Sivu 1/1

Ruoan laittoa

Lähetetty: 16 Marras 2007, 15:54
Kirjoittaja Silvio
Mitenkä porukalla sujuu tuolla keittiöosastolla,onko sille sektorille innostusta? itte tykkään ruuanlaitosta tosi paljon,bravuureina heitettäköön pastaruuat,tirripaisti,broileri.kokonainen raakile siis,ei mikään myrkkymarinaadissa vellova pattipolvi. :-D Laajemminkin kotitöihin osallistumisesta/osallistumattomuudesta?

Lähetetty: 16 Marras 2007, 17:26
Kirjoittaja Vittorio Jano
Olen meidän perheemme kokki. Muut kotityöt jaettu ja ikävimmät osat ulkoistettu.

Lähetetty: 16 Marras 2007, 17:29
Kirjoittaja Oleino
Juuri valmistan herkullista makaronia ja tonnikalaa ála opiskelijakeittiö. Yleensä tulee tehtyä edes vähän parempaa ruokaa. :oops:

EDIT: Ei ollu hyvää.

Lähetetty: 16 Marras 2007, 17:31
Kirjoittaja Silvio
Mulla kotityöt rajottuukin pelkästään tuonne keittiöön..pyykki ja siivoushommia ei oo tän 11 vuoden aikana tullu tehtyä..Keittiössä tosin hoidan myös siivouksen. :)

Lähetetty: 16 Marras 2007, 18:30
Kirjoittaja Kahvivatsa
Söin juuri äsken itse tekemääni ruokaa.

Listalla:

Nuudelia (valmistetaan ohjeen mukaan)

Lihapullia, paistetaan rapeaksi pannulla, jonka jälkeen sekaan lisätään:
Valkoisia jättipapuja tomaattikastikkeessa tölkillinen (ensin kuitenkin ylimääräinen rasva pois pannulta esim. lusikalla.) Pavut Lidlin Kreikkalaisia papuja.
Jalapeño-viipaleita reilusti (lisätään samaan aikaan papujen kanssa)
Valmista kun pavut ja jalapeñot ovat lämmenneet. Satsin voi kipata lautaselle nuudelin viereen.

Tykkäsin kyllä kovasti vaikkei valkosipulia juuri nyt ollutkaan!

Niin ja tilanne on se että ruokaa ei tule ellei itse tee.

Lähetetty: 16 Marras 2007, 19:08
Kirjoittaja Silvio
Nuudelia tuli just itekkin vedettyä,kanan kanssa :) . Sama keittovinkki kun pastassa,eli ei missään nimessä kiehuteta liian kauan,puuroksi menee.. :wink:

Lähetetty: 17 Marras 2007, 00:02
Kirjoittaja mml
Vittorio Jano kirjoitti:ikävimmät osat ulkoistettu.

Mitä tuo tarkoittaa? Puhutaanko ihan viikkosiivouksesta vai ikkunoiden pesusta vai vaihtaako piika/au pair kenties Alfasta renkaat?

Ollaan myös keskusteltu siivouksen ulkoistamisesta, mutta toistaiseksi tilanne on jäänyt keskusteluasteelle. Ruokaa meillä laittaa molemmat, mielellään.

Lähetetty: 17 Marras 2007, 00:07
Kirjoittaja JT164
Yleensä parempi puolisko hoitaa ruoan laiton kun on koulutuskin alalle, mutta itsekkin tykkään laittaa välillä apetta. On vaimollekkin mukava yllätys aina silloin tällöin kun on ruoka valmiina odottamassa töistä tullessa. Omana bravuurina Valkosipuli perunat ja kunnon pippuripihvi.

Lähetetty: 17 Marras 2007, 02:22
Kirjoittaja sataviisviis
Just tein noin 400hengelle ruokaa, eipä sitä kotona jaksa muuta tehä ku juoda kaljaa :wink:

Lähetetty: 20 Marras 2007, 14:09
Kirjoittaja Jönsson
Oleino kirjoitti:Juuri valmistan herkullista makaronia ja tonnikalaa ála opiskelijakeittiö. Yleensä tulee tehtyä edes vähän parempaa ruokaa. :oops:

EDIT: Ei ollu hyvää.
Minua on aina ihmetyttänyt tämä opiskelioiden viehättyminen makaronista ja tonnikalasta. Halvemmalla saisi parempaakin ruokaa. Ja olisi hyvää. Eikä delfiinit kuolisi ajoverkkoihin. Ei nyt tonnikalan kilohinnalla ihan sisäfileetä saa, mutta ei paljon puutukaan.

Lähetetty: 20 Marras 2007, 15:26
Kirjoittaja Wile E. Coyote
Vaimo kyllä kantaa suuremman vastuun, mutta usein tehdään myös yhdessä.

Vaimolla on jotenkin makunystyrät parammassa terässä mitä maustamiseen tulee. Viimeksi tehtiin siinä tekemisen lomassa muotoutuneella reseptillä meksikolaistyyppistä lihakasviskastiketta. Tuli hyvää, mutta pohdin syödessä että jotain mausta puuttuu. Vaimo tiesi heti miten mauan saa kohdalleen, ja tottatosiaan makeutta ja tomaattia lisäämällä kaikki loksahti kohdalleen. Voila!

Bravuureita ei oikeastaan ole, mutta raaka-aineiden laatuun ja ennakkoluulotomuuteen tykätään panostaa.

Vapaa aamujen aamupala on minun heiniäni aamu-unisen vedellessä sikeitä :mrgreen:

Lähetetty: 20 Marras 2007, 16:52
Kirjoittaja Chubster
Kaverit kehuu kyllä aina kun olen tehnyt ranskiksia uunissa.. That's about it :)

Lähetetty: 20 Marras 2007, 18:21
Kirjoittaja Copyfighter
Naudan ulkofilee juuri uunissa.

Lähetetty: 20 Marras 2007, 20:09
Kirjoittaja alfista
Sienimuhennos, melkein mitkä vain käy

Pilko sieniä ja sipulia samankokoisiksi kuutioiksi (valmistuvat yhtä aikaa)

Ruskista aidossa voissa, jota saa olla ihan niin paljon kuin kantti kestää

Mausta kurkuma, pippurit (valkosipuli jos tykkää, ei älyttömästi ettei kerma juoksetu), ehkä hyppyselllinen sokeria

Lisää kerma, jonka annetaan hieman suurustua. Voit käyttää osaksi myös turkkilaista jugurttia (parta äijä purkin kyljessä), joka suurustaa sopivasti.

Jos jää löysäksi, suurusta liivatteella tai hillosekerilla (jauhoissa hiilareita)

Lopuksi salainen ainesosa, joka irrottaa sienen maut vaikka makkarasta: tilkka appelsiinin mehua (ei saa olla kitkerää purkista vaan aitoa tai ilman kuorta puristettua)

Anna hieman hautua
Suolaa makusi mukaan

Kuulostaa raskaalta, mutta annoksessa ei ole kuin pari grammaa hiilihydraatteja, joten karppaajat voi vetää tätä vaikka kattilallisen.

Sopii lisukkeeksi ihan mille vaan ja kastikkeeksi jos suurustat vähemmän.

Lähetetty: 20 Marras 2007, 20:43
Kirjoittaja Kirk
Tänään tein mannapuuroa vapaapäivän kunniaksi. Kokkaan yleensä vain viikonloppuisin, viikolla syön koulussa masun täyteen - 1,38€ koko hela hoito, leivät, salaatit, juomat...

Lähetetty: 20 Marras 2007, 20:52
Kirjoittaja Bisci
Omia juttuja on esim. maksahöystö, spaghetti ja tietty keveät grillimuonat.

Kaveri taasen pistää paremmaksi: http://www.karpankeittio.fi/arkisto.asp

Testaa ja ylläty iloisesti! :mrgreen:

Lähetetty: 07 Tammi 2008, 22:32
Kirjoittaja -tommi-
Viikonloppuna tulisi viettää syntymäpäivääni, joten illanistujaisiin on valittu hieman naposteltavaakin.
Tiedän että verkko on pullollaan samanlaista reseptiä mutta laitetaan tännekin mitä tulee tehtyä.

Suolaista:
-Itsemaustetut lohkoperunat
-Lihapullia
-kurkkua sekä porkkanaa, viipaleina
Yllämainituille kermaviilipohjaisia dippejä.

-Pastejoita

-Patonkipaloja (levitteeksi Yrttitarha nimistä maustevoita)

-Perinteiset; popcornia, sipsiä

Lisäksi:
Muutama erilainen juusto, esim. tuc-keksille levitettynä, johon sopivaa viiniä. Makuja neutralisoimaan viinirypäleitä.

Jotta ei menisi pelkästään syömiseksi, on mukaan varattu reilusti kaljaa sekä viinaa.

Jos jollakin viimehetken tipsejä, laittakaa tulemaan.

edit: nämä siis sen perusteella mitä edellisillä kerroilla maistunut/jäänyt syömättä

lisää edittiä: Ei varsinaisesti liity ruoan laittoon mutta lisätään silti.
Juustotarjottimelle tulee juustoja akselilta Itävalta-Sveitsi-Ranska. Viinit valittu luonnollisesti Italiasta. Viinirypäleiden valinnasta tuli kommenttia asiantuntijalta joten tilalle hankittu päärynää.

Lähetetty: 08 Tammi 2008, 00:00
Kirjoittaja Oldgrain

Lähetetty: 08 Tammi 2008, 11:10
Kirjoittaja Toronado
Meillä ruokahommat menee kokolailla fifty-sixty.Lasagne on mun bravuuri ja koska Pukin kontista löytyi jouluna Marcato-merkkinen pastamankeli ja kilon pussi durum-vehnäjauhoja niin nyt ei tarvitse ostaa edes pastalevyjä :lol: .

Lähetetty: 08 Tammi 2008, 11:39
Kirjoittaja Copyfighter
Meillä suhde 75-25 edukseni. Viimeisimmistä kokeiluista positiivisena jäänyt mieleen Pirkan ohjeilla tehty ranskalainen tomaattikeitto; nopeaa, helppoa ja erittäin maukasta!

Lähetetty: 08 Tammi 2008, 14:47
Kirjoittaja jansku
-tommi- kirjoitti:Viikonloppuna tulisi viettää syntymäpäivääni, joten illanistujaisiin on valittu hieman naposteltavaakin.
Tiedän että verkko on pullollaan samanlaista reseptiä mutta laitetaan tännekin mitä tulee tehtyä.

Suolaista:
-Itsemaustetut lohkoperunat
-Lihapullia
-kurkkua sekä porkkanaa, viipaleina
Yllämainituille kermaviilipohjaisia dippejä.

-Pastejoita

-Patonkipaloja (levitteeksi Yrttitarha nimistä maustevoita)

-Perinteiset; popcornia, sipsiä

Lisäksi:
Muutama erilainen juusto, esim. tuc-keksille levitettynä, johon sopivaa viiniä. Makuja neutralisoimaan viinirypäleitä.

Jotta ei menisi pelkästään syömiseksi, on mukaan varattu reilusti kaljaa sekä viinaa.

Jos jollakin viimehetken tipsejä, laittakaa tulemaan.

edit: nämä siis sen perusteella mitä edellisillä kerroilla maistunut/jäänyt syömättä
hmm miten ois hieman murotaikina tyyppiseen pohjaan tehty pizza? aivan sairaan hyvää ja voi laittaa täytteet oman maun mukaan kunhan muistaa ettei sit juustoa tarvii pari kiloa päälle laittaa ;D ja sit jotain pientä makeata myös,eli tehkää käärretorttu tai esim korvapuusteja muutama kpl.suolaiset toimivat aina mut jotain makeata pitää myös olla,muuta ku viinan lantringissa. tai sit ihan vaikka pelkästään kulhollinen irtokarkkeja ellei leipoa jaksa ylettömiin :) ja huom.valkoviini sekä punaviini,mitkä sopeutuvat esim.pizzan/suolaisten kanssa.

Lähetetty: 08 Tammi 2008, 15:54
Kirjoittaja Kirk
jansku kirjoitti: hmm miten ois hieman murotaikina tyyppiseen pohjaan tehty pizza? aivan sairaan hyvää ja voi laittaa täytteet oman maun mukaan kunhan muistaa ettei sit juustoa tarvii pari kiloa päälle laittaa ;D
Eikös se oo sillon piirakka :wink: Hyvää silti.

Lähetetty: 08 Tammi 2008, 20:24
Kirjoittaja -tommi-
jansku kirjoitti:hmm miten ois hieman murotaikina tyyppiseen pohjaan tehty pizza? aivan sairaan hyvää ja voi laittaa täytteet oman maun mukaan kunhan muistaa ettei sit juustoa tarvii pari kiloa päälle laittaa ;D
Jotakin tuollaisia mietin minipizzojen muodossa mutta täytteitä olisi tarvinut useampia, joten laiskuus iski.
jansku kirjoitti:ja sit jotain pientä makeata myös. suolaiset toimivat aina mut jotain makeata pitää myös olla,muuta ku viinan lantringissa. tai sit ihan vaikka pelkästään kulhollinen irtokarkkeja ellei leipoa jaksa ylettömiin :) ja huom.valkoviini sekä punaviini,mitkä sopeutuvat esim.pizzan/suolaisten kanssa.
Viinit vielä kokonaan auki, mutta jotakin tuollaista ajattelin :-D . Juuston maistelijoille oli myös tarkoitus kattaa omanlainen.

Makiata löytyy konvehti suklaan muodossa sekä viinassa Dooleys ja Salmari.

Lähetetty: 09 Tammi 2008, 08:18
Kirjoittaja Laku
Mää teen ja hankin meidän kaikki ruoat ja viä tykkäänkin.

Silloin tällöin koppaan jonkun uuden reseptin. Uudesta vuodesta tuli listalle kirkas perunasalaatti - nam.

Lähetetty: 09 Tammi 2008, 10:02
Kirjoittaja sami_r
Sitten kun tosissaan hifistellä haluaa niin tämä on hyvä saitti. Paitsi mitat on wanhanaikaisina yksikköinä joten konvertteria tarvitaan.
Ja kummallisten englanninkielisten ruokasanojen merkityksiä joutuu joskus hakemaan täältä.

Muistaakseni esim. pariloitua ankkaa olen tuolta joskus kokeillut. Oiskohan tuota jotain lohkoperunoita tullut tehtyä kaveriksi. Ja haudutettua punakaalia.

Toimii. :)