Mikä hammastahna on kotimaista? Täytyy laittaa sekin vaihtoon.
Oxygenol
Kappas vaan , samalta liukuhihnalta näyttää tulevan kuin Lasol, Korrek & Tummeli
Bernerin kosmetiikka- ja hygieniatuotteet, autonhoitotuotteet, kasvinsuojeluaineet, tuhoeläinten torjunta-aineet, pesu- ja puhdistusaineet ja etikat valmistetaan Heinävedellä. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat XZ, LV, Herbina, Ainu, Oxygenol, Tummeli, Lasol, Korrek, GreenCare, Heti ja Rajamäen. Tuotantolaitokset työllistävät n. 50 henkeä. http://www.berner.fi/berner-oy/tuotekeh ... en-tehtaat
Tarjoustalo myi Oxygenolia muistaakseni hintaan 69 senttiä tuubi. Sitte siittä tuli Tokmanni enkä o nähny Oxygenolia sen jälkke tai tais se kadota jo talvella.
sämpy kirjoitti:Nykyään vaan kun on vielä muitakin säädöksiä, kuin pelkät sosiaalimaksut ja verot. Kuten pitääkö hommata turvakengät ja kypärät ihmiselle joka tulee ojentamaan ruuveja? Viiltosuojatut hansikkaat? Kun ei itsellekään raaski hankkia. Voiko työterveyshuollon aina jättää terveyskeskuksen harteille? Jos lähden käymään rautakaupassa, voinko jättää yksin työmaalle? Voinko laittaa autoni rattiin, entä mitä säädöksiä tulee jos hän lähteekin omalla autolla hakemaan tavaraa? Pitääkö vasarakin olla jotain tyyppihyväksyttyä mallia ja uusia kahden vuoden välein? Pitääkö autokatoksestakin olla pelastussuunnitelma?
Sääntö-Suomi joo. Näin kun yksin tekee voi käyttää maalaisjärkeä ja viitata kintaalla, tiettyyn rajaan asti. Mutta otapa joku töihin, niin on vähän eri asia. Ei huvita istua rosiksessa sen takia. Tai jo se, että hommat seisoo kun ei ole osannut varautua johonkin sääntöön tai tulee satojen eurojen yllätyskuluja kun pitäisi keskittyä tienaamaan edes niitä kymppejä. Näitä ei viitsisi opetella kantapään kautta.
Tämä on muuten hyvä ja hyviä kysmyksiä. On paljon sääntöjä, muttei ihan turhan takia laadittuja (kaikki ainakaan ja osa vähän ehkä liioteltujakin ). Vakuutukst, terveydenhuolto, turvalaitteet yms. Vähän sama kuin autoillessa tarvitaan se ajokortti... ei sitäkään aina ole tarvittu. Mutta kuinka paljon normeja voi purkaa vaarantamatta turvallisuutta? Ja toisaalta avittaa kilpailussa niitä heikompia... kaksippiippuisia juttuja.
sämpy kirjoitti:Just tänään tuli ideoitua yhen alan viimesen kotimaisen mohikaanin tuotteiden parantelua kustannusten osalta. Aika paljon kuluja ja työvaiheita saadaan pois, mutta samalla kun kokoonpano yksinkertaistuu, uhattiin että se siirretään samalla Suomen ulkopuolelle.. no parempi tämäkin kuin puhtaasti ulkomailta ostettu laite, mutta silti.. perhana.
Tämä on kyllä just sitä itseään. Kun se tuotanto viedään sinne halpamaahan, viedään samalla pitkälti se osaaminen. Uusi osamminen rakentuu sinne uuteen paikkaan ajan kanssa. Vanha hiipuu ja hajoaa.
Historiallista, että älytään typerät päätökset perua. Taisi silti vähän oppirahoja tulla maksettavaksi tuostakin sekoilusta. Hyvä juttu silti kaikenkaikkiaan että järki voitti. On tässä vielä toivoa.
Historiallista, että älytään typerät päätökset perua. Taisi silti vähän oppirahoja tulla maksettavaksi tuostakin sekoilusta. Hyvä juttu silti kaikenkaikkiaan että järki voitti. On tässä vielä toivoa.
Tulee vain mieleen paljonko näitä jää peruuttamatta, eli on päätetty siirtää tuotanto jonnekin kaukomaille ja tuleekin yllättäviä vastoinkäymisiä. Silti vain jääräpäisesti toteutetaan alkuperäsitä suunnitelmaa, kun luonto ei anna periksi...
Sandvikilta ehti jo porukkaa lähteä muualle, eikä jääneet odottelemaan. Omalle työpaikallenikin tuli yksi kaveri myynnin puolelle.
Teemme myös alihankintaa Sandvikille.
Mutta hyvä tottakai että säilyy suomessa!
Viimeksi muokannut Pele, 08 Syys 2015, 17:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
^Niinpä. Hetken mielijohteesta tehdään päätös ja siitä ei sitten peräännytä. Siksi historiallista ja hatun noston paikka. Helpompi olisi sepittää kaikenlaista sontaa ja keksiä hätävalheita, mikä on yleisempi tapa hoitaa huonon päätöksen jälkipyykki.
Hallituskin iski pöytään toimet. Sairasloman karenssia, ylityökorvauksen laskua, arkipyhät palkattomiksi ja sunnuntain korvausta alaspäin ja julkisen sektorin lomia lyhemmiksi.
jeQQ kirjoitti:Mä kyllä sain expertiltä hyvää palvelua ja nopeasti tuli myyjä ottamaan kopin. Gigantissa taasen saa etsiä myyjiä, varsinkin tuolla Tammistossa. Ja hei kamoon, gigantista ei löytynyt pöytämikrofonia..
Ei voi yleistää tosiaan ketjun perusteella. Expertistä löysin ainoan edes lähelle sopivan kännytelineen MiToon.
Avulias ja palvelunhaluinen nuori miesmyyjä seisoi sateessa kun sovittelin telinettä MiToon.
Oli mukava tehdä kaupat telineestä ja sanoinkin, että pomon pitäisi antaa kaverille palkankorotus kun painaa töitä selkä märkänä
Alfa164Super3.0A LexusRX400h MBSprinter2,9 Moto Guzzi California III
Meidän taloudessa kaksi ihmistä vuorotöissä. Muutenkin tässä harkinnut että lopettaisin ylitöiden tekemisen tulevan vuoden alusta, koska verottaja vetää niin paljon välistä.
Jos leikkaukset menee läpi, niin varmasti loppuu ylimääräisten vuorojen tekeminen.
Tässähän se mitataan, kuka on oikeasti valmis tinkimään ja tekemään enemmän töitä jotta saadaan Suomi jaloilleen. Yksityissektorillahan voi maksaa isompia pyhäkorvauksia ym, jos työ on niin tärkeää ja muuten ei saa väkeä töihin ja on varaa maksaa. Jatkuvat ylityötkin olisi parempi hoitaa rekrytoinnilla, kun vaan työmarkkinat joustaisi tarpeeksi.
Eiköhän noita muutoksia tule vielä lisää. Onneksi ei vielä lähdetty alv korotuksiin. Vielä.
Oli juttua että hoiva-alalle syntyy 1500 uutta työpaikkaa. Mutta mistä nekin rahat vaan hankitaan, jos oman maan väkeä hoidetaan. Tietty vanhuksilta kupataan kaikki säästöt ensin, mutta verorahoista nuokin lopulta maksetaan. Että en nyt ihan hirveästi innostu tuollaisista työllisyyksistä.
Ja kunnan tienistit vastaanottokeskuksista on nekin valtiolta, ei kai noihin EU:lta rahaa saada?
Pitäiskö alkaa tavaamaan EU:n tukiviidakkoraamattua ja koittaa täsmäsuunnata liiketoiminta tukiaisten kuppaamista ajatellen. Suomi nousuun!
Ikävätkin tosiasiat tarjoavat paremman lähtökohdan maailman rakentamiseen kuin niiden kieltäminen.
Minä jäädytin omat palkankorotukset jo reilu kolme vuotta sitten, ihan siitä syystä kun palkka jo muutenkin ylisuuri. Tämä tosin koskee vain kesätyötä ja olisi sitä varaa laskeakin, verotuskin pienenisi.
mipo kirjoitti:Meidän taloudessa kaksi ihmistä vuorotöissä. Muutenkin tässä harkinnut että lopettaisin ylitöiden tekemisen tulevan vuoden alusta, koska verottaja vetää niin paljon välistä.
Jos leikkaukset menee läpi, niin varmasti loppuu ylimääräisten vuorojen tekeminen.
Eikös se lopullisessa verotuksessa sitten kuitenkin tasaannu, ja tulee palautuksena? Itse ainakin sain aina muinoin kun tuli tehtyä parhaina 2-viikon palkkajaksoina 160tuntia, reilusti palautuksia vuoden lopussa.
Tuo sairauslomien karenssihan ei ole ihan uusi juttu. Muistan kyllä ajan kun eka päivä meni karenssia, eikä sitä niin kauheana asiana pidetty. Taitaa ruotsissa olla ko. systeemi yhä käytössä?
Taatusti jää myös ne "oonkohan tulossa kipeeks" poissaolot vähemmäksi monilla.
Vaikka itse nautin julkisen sektorin monista eduista työskennellessäni yksityisellä niin tähän asti ainoa asia jota en ole koskaan ymmärtänyt on nuo lomat. Miksi hitossa julkisella saa enemmän lomia kuin yksityisellä? Vastuuta on julkisella vähemmän, mitään työn laatuakaan ei useimmin mitata ja silti saa keskimäärin enemmän liksaa, enemmän lomaa, enemmän kaikkea. Vaikka tuo sunnuntailisä ja ylityölisien poisto tulee vaikuttamaan omaan palkkaani negatiivisessa mielessä vuositasolla useita tuhansia euroja, kannatan sitä silti. Oisko vihdoinkin varaa palkata enemmän väkeä tekemään duunia, kun meidän päivystysringistä poistuu 80% ihmisistä?
Mielestäni tuossa on varsin osuvasti otettu kantaa näihin arkipyhiin ja muihin vastaaviin. Verot eivät nouse, saa 6kk työterveyttä eli yksityistä käyttää vielä irtisanomisen jälkeen yms. kaikkea kivaa. Olisi tuo voinut olla paljon pahempikin. Jännää miten kaikki vaatii 24/7 yhteiskuntaa, mutta joku sunnuntai pitäisi olla "erikoispäivä". Porukka joka ei kuulu kirkkoon haluaa sunnuntain 100%, koska "lepopäivä". Hassua.
Jännää puolestaan se,että kaupan auki oloja vapautettiin,niin heti ollaan lisiä poistamassa.No parhaiten tästä hyötyvät hyvin pärjäävät yritykset.
Duunareiden selkänahasta nämäkin säästöt maksetaan,sillä välin kun toimeentulevat yritykset pumppaavat nämäkin säästetyt fyrkat ulkomaille.Ja ovat omansa saaneet ylityö tunneiltakin,enemmän hallaa tekee,jos niitäkään ei kukaan tekisi.Olisin odottanut edes hieman rokotuksia myös yrityksille,esim:osingon jaolle,rahojen valumisen ulkomaille,"sakkoja" jos yritys vaihtaa maata,ja tukien takaisin maksuja korkojen kera.Eritoten eduskunta olisi voinut puolittaa omat palkat,ja lomat eleenä.Taas tänä vuonna korotukset tulossa sinne palkkoihin
Myös minun mielestä esitetyt leikkaukset ovat aivan kohtuulliset, ottaen huomioon talouden tilanteen. En ole julkisella töissä, joten lomien leikkaukset eivät minua koske kuin arkipyhien osalta. Noiden poistaminen taas on tehokuuden näkökulmasta hyvä, koska esim. Helatorstai katkoo aivan turhaa työviikkoa. Lisäksi uskon että töihin riittää tekijöitä vaikka lisistä hieman leikattaisiin.
Parasta tässä yhteiskunnassa on se, että aina on mahdollisuus ruveta yrittäjäksi. Tietenkin osa yrityksistä pyrkii optimoimaan verotustaan, mutta osa ei vaan maksaa ylpeydellä kaikki veronsa Suomeen. Aika vähän positiivista huomiota saava ne yritykset tai hyvätuloiset jotka haluavat tukea yhteiskuntaa maksamalla kaikki mahdolliset maksut. Idea; kannattaisiko meidän kääntää "juorukalenteri" toisinpäin, eli julkaistaan paljonko yritykset ovat maksaneet Suomeen erinäisiä veroja edellisenä vuonna. Yhteiskunnan näkökulmastahan parhaat yritykset & yksilöt ovat maksutilastojen käressä.
1. Loppiainen ja helatorstai muutetaan palkattomiksi vapaapäiviksi.
Nämä kaikki arkipyhät saisi siirtää viikonloppuun. Eli työpäiviksi vaan. Siinä tulisi lisää työaikaa myös niille jotka joutuvat viemään töitään kotiin tai painamaan vähän pitempää päivää.
2.Ensimmäinen sairauspäivä on palkaton.
Vaikka kaks niin loppuis se vempulointi.
3. Sunnuntaikorvaukset pienenevät.
Sunnuntaikorvauksiin ei saa koskea koska niiden tekemiseen ei vuoroduunari itse pysty vaikuttamaan.
Soini:"Tarkoitus on, että ihmiset pystyisivät tekemään nämä työt varsinaisella työajalla..." Se kun on meidän varsinaista työaikaa. Itse olisin aika monta viikonloppua kotona jos se olisi mahdollista.
4. Ylityökorvaukset puolitetaan.
Tai vaikka poistettaisiin kokonaan. Nehän on vapaaehtoisia. Toki meidänkin työnantaja olisi aika nopeasti kusessa kun innokkaita ylityönpainajia ei oikein nykykorvauksillakaan aina löydy.
5. Lomia lyhennetään erityisesti julkisella sektorilla.
Jep jep!
^Sipilän lista on mielestäni täysin sopiva valtion taloudelliseen tilanteeseen nähden. Täysin järkeenkäypiä leikkauksia, kun kuitenkin jostain on leikattava.
Suurin mielenkiinto tulee siitä, että kuinka saavat toimeenpantua listan kohdat. Lylyn (ja kumppanien) naama oli kuin myrkyn niellyt eilisessä tv-lähetyksessä. Tiedä mitä lakkoja alkavat viritellä.
3. Sunnuntaikorvaukset pienenevät.
Sunnuntaikorvauksiin ei saa koskea koska niiden tekemiseen ei vuoroduunari itse pysty vaikuttamaan.
Soini:"Tarkoitus on, että ihmiset pystyisivät tekemään nämä työt varsinaisella työajalla..." Se kun on meidän varsinaista työaikaa. Itse olisin aika monta viikonloppua kotona jos se olisi mahdollista.
4. Ylityökorvaukset puolitetaan.
Tai vaikka poistettaisiin kokonaan. Nehän on vapaaehtoisia. Toki meidänkin työnantaja olisi aika nopeasti kusessa kun innokkaita ylityönpainajia ei oikein nykykorvauksillakaan aina löydy.
Lopetetaan vaan ylitöiden tekeminen, sopii mulle. Tosin Suomi seisoo sitten. Sitä saa mitä tilaa.
Alfa164Super3.0A LexusRX400h MBSprinter2,9 Moto Guzzi California III
Sillähän katsotaan, mitkä hommat on oikeesti vättämättömiä ja ketkä korvaamattomia.
Moni julkinen homma ja tilastointi, selvitystyö ja asiakaspalvelu ym. on varmaan sinänsä tarpeellisia ja hyödyllisiä ja perusteltavissa, mutta loppupeleissä mikä on ehdottoman välttämätöntä?
On hienoa että saan auton liikennekäyttöön vaikka klo 2 yöllä, mutta ei siitä elämä ole kiinni. Senkin kanssa voi elää, että verkkopankki toimisi vain 10 ja 18 välillä. Tai että posti jaetaan vain 3 päivänä viikossa. Tai että sähköpostia ei pysty kirjoittamaan ilta kahdeksan jälkeen.
Ei kivaa, mutta elämä ei lopu ja kaikkeen tottuu ja keinot löytyy.
Ikävätkin tosiasiat tarjoavat paremman lähtökohdan maailman rakentamiseen kuin niiden kieltäminen.
3. Sunnuntaikorvaukset pienenevät.
Sunnuntaikorvauksiin ei saa koskea koska niiden tekemiseen ei vuoroduunari itse pysty vaikuttamaan.
Soini:"Tarkoitus on, että ihmiset pystyisivät tekemään nämä työt varsinaisella työajalla..." Se kun on meidän varsinaista työaikaa. Itse olisin aika monta viikonloppua kotona jos se olisi mahdollista.
Itse työskentelen myymälävartijana ja jos kauppa on auki sunnuntaina niin näitäkään hommia on melko hankala hoitaa "varsinaisella työajalla" plus kun käteen jää kuukaudessa tunneista riippuen (omassa sopimuksessa luvattu vähintään kaksi kolmasosaa täydestä tuntimäärästä) 1200€-1800€ kuukaudessa niin nuo sunnuntait ovat olleet käytännössä ainoa päivä jolloin on päässyt kunnon tuntipalkoille.
Avopuolisokin kun vielä opiskelee ja Alfaakin pitäisi ylläpitää niin välillä syödään kaurapuuroa vähän enemmänkin.. Onneksi on hakemus poliisikouluun vetämässä.
Ymmärrän kyllä tuota leikkauslistaa, mutta ymmärrän kyllä sitä vastustaviakin. Toisille osuu enemmän kuin toisille. Jos käännän asian omalle kohdalleni, niin ylitöitä tai viikonloppuja ei työnkuvaan kuulu, joten siltä osin menetykset olemattomia. Olen myöskin huono olemaan itse kipeänä, joten niitäkään poissaoloja ei ole ollut. Se, mistä meinasin älähtää, kumoutui jo illan aikana, että kipeän lapsen kanssa poissaoloa ei lasketa tuohon palkattomaan päivään. Ipanoita kuitenkin on kaksi koululaista, ne joskus ovat kipeänä, eikä aina pysty isovanhempia nakittamaan hoitoavuksi.
Valmiiksi pienessä palkassa se palkaton pyhä tietysti rankaisee, kun ei sitä voi takaisinkaan tehdä, mutta ehkä tuon kanssa sitten pystyy elämään. Siitä ei minulla ole käryä, että kuinka sitten nämä kehutut verokevennykset vaikuttavat käteen jäävään osaan pitkässä juoksussa.
Silti olen sitä mieltä, että leikkaukset tapahtuvat väärässä päässä, koska toisesta päästä olisi siviilin silmissä myös euroja kassaan kerättäväksi. Ei kaikki tee "Nalleja" ja muuta Ruotsiin, vaikka varakkaammalta väenosalta vähän enemmän niistettäisiin, esim. pääomatulojen verotuksella.
Poikamiehen on helpompi löytää itselleen hyvä nainen, kuin ruosteeton 156.
Alfissimo kirjoitti:
Valmiiksi pienessä palkassa se palkaton pyhä tietysti rankaisee, kun ei sitä voi takaisinkaan tehdä, mutta ehkä tuon kanssa sitten pystyy elämään.
Eikö silloin olisinkin hyvä että näistä arkipyhistä luovuttaisiin. Lisää työaikaa joka helpottaa myös työtaakkaa ja saisihan siitä korvauksenkin. Nyt kun ne näyttävät jäävän palkattomiksi.
Mutta mutta kun se koskisikin aivan kaikkia, myös niitä johtajia, niin siitä ollaankin ihan hiljaa.
Siitä vaan joulut, juhannukset, uudetvuodet, vaput summuut normaaleiksi työpäiviksi.
Työajan pidennystähän on haettu tuottavuuden nimissä.
Alfissimo kirjoitti:
Valmiiksi pienessä palkassa se palkaton pyhä tietysti rankaisee, kun ei sitä voi takaisinkaan tehdä, mutta ehkä tuon kanssa sitten pystyy elämään.
Eikö silloin olisinkin hyvä että näistä arkipyhistä luovuttaisiin. Lisää työaikaa joka helpottaa myös työtaakkaa ja saisihan siitä korvauksenkin. Nyt kun ne näyttävät jäävän palkattomiksi.
Mutta mutta kun se koskisikin aivan kaikkia, myös niitä johtajia, niin siitä ollaankin ihan hiljaa.
Siitä vaan joulut, juhannukset, uudetvuodet, vaput summuut normaaleiksi työpäiviksi.
Työajan pidennystähän on haettu tuottavuuden nimissä.
Yhtähyvin vois joulun pyhät laittaa palkattomiks arkipyhiks, koskis sitte jokaista, tai voi sitä peruspalkalla mennä töihinki. Ai ei käy?
Alfissimo kirjoitti:
Valmiiksi pienessä palkassa se palkaton pyhä tietysti rankaisee, kun ei sitä voi takaisinkaan tehdä, mutta ehkä tuon kanssa sitten pystyy elämään.
Eikö silloin olisinkin hyvä että näistä arkipyhistä luovuttaisiin. Lisää työaikaa joka helpottaa myös työtaakkaa ja saisihan siitä korvauksenkin. Nyt kun ne näyttävät jäävän palkattomiksi.
Mutta mutta kun se koskisikin aivan kaikkia, myös niitä johtajia, niin siitä ollaankin ihan hiljaa.
Siitä vaan joulut, juhannukset, uudetvuodet, vaput summuut normaaleiksi työpäiviksi.
Työajan pidennystähän on haettu tuottavuuden nimissä.
Yhtähyvin vois joulun pyhät laittaa palkattomiks arkipyhiks, koskis sitte jokaista, tai voi sitä peruspalkalla mennä töihinki. Ai ei käy?
Kyllä käy.
Palkaton arkipyhähän tarkoittaa että silloin ei tarvi olla töissä. Paitsi jos itse niin haluaa.
Maksetaanko muuten jollekkin päivätyöntekijälle joulunpyhistä kotiin palkka?
Alfissimo kirjoitti:Silti olen sitä mieltä, että leikkaukset tapahtuvat väärässä päässä, koska myös toisesta päästä olisi siviilin silmissä euroja kassaan kerättäväksi.
Täydensin hieman edellistä.
Sehän näissä päätöksissä välillä tuntuu olevan ongelmana, ettei tehdä niitä päätöksiä, joista on haittaa itselle ja "kavereille", vaikka monesti voisivat olla helpompia totetuttaa sekä etenkin tasapuolisempia. Jos sanotaan, että KAIKKIEN pitää osallistua, niin se ei nyt julkaistulla listalla toteudu.
Poikamiehen on helpompi löytää itselleen hyvä nainen, kuin ruosteeton 156.
Kyllähän nämä hyvältä kuulostaa. Tosin itseä koskee kohtuu vähän. Arkipyhät toki, mikä on fine. Julkisella puolella en oo työskennelly toviin, ja lomat on muutenkin jäänyt paljolti pitämättä, joten ei juuri kosketa itseä. Lähtökohtaisesti ajatus siitä, että julkisella puolella lomaedut ei ainakaan paremmat ole, kuulostaa oikeudenmukaiselta. Yksityispuolella saa minun puolesta myöntää ihan minkälaisia lomia ja palkkoja ja bonuksia vaan, se ei ole minun tai veronmaksajien pussista pois. Ylityö ei kosketa, ei ole työaikaa, joten ei kerry ylitöitä. Muutenkin omien työntekijöiden kanssa ollaan sovittu, ettei ylitöitä kerrytettäisi, ja jos niitä pakosti kertyy niin sitten katsotaan mitä asioille voidaan tehdä, jotta jatkossa näin ei tapahdu. Sunnuntain paremmat korvaukset ymmärrä kyllä (eikä lauantaistakin ole ollut jokin kerroin?), mutta toki tuplapalkka on melko paljon. Sairauspoissaolon omavastuu myös erittäinkin ok, toki jos työyhteisössä kaikki ok, ja työntekijöiden palkkaaminen ja irtisanominen olisi helpompaa, niin hyvinvoivassa työyhteisössä turhia saikuttajia ei edes olisi.
Kaiken kaikkiaan on helppo olla samoilla linjoilla, jos asiat ei itseä kosketa. Mutta toisaalta kaikissa kohdissa tulee venyttyä jo tälläkin hetkellä. Jos haltaan jotain myönnytyksiä myös johdon osalta (joita nämä ei nyt kosketa, koska heillä/meillä ei ole muutenkaan työaikaa saati selkeitä lomia) niin minun puolesta joulut, juhannukset, vaput jne voi kaikki muuttaa normi arkipäiviksi. Jokainen pitää lomansa ja vapaansa silloin kun parhaaksi näkee ja saa sovittua.
Täällä on paljon toivoa herättäviä kirjoituksia. Usein minusta tuntuu että ihmiset eivät ole sisäistäneet kuinka heikossa hapessa tämä maa ihan oikeasti on. Samaan aikaan vaaditaan yhteiskunnalta nykyisiä tai jopa parempia palveluita mutta mistään ei voida luopua. Mielestäni tuo leikkauslista on nykytilanteeseen kevyt ja hyvin vahvasti epäilen että tämä on vasta pintaraapaisu siitä mihin ajaudutaan.
Yrittäminen ja investointi tähän maahan pitää saada niin houkuttelevaksi kuin mahdollista, jotta ihmisiä siirtyisi enemmän tuomaan rahaa valtiolle ottamalla henkilökohtaista riskiä. Tämän takia en lähtisi rokottamaan pääomasijoittajia enkä niitä jotka ovat päättämässä yrityksen tulevaisuudesta. En kuulu kumpaankaan näistä ryhmistä.
Kuten aikaisemminkin kirjoitin, olisin valmis laskemaan jopa palkkaani jos tämä tehtäisiin laajemmassa mittakaavassa ja tehtäisiin selkeitä toimia joilla elinkustannuksia saadaan laskettua (asuminen, ruoka, liikkuminen yms.) Kulutushyödykkeisiin (autot, elektroniikka yms.) sijoitettavaa rahaa voisin vähentää varsinkin jos huoltojen hintoja saataisiin alas.
Kuka ihan rehellisesti uskoo, että yritysten kuluja pienentämällä ja rivikansan tuloja leikkaamalla ne miinukset siirtyvät myös hintoihin. Vahva epäilys on, että se säästetty euro ei valu alaspäin, eikä isolla prosentilla valtionkaan kassaan.
Poikamiehen on helpompi löytää itselleen hyvä nainen, kuin ruosteeton 156.
Suomen julkistalouden tasapainottamiseen riittäisi yksi peliliike. Ulkomaalaisille maksettava sosiaaliturva työperusteiseksi, ei asumisperusteiseksi.
Suomen julkistalouden alijäämä on 6,4 miljardia.
Sosiaaliturvamenot Suomessa ovat n. 60 miljardia.
Maahanmuuttajat saavat 4,4 kertaa enemmän sosiaaliapua kuin suomalaiset (OECDn raportti).
Maahanmuuttajia on Suomessa 3,1%
60M€ * 3,1% * 4,4 = 8,184 miljardia €.
Ilman maahanmuuttajille maksettavaa sosiaaliturvaa Suomi ei velkaantuisi ollenkaan, vaan julkistalous (niin valtio kuin kunnatkin) olisi ylijäämäinen ja veroja voitaisiin keventää ilman palvelujen heikentämistä tai velanottoa.
Monissa muissa maissa ei ole asumisperäistä sosiaaliturvaa ulkomaalaisille. Meillä on ja tässä sen hinta.
Faktaa on se, että yritykset säästää. Ja se säästö ei aivan varmasti näy hinnassa, vaan se menee osinkoina ja palkkioina valtaosassa yrityksistä (poislukien ne, missä näin ei voi tehdä).
Ostovoima heikkenee, jolloinka myös kulutus vähenee. Ja kun kulutus laskee, laskee myynti. Ja kun myynti laskee, vähenee työpaikat.
Lisistä sen verta, että eikö saa maksaa yli?
Minä olen ollut aina siinä käsityksessä, että yritys _SAA_ maksaa enemmänkin ylityöstä, jos joku täytyy saada töihin?
Eli jos sunnuntaiksi pitää saada se vartija töihin, sille SAA maksaa vaikka tonnin päivä? Vai onko tuokin kielletty TES:ssä... (en ole asiaan tutustunut)?
Jos minimivaatimukset lisäkorvaukselle laskee, mutta on vapaaehtoista maksaa yli sen, ne paikat joissa halutaan jonkun pysyvän niin a) siihen hankitaan joku, kuka homman hoitaa peruspalkalla tai b) jollekin maksetaan tarpeeksi, että homma hoidetaan.
Suurin ongelma tulee olemaan ns. tärkeät hommat kuten HÄKE, poliisi, pelastustoimi, hoivatoimi. Jos ei yöstä, ylipitkästä vuorosta, sunnuntaista, pyhistä ym. makseta kunnolla, haluaako joku 1400euron kk-palkkalainen tulla töihin? Peruspalkka on niin pieni, että sillä monesti ihan oikeasti kituuttaa. Lisiä kun tulee, niin sitten pärjää jne. ja itse voi siihen myös vaikuttaa. Listan jälkeen se vaikuttaminen taitaa olla aika heikkoa.
Ja tuo työnantajan sosiaalimaksun leikkaus on nappikauppaa. 2.02% -> 1.7% - jos tuo on per duunari ollut kymmeniä euroja kuukaudessa, niin on se edelleenkin kymmeniä euroja kuukaudessa. Toki firma, millä on 100 000 työntekijää säästää 300 000 vuodessa, kun jokaiselta tippuu pari euroa vuositasolla nuo maksut. Montas moista firmaa täällä päin on...
Lyhyestä virsi kaunis:
Arkipyhät ja ylityökorvaukset ja pyhäkorvaukset ja sunnuntailisät ylipäänsä on vähän kitkerä paikka, kun itsekin joudun vuorotöitä hakemaan. Jos vuorotöihin pääsee, noi on perseestä jos menettää. Kyllä mulla on parempaakin tekemistä vkl kuin olla töissä normipalkalla - eli siis en tule olemaan töissä normipalkalla. Se on HAITTAKORVAUS.
Työnantajamaksujen lasku = hyvä. Vaikka tuo kyllä oikeasti on aika pientä...
ALV ennalleen = huono. Pitäisi laskea, koska ostovoima. Mutta päättäjien pavunlaskijamatematiikka on niin hienoa, etteivät idiootit tajua sen parantavan ostovoimaa ja siten kulutusta jne jne jne.
Sikäli, kun tuo ylityökorvauksen lasku tarkoittaa sitä, että tilalle palkataan enemmän tekijöitä = hyvä. Koska silloin työpaikkoja syntyy lisää. Se taas on aina jostain pois. Katsokaapa vaikka se hoiva-ala, josta tuolla yllä sanoinkin. Siellä on jo nyt huutava pula tekijöistä; mistäs luulette lisää tulevan, kun ei nykyisellekään tarpeelle riitä? Sitten jos nykyiset lopettaa tai vähentää ylitöitä, joutuu vielä enemmän hommia teettämään "jossain" ja "jollain".
@Wekkuli
Mikset ole laittanut tuota Lylylle ja kumppaneille vipukepiksi? Mailia vaan...
En oikein usko että meidän ongelma on noin helposti ratkaistavissa. Myös epäilen hieman tuota OEDC-raportin tulkintaa (x4 kuulostaa aika kovalle). Toisaalta ei tuo pakolaisten kiihtyvä virta taloudetilaa helpota, ainakaan lähivuosina.
Joo. Ei siis koske kansanedustajia, missään muotoa. Näinköhän joku oli yllättynyt?
Ja ei, siellä ei todellakaan ole porukkaa istunnossa salissa, jos ei tv-kamerat ole päällä... Paljonpa näyttää pelottelevan.
Avatkaas joku fiksumpi että miten ylityölisien laskeminen lisää työllisyyttä.
Jos vaihtoehtoina on halvemman ylityön teettäminen nykyisellä työntekijämäärällä vs. uusien palkkaaminen.
^^Mutta niillä ei ole TESsiä, joten ei voida noudattaa samoja sääntöjä kuin kaupan kassahenkilöihin. Siksi niiden lomistakaan ei leikata, ne kun ovat "istuntotaukoja".
Viimeksi muokannut h_lauri, 09 Syys 2015, 14:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
atti kirjoitti:Myös epäilen hieman tuota OEDC-raportin tulkintaa (x4 kuulostaa aika kovalle).
Saatat epäillä ihan oikein, tuli ehkä "hypättyä johtopäätöksiin", perehdyn ko raporttiin tarkemmin.
Mutta vaikka mamut saisivat keskimäärin saman kuin suomalaiset (mikä ei voi pitää paikkaansa korkeampi työttömyys huomioiden) keskimäärin, niin menot ovat minimissään se 3,1 prosenttia 60 miljardista. Eli on turha väittää, etteikö maahanmuuttajille maksettavat sosiaalimenot olisi useamman miljardin menoerä.
GreenThing kirjoitti:Avatkaas joku fiksumpi että miten ylityölisien laskeminen lisää työllisyyttä.
Jos vaihtoehtoina on halvemman ylityön teettäminen nykyisellä työntekijämäärällä vs. uusien palkkaaminen.
Saatan olla kovin irti todellisuudesta (minulle ei ole maksettu ylityökorvauksia reiluun 10 vuoteen) mutta ylityöt tehdään työnantajan pyynnöstä työntekijän suostumuksella.
Jos korvaus ei ole vaivan arvoinen, voi ylitöistä kohteliaasti kieltäytyä. Tällöin työnantaja joutuisi jostain muualta hankkimaan lisäresurssin.
Autohallin lattiavalu aloitetttiin perjantaina klo 12. Homma eteni keikkavauhdilla ja vähän ennen neljää oltiin jo lähellä pääovea. Kellon tullessa neljä ukot lähtivät koppia kohti. Betoniauton kuski huuteli, että "mitä nyt". Yksi ukoista hihkaisi olkansa yli "hyvää viikonloppua". Kuski siihen, että "mitä mä tolle massalle teen". Saatuaan vastaukseksi "laske johonkin" alkoi ovensuuhun, sisäpuolelle, nousta komea betonikasa. Maanantaina sitten kuultiin suoraa huutoa ja kaksi jätkää pantiin piikkaamaan kakkua. Joo en saanu siitä keikkaa, mulla tais olla sadevesikaivojen rakentelua. Vissiin toistasataa pystytin ja sain juhannusaaton aattona käteen noin 5500 markkaa. Huvituksiin meni heti tuhat kaksisataa.
Mesu oli nähkääs unohtanut sopia ylitöistä. En tiedä, miksei sitä valettu urakkana, olisi poistanut ongelman.
Faktahan vain on se, ettei pienen peruspalkan omaavalla ole "varaa" kieltäytyä muutamasta lisäeurosta. Ja tarpeeksi kun kieltäydyt, niin seuraavien YT:iden aikaan tiedät miltä listalta nimesi löydät.
Joo jos ylitöistä kieltäytyy, niin todnäk saa kenkää. Ja jos niihin suostuu, on tulos sama. Kokeiltu on vuodesta 2000 lähtien...
On aivan sama, teetkö hommasi hyvin tai huonosti, se ei vaikuta mitään mihinkään. IMHO Ehkä mulla vaan on ollu huonot pomot? Asiakkaat kyllä on ollu tyytyväisiä - mikä ei sekään vaikuta mihinkään yyteiden alkaessa. IMHO