin pehmeäpintainen on parasta mitä löytyy, jos minulta kysytään. Esim. se Applen kuuluisa best evö-padi ei pärjää nopeus/tarkkuus -kombossa) sekä tarkalla näytöllä. Pieni virrankulutus on etu etenkin lämpeämisen osalta. Laskentateholla ei ole niinkään väliä, pelejä ja renderöintejä pyörittää ihan eri masiinat.alfa164 kirjoitti:kannettavien koneiden osalta juuri ns "it osaajat" marvattavat ettei alle 1000e saa muuta kuin ongelmia.
Keskimääräinen kuluttajaläppäriostaja taitaa edelleen haluta (halvan) koneen, johon mahtuu valokuvia, jolla voi surffata nettiä ja jonka voi kantaa mökille/mummolaan 2-3 kertaa vuodessa. Mielellään sellainen, jossa on suht. iso näyttö (15-17"), koska se on ainoa näyttö mitä käytetään. Resoluutiolla ei niin ole väliä, koska tavoite on että kuva on enemmän iso kuin tarkka. Yleensä ei myöskään ole ainakaan haittaa siitä, että kone näyttää omaan silmään kivalta.
Vaatimukset ovat siis usein hieman erilaiset, eikä ihmisillä yleensä ole ymmärrystä siihen että jonkun toisen vaatimukset poikkeavat omista, jolloin kaikki muu kuin oma on ellei syvältä, niin vähintään huono idea. Samahan se on mm. autojen kanssa - onhan täälläkin moni kokenut vähintään syvää ihmettelyä Alfan valitsemista kohtaan. Ei ole kerta tai kaksi, kun olen kuulemma tehnyt virheen ostaessani sedanin, kun sinne ei saa lastenvaunuja tai koiraa (ei sillä niin väliä ettei mulla ole kumpaakaan...).
On fakta, että kuluttajakoneet tehdään pääosin halvemmalla ja heikommalla laadulla kuin yrityskoneet. Jos haluaa varmasti laatua, kannattaa ostaa yrityskone ja niistäkin mielellään ns. vakavan sarjan laite (esim. HP:n valikoimissa Elitebook ennemmin kuin Probook). Käytännössä on kuitenkin vähintään kyseenalaista, onko se laatuero kullekin käyttäjälle merkittävä ja/tai hintaeronsa (tai sen, että se kone pitää etsiä jostain muualta kuin kodinkoneliikkeestä) arvoinen.
Väitän lonkalta, että tähän ei kuulu edes viikottaista koneen siirtämistä, eli käyttämistä kannettavana.alfa164 kirjoitti:Jostain kumman syystä perus hinnat alkaen acerit&hp:t pelanneet ongelmitta vähintään 4v
...ja tämä varmistaa sen aika hyvin. Saa toki korjata jos satuin olemaan väärässä.alfa164 kirjoitti:,akun kestosta ei kokemusta,kun aina johdon päässä.
Minä oon laskuni kirjoittanut pääosin nimenomaan ns. peruskäyttäjille . Toki - mitenhän sen kauniisti sanoisi - ns. tuleville osaajille kirjoitetut laskut on yleensä ollut isompia, kun koneet on pitänyt setviä pahemmasta solmusta.alfa164 kirjoitti:Ongelmia tuntuu olevan juuri näillä atk osaajilla koneesta riippumatta.
Myös laskuttamaton osuus (kaveriapu, yrityksen sisäinen tuki jne) tukee vahvasti sitä, että ongelmia on enemmän peruskäyttäjillä ja kuluttajaraudassa (pl. oikeasti isot valmistusvialliset erät, kuten aikaisemmin mainitsemani malli X).
Totta, mutta toisaalta kaikenmaailman sovellukset mahdollistavat asioiden tekemisen.alfa164 kirjoitti:Asiasta en mitään tiedä,mutta villi veikkaus on,ettei kaikenmailman sovellukset ainakaan koneen käyttövarmuutta paranna,sama pätee nyky puhelimiin
Edelleen: kuluttajana paras ohjenuora on ostaa se, josta tykkää. Käytännössä lähes mikä tahansa marketista saatava kone riittää ns. peruskäyttöön (nettisurffaus, valokuvien selaaminen) ja on vähintään reilusti nopeampi kuin se 3v ikäinen aikoinaan saman hintaluokan kone. Ja jos varmuuskopiot on kunnossa, niin 500 euron koneeseen ei voi tulla yli 500 euron vikaa.