Sivu 1/1

Kinkku vastaan Kalkkuna

Lähetetty: 24 Joulu 2010, 10:20
Kirjoittaja KauGoH
Ajankohtainen kysely. Kinkku vai Kalkkuna?

Lähetetty: 24 Joulu 2010, 12:18
Kirjoittaja Wile E. Coyote
Pari rasiaa valmiita korpelan siivuja :mrgreen:

Lähetetty: 24 Joulu 2010, 12:26
Kirjoittaja Vittorio Jano
Aattona ja joulupäivänä kinkkua, tapanina kalkkunaa.

Lähetetty: 24 Joulu 2010, 14:08
Kirjoittaja hjpp
Molemmat.

Lähetetty: 24 Joulu 2010, 15:07
Kirjoittaja pasinoffi
Kinkku omomomom :silly:

Lähetetty: 24 Joulu 2010, 19:20
Kirjoittaja KauGoH
Ja itsehän vetelen myös kinkkua... Hyvää se o, ei voi muuta sanoa! Vähän viiniä ja olutta kylkeen ni johan kelepaa...

Lähetetty: 24 Joulu 2010, 20:47
Kirjoittaja h_lauri
Tänään pippurisavustettua lohta ja huomenna possun ulkofilettä. Mitään kinkkua pysty vetään...mutta normaalit ruokajuomat toki!

Lähetetty: 24 Joulu 2010, 20:53
Kirjoittaja TRA
Kinkku toki löytyy, mutta jouluna löytyy pöydästä myös lämminsavu poroa ts. palvattu petteri perse :mrgreen:
On muuten aika loistavaa...

Lähetetty: 24 Joulu 2010, 21:34
Kirjoittaja alfa164
molemmat löytyy,mutta tuo kalkkuna pitää olla palvattu,niin vie kinkkua 100-0 :)

Lähetetty: 25 Joulu 2010, 01:08
Kirjoittaja alfista
Meillä kinkku on ehdoton valinta, mutta sen pitää olla oikein valmistettu. Meillä ei kelpaa kaupan paistimittariohje 78c vaan kinkkua paistetaan apout vuorokausi eri lämpötiloissa. Lopputulos on murea, mutta kiinteä, paljon maukasta paahtunutta pintaa omaava herkku.

Erityisen maittavaa mielestäni on Joulu-kinkku-voileipä nautittuna 1:08 oluen kera.

Lähetetty: 25 Joulu 2010, 09:16
Kirjoittaja Cloverleaf
Kinkku on selvä valinta. Parina jouluna on syöty myös hirvenlihaa.

Lähetetty: 25 Joulu 2010, 09:25
Kirjoittaja Casa di Matti
Kinkku!

Lähetetty: 25 Joulu 2010, 10:16
Kirjoittaja MiNkO^^
Tottakai kinkku

Lähetetty: 25 Joulu 2010, 13:37
Kirjoittaja KauGoH
Cloverleaf kirjoitti:Kinkku on selvä valinta. Parina jouluna on syöty myös hirvenlihaa.
Joo, hirvenliha karjalanpaisti maistuu myöskin :P

Lähetetty: 25 Joulu 2010, 16:44
Kirjoittaja DaViega
Kummankin skippaan... Kinkku on tietysti silloin parasta kun sen ottaa suoraan uunista mutta en ole niin suuri kinkun ystävä muutenkaan

Lähetetty: 25 Joulu 2010, 19:22
Kirjoittaja KauGoH
Cloverleaf kirjoitti:Kinkku on selvä valinta. Parina jouluna on syöty myös hirvenlihaa.
Joo, hirvenliha karjalanpaisti maistuu myöskin :P

Lähetetty: 25 Joulu 2010, 22:11
Kirjoittaja Suba
Molemmat löytyvä joulun ruokapöydästä, mutta kinkku on no 1.

Lähetetty: 26 Joulu 2010, 10:34
Kirjoittaja ärrä
Jänistä tänä jouluna :)

Lähetetty: 26 Joulu 2010, 11:09
Kirjoittaja Laku
Pehmeä jänis on kyllä hyvää.

Lähetetty: 26 Joulu 2010, 11:11
Kirjoittaja Finest
^ :lol:
Kinkku on hyvää, kun ei paremmasta tiedä.

Lähetetty: 26 Joulu 2010, 18:45
Kirjoittaja pjotrthegreat
Kinkku on kinkku ja sitä saa kerran vuodessa jouluna. Kalkkunan lussuttaminen on jenkkiplösöjen hommaa.

Kinkku pitää paistaa kunnolla paistopussissa 80 asteiseksi ja hunnuttaa sinapilla ja korppujauholla + paahto päälle.
Ihmisillä on vähän sellaista ahneen vikaa että ostavat niin isoja kinkkuja että niitä syödään vielä uutena vuotenakin.
Kinkku on parasta suoraan uunista ja laatu heikkenee aika jyrkästi sen jälkeen, kolmepäivää vanha kinkku on jo luvattoman huonoa.
Mutta kinkku on toki vaan yksi jouluruoka, kaloja pitää olla ja mätiä jne. tarjolla myös.

Lähetetty: 27 Joulu 2010, 09:27
Kirjoittaja Finest
^Omani otin 75:na pois uunista.
5,7 kg painoi ennen paistoa ja 1/3 jäljellä. Ja ihan itsekseni syön 8) . Viime vuonna samankokoinen kesti 3 pvää.