Tuli tuossa varattua illaksi pöytä Trattoria Rivoletosta kun koko päivä tullut puhuttua italialaisista autoista. Joskus käynyt aikaisemminkin, hyvä paikka on. Paikka on Albertinkadulla.
Toinen hyvä ja myös kohtuuhintainen on Rodolfo Kruunuhaassa.
Kehuttu Papa G on jotenkin liian ketjupaikka, 12 hengelle ei saanut itsenäisyyspäiväksi pöytää muuta kuin myyntipalvelun kautta ja valmiilla menulla (kaikki syö samaa). Eihän se käynyt.
Nämä paikat siis Helsingissä, laittakaa toki kokemuksia muualtakin Suomesta.
-TV, BMW:t : E30 316 -86, E46 330dA touring -00, sisäinen alfisti odottaa comebackia
Rivoletto on todella jees. Myös Peck Kruunuhaassa oli muistaakseni italiahenkinen, hinta-laatusuhteeltaan kuitenkin Rivolettoa huonompi. PG:ssa en ole vähään aikaan käynyt, mutta ketjumaisuuden suhteen olet kyllä oikeassa.
Ohuemmalla lompakolla kannattaa testata Kluuvissa oleva lounaspaikka - nimeä en nyt muista. Ihan ookoo pastaa. Isot annokset, kohtuulliset hinnat ja italialainen henkilökunta. Voittaa (ainakin välillä) Big Macit!
Tampereella olen käynyt Rautatienkadun Perlassa, jossa on aivan käsittämättömän hyvät ja IHAN OIKEASTI ITALIALAISET sapuskat. Pieni paikka ja hinnat kohdallaan. Näin siis ainakin pari vuotta sitten. Finlaysonilta löytyy sitten Il Forno, joka ei ole paha sekään. Ainakin pasta-annokset erinomaisia.
Parastahan saa, kun tekee ruoan itse. Tai sitten poikkeaa Italiassa. Hyvä ketju tv, lisää mielipiteitä muiltakin!
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
Papa G. on mennyt alaspäin, mutta ei nyt vielä
ihan 'ketjutasoa' mielestäni. Listalle jos
saisi esim. maksan takaisin... Viinilista
edelleen IMHO _hyvä_, tarjoilu ok, sikarinkin
saa polttaa rauhassa.
Tazio kirjoitti:Papa G. on mennyt alaspäin, mutta ei nyt vielä
ihan 'ketjutasoa' mielestäni. Listalle jos
saisi esim. maksan takaisin...
No ketjutaso oli nyt ehkä hieman jyrkkä ilmaisu, pari kertaa olen syönyt ja ihan hyvää ollut. Jotenkin vain sellainen pienten paikkojen persoonallisuus puuttuu.
-TV, BMW:t : E30 316 -86, E46 330dA touring -00, sisäinen alfisti odottaa comebackia
Ruusulankadulla on Villetta, aitoa italialaista ruokaa.
Tikkurilan Prisman vieressä on joku italialainen, jonka nimeä en muista. Pizza oli hyvää, mutta palvelu huonoa. Lapselle tilattiin aikuisten pizza, toivat lastenpizzan, pihviruoka pyydettiin ilman papuja, tuli pavuilla, sitten ilman mitään lisukkeita ja lopuksi hernemaissipaprikan kanssa. Hoh hoijaa.
2TS kirjoitti:Tikkurilan Prisman vieressä on joku italialainen, jonka nimeä en muista. Pizza oli hyvää, mutta palvelu huonoa. Lapselle tilattiin aikuisten pizza, toivat lastenpizzan, pihviruoka pyydettiin ilman papuja, tuli pavuilla, sitten ilman mitään lisukkeita ja lopuksi hernemaissipaprikan kanssa. Hoh hoijaa.
Käsittämätöntä miten paikka voi pysyä pystyssä jos homma on noin hankalaa.
-TV, BMW:t : E30 316 -86, E46 330dA touring -00, sisäinen alfisti odottaa comebackia
Eli onko kenelläkään teistä kokemusta pastakoneesta? Nehän eivät kauheita maksa ja ovat vissiin kohtuullisen helppoja käyttääkin? (Barillan) kuivapastat ja jotkut kaupan "tuore"pastat ihan ok, mutta voisihan makaroonit itsekin vääntää. Alfa Romeo-merkkistä ei taida markkinoilta löytyä, mutta osaako joku suositella jotakin tiettyä merkkiä/mallia?
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
Jeps rivoletto on kyllä hyvä. Toinen edukkaampi ja reiluilla annoksilla höystetty pastapaikka on punavuoressa siinä tehtaankadun kulmassa suht lähellä telakkaa. Paikan nimi tais olla Nerone tai jotain. Ymmärtääkseni aito italialainen ja italialaisten suosiossa (nähnyt kerran italian kilvissä olleen Alfan siinä edessä ).
Boxer33 kirjoitti:Toinen edukkaampi ja reiluilla annoksilla höystetty pastapaikka on punavuoressa siinä tehtaankadun kulmassa suht lähellä telakkaa. Paikan nimi tais olla Nerone tai jotain. Ymmärtääkseni aito italialainen ja italialaisten suosiossa (nähnyt kerran italian kilvissä olleen Alfan siinä edessä ).
Neronestakin kuullut paljon hyvää. Sehän voisi olla hyvä murkinapaikka Kaivopuistossa pidetyn Alfabbs-kokoontumisajon jälkeen.. *maalailee visioita*..
-TV, BMW:t : E30 316 -86, E46 330dA touring -00, sisäinen alfisti odottaa comebackia
tv kirjoitti:Neronestakin kuullut paljon hyvää. Sehän voisi olla hyvä murkinapaikka Kaivopuistossa pidetyn Alfabbs-kokoontumisajon jälkeen.. *maalailee visioita*..
Ei paha ajatus ollenkaan. Tosin voisi vielä hiukan odottaa, että taivaalta paiskoo vähän vähemmän räntää
Scuderia Rasvanäppi kirjoitti:Ei paha ajatus ollenkaan. Tosin voisi vielä hiukan odottaa, että taivaalta paiskoo vähän vähemmän räntää
Joo, lämpöä voisi olla joku 15-20 (jotta Alfa-rivistöstä kiinnostuneilla tyttölapsilla olisi päällään toppahaalareita kevyempää varustusta) ja kesärenkaat nyt ainakin alla. Uskoisin että moni siedettävän matkan päässä asuva foorumilainen osallistuisi tällaiseen aktiviteettiin mielellään.
-TV, BMW:t : E30 316 -86, E46 330dA touring -00, sisäinen alfisti odottaa comebackia
Heti terassikauden avattua kannatta tietty tulla Turkuun istumaan jokilaivoille tai Blankon terassille
Turussa paras italialainen ravintola on Trattoria Romana, Hämeenkadulla. Todella hyvä italialainen tunnelma ja ruoka on uskomattoman hyvää. Kannattaa varata pöytä etukäteen...
Tämä nyt ei liity ravintoloihin mutta ruokaan kuitenkin. Tämän päivän Kauppalehden lopussa oli juttua Ford:in järjestämästä 100 vuotis juhlasta Helsingissä. Paikalla tarjoiltiin 600 kutsuvieraalle italialaista ruokaa, ymmärsivät että vierailla pitää olla joku hyvä syy tulla paikalle
Vielä pahempi jos olisivat tarjonneet fordin ruokaa englantilaisittain... vaikkei tainnut kyllä 100 vuotta sitten olla Englannissa Fordeja... pikemminkin 50 vuotta sitten.
Hesarin nytin sivuilta löytyi tällainen arvostelu: http://www.nyt.fi/juttusivu.asp?path=1; ... 793;363315
Pitänee käydä testaamassa! Tosin sain just synttärilahjaksi ikioman pastakoneen, joten malttaakohan sitä enää ravintolaan edes lähteä...
(Oliko muuten palstan 2000:s viesti?)
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
Tuli tänään testattua tuo Benjam's Bistro. Ravintolahan löytyy Töölöstä Dagmarinkadulta. Asiakaspaikkoja on vähän, mutta neljän hengen seurueemme sai lauantai-iltapäivällä pöydän ilman varausta/odottelua.
Yhden kerran perusteella voin suositella kaikille italialaisen ruoan ystäville. Itse söin erinomaisia Cannelloneja. Maut olivat kohdallaan ja isonkin miehen vatsa täyttyi. Toki tilaa jäi myös italialaiselle suklaajäätelölle ja espressolle. Myös kaverini syömä pizza vaikutti onnistuneelta. Hinnatkin ovat kohdallaan: kaksi reilua pasta-annosta, lasi talon punkkua ja kahdet jälkkärit kustansivat vain hieman yli 30 euroa.
Lisäbonuksena italialainen henkilökunta: salin ovella tomaattikastiketahraisessa valkoisessa t-paidassa näyttäytynyt viiksekäs kokki oli kuin juuri aamulla saapasmaasta tullut. Varmasti tulee mentyä uudeelleenkin!
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
Taas vedettiin vaimon kanssa italialaista lounasta. Tällä kertaa vatsat täyttyivät Sikke Sumarin (AR 156) Tony`s Delissä Bulevardilla. Viikonlopun lounaslista oli suppea ja sopivaa annosta ei aluksi oikein tahtonut löytyä. Vaimon hirvenlihabolognese oli onnistunutta (miinus siitä, että parmesania varisteltiin pastan päälle purkista), mutta allekirjoittaneen paahtopaistisandwich ei ollut kymmenen egen arvoinen. Jälkiruoaksi nautittu italialainen jäätelö sen sijaan oli erinomaista. Pitäisi ehkä tulla illalla, jolloin pääsisi valitsemaan lajemmalta listalta. Ravintolan miljöö on oikein mukava ja palvelukin miellyttävää. Ei kuitenkaan aivan Benjam´s bistron veroinen paikka.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
Duunipaikkakunnalle Tervakoskelle on näköjään kesän aikana avattu La Fattoria-niminen italialainen ravintola. Alkuasukaskollegat kertoivat, että keittiössä pastaa vääntää ihka oikea italialainen kokki. Täytynee tuokin käydä katsastamassa, vai joko Injun on käynyt tyypittämässä?
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
Vittorio Jano kirjoitti:Taas vedettiin vaimon kanssa italialaista lounasta. Tällä kertaa vatsat täyttyivät Sikke Sumarin (AR 156) Tony`s Delissä Bulevardilla.
Eikös sikke oo jo honda-akka?Oho, tämähähän onkin jo vuoden vanha ketju, sorry
Rolle:Missä se kolehti on johon voi tämän viikon ruokarahat sijoittaa?
Viimeksi muokannut GAMMA500, 18 Elo 2004, 17:43. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Tazio kirjoitti:Papa G. on mennyt alaspäin, mutta ei nyt vielä
ihan 'ketjutasoa' mielestäni.
Tulipa käytyä, tilasin parsaa alkupalaksi ja sitten tonnikalaa. Parsa-annos oli ihan OK-salaattiannos runsaine lehtisalaatteineen. Sitten tuli tonnikala, ylikypsä pieni tonnikalapala keskellä jumalatonta salaattisekamelskaa. Täytyy myöntää, vaikka salaatin ystävä olenkin, niin jäipä suurin osa niistä syömättä. Jäin kyllä kaipaamaan hieman tukevampaa lisuketta. Muutama vuosi sitten söin Papassa tosi hyvän tonnikalariisiannoksen. Mautkin oli nyt kaukana siitä ajasta.
Vähän samoja kokemuksia ko. paikasta pari viikkoa takaperin. Palvelu oli todella nihkeetä, vaikka ennen siellä on kyllä saanut lähes parasta palvelua mitä nyt tuommoisissa ravintoloissa voi saada. Leivät unohtu tuoda kokonaan, vesi unohtu tuoda, kaikki joutu erikseen pyytämään. En muista enää tarkaan mitä söin, (tais olla härkää) mutta eipä se juuri maistunut miltään. Mausteet oli ilmeisesti unohdettu kokonaan. Emäntä valitteli samaa. Harmi, tuo oli mukava paikka vielä joskus
Neronea voin kehua. Asustelin vielä muutamakuukausi sitten samalla kadulla (Alfa Romeo korttelissa) ja aika usein tuli vedettyä pastalla massu täyteen.
Annokset ovat todella isoja ja maukkaita. Tosin joskus saattaa kestää vähänaikaa mutta oikean seuralaisen kanssa sehän menee mukavasti keskustellen ja viiniä sieppaillen
Hintataso ei myöskään ole paha. Pastat ja Pizzat muistaakseni alkaen 9 €.
Tosiaan Nerone on hyvä paikka. Hinta/laatu suhde on kohdallaan ja tunnelma mukava, puhumattakaan niistä pasta-annoksista. Uunipastalla täyttyy varmasti kookkaammankin alfistin vatsa.
Ja paikkahan oli Punavuori, missä noita Alfojakin siis asustelee enemmälti..
Rolle kirjoitti:Ja kaiken kukkuraksi "BMW:n" kokki teki safkat
Eksoottisin italialainen annos oli krunikan savannassa. Annos oli dedikoitu jollekin kaupunginosan älykkölemmikkispurgulle ja sen nimi oli kuulalaakereita ja moottoriöljyä. Suomeksi sambucacola ja kaviaaria.....maistuis varmaan teillekin?
Nerone on suosikki rafla. Aika usein näkyy edessä joku Alfa myös, yllätys yllätys. Isot annokset, edullinen hintataso ja ennenkaikkea aito italialainen tunnelma siinä paikassa.
Tulipa eilen käytyä Neronessa. Alfan sai parkkiin lähes ikkunan alle. Aivan lähiympäristössä bongattiin monta Alfaa, mm. hopea GTV, vihreä 164, punainen 156. Ruoka oli ihan ok mutta ei mitään erityisen hyvää. Lasagneannos oli kyllä tosi iso. Carpaccio ei ollut läheskään sitä mitä sen pitäisi italialaisittain olla. Hinta/määräsuhde oli erittäin hyvä, hinta/laatusuhteesta en tiedä. Italialaistunnelmasta voi olla montaa mieltä. Tarjoilija ei paljoa hymyillyt ja pääruokakin tuotiin kun vasta puolet alkuruoasta oli syöty. Suomen italialaisravintoloihin verrattuna paikka voi olla kohtalainen, mutta kaukana kansainvälisestä italialaisravintolatasosta. Seuraavaksi pitää kokeilla Rivolettoa.
Jos liikutte Ruhrin alueen läpi kohti saapasmaan oikeita italialaisia ravintoloita tai muuten vaan niin poiketkaa sen verran autobaanalta että pääsette kokeilemaan Ristorante Taverna La Venezianaa, Grosse Beckstr. 29, 44787 Bochum-City. Voisi oikeasti kuvitella olevansa Italiassa kun tarjoilijatkin puhuvat väkisin asiakkaille italiaa .[/img]
Benjam´s Bistrossa Dagmarinkadulla tuli taas vedettyä satsi jumalaisia Cannelloneja. Tai oikeastaan vielä jumalaisempia olivat alkuun nauttimamme Bruschetta-leivät, joissa tomaatti-mozzarella-basilika-oliiviöljymössö oli täsmälleen oikeanlaista. Italialaisen konstailemattoman tunnelman täydensi pyylevä kokki, joka tyynesti raapi muniaan essun alla. Henkilökuntahan on tässäkin laatupaikassa 100% italialaista.
Tampereella kannattaa tsekata Il Fornon naapuriin Siperiaan muuttanut Bella Roma, hemmetin kiva paikka sekin.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
Vittorio Jano kirjoitti:Eli onko kenelläkään teistä kokemusta pastakoneesta? Nehän eivät kauheita maksa ja ovat vissiin kohtuullisen helppoja käyttääkin? (Barillan) kuivapastat ja jotkut kaupan "tuore"pastat ihan ok, mutta voisihan makaroonit itsekin vääntää. Alfa Romeo-merkkistä ei taida markkinoilta löytyä, mutta osaako joku suositella jotakin tiettyä merkkiä/mallia?
Rodolfo Kruunuhaassa on ehdottomasti paras pasta paikka suomessa, muut tuntuvat olevan melkoista sillisalaattia. mm.sellaiset perusasiat ja soosit kuten al dente sekä bolognese jne. on näille sok ja hok ketjujen halpis ravintoloille liki pitäen tuntematon käsite, makaroonit on läskiä ja kastike vaaleanruskeaa sontaa
Fonzi kirjoitti:Mullon kaksi. Joten toinen joutaa.
Myöhäistä. Emäntä osti koneen synttärilahjaksi aika pian tuon kirjoitettuani. Vaan aika homma tuossa itse tekemisessä on, varsinkin kun Barillakin osaa tavaraa tehdä.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
Ravintola Neronea ei sitten enää ole, pisti Iltasanomista seuraava uutinen silmään:
Salmonella sulki suosikkiravintolan
Helsinkiläinen suosittu ravintola-pizzeria Nerone määrättiin suljettavaksi salmonellatartuntojen ja huonon hygienian takia.
Kesäkuun alussa kaksi ihmistä hakeutui sairaalaan syötyään Neronessa, ja heillä todettiin salmonellatartunta. Italialaisomistuksessa olevaan ravintolaan tehtiin tarkastus, jossa löytyi salmonella- ja proteusbakteereita.
- Tämä tapaus on erittäin harvinainen, taitaa olla ensimmäinen Helsingissä. Yleensä ravintoloiden oma valvonta on riittänyt, mutta tilanne on paha, jos joudutaan määräämään ravintola suljettavaksi, kertoo Helsingin ympäristöterveyspäällikön sijainen, kaupungin eläinlääkäri Riikka Åberg.
Ympäristökeskus oli tehnyt Helsingin Punavuoressa sijaitsevasta ravintolasta jo aikaisemmin useita kymmeniä merkintöjä, joista seitsemän tapausta koski ruokamyrkytyksiä. Muut merkinnät koskivat mm. huonolaatuisia elintarvikkeita, ravintolan likaisuutta ja kylmäkalusteiden lämpötilaongelmia.
Kesäkuun puolessavälissä terveystarkastajat tekivät uuden tarkastuksen ravintolaan, jolloin löydettiin niin vakavia puutteita hygieniassa, että ravintola suljettiin välittömästi.
- Ravintolan hygienia ei ollut parantunut, vaikka olimme huomauttaneet monta kertaa. Jos ihmisten terveys on uhattuna, joudumme sulkemaan ravintolan, Åberg perustelee.
(iltasanomat.fi 5.7.2005)
Viimeksi muokannut Officer Cartman, 07 Heinä 2005, 12:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Duunasin eilen vastaavanlaisen postauksen, mutta unohdin näköjään lähettää. Muhevien pastojen salaisuus paljastui. Ulkomailla olen kyllä saanut seurata huomattavasti rennompaa suhtautumista noihin juttuihin.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
Aika harmi että joutui lopettamaan, oli isot ja hyvät pastat.
Näin kokkina täytyy mainita Turusta ravintola Sergio`s, sijaitsee aurajoen rannassa.Ehdottomasti paras Italialainen ravintola suomessa, henkilökunta italialaisia, ruoka todellakin maistuu samalle kuin italiassa ja tunnelma kuin italiassa. Suosittelen kaikille
Viikonloppuna olisi tarkoitus tulla Helsinkiin jouluostoksille emännän synttäreitä viettämään ja illallispöydän varasin Gastone-nimisestä paikasta. Kenelläkään kokemuksia? Ilmeisesti ihan ok paikka.