GTV:n kaiuttimet

Alfoista

Valvoja: Moderators

Vastaa Viestiin
Avatar
KJS
Viestit: 4670
Liittynyt: 03 Tammi 2004, 18:55
Car(s): 1.3 TC, 1.3 Boxer, 1.6 TC, 6C TB, 2.0 CRDi, 2.2 TDCi, D3
Paikkakunta: Nokia

GTV:n kaiuttimet

Viesti Kirjoittaja KJS »

Onko kellään tietoa, että minkä kokoinen kaiutin on phase 1 GTV:n ovissa? Suunnitelmissa kenties erillissarja ja joku pikkuvaffi.

Avatar
gtvaj
Viestit: 1320
Liittynyt: 11 Elo 2005, 12:49
Car(s): GTV ts -95, 156 Busso
Paikkakunta: Kangasala

Viesti Kirjoittaja gtvaj »

jep, taisivat 13cm olla mutta en muista pitikö pikkuisen väkivalloin muokata, taisi olla soikio ja tosta 13cm sai leikattua sen verranmetallikehystä pois että mahtui. Ei tainnut oikeen muuta olla edes tarjolla joten päädyin tuohon ratkaisuun.
Toimii, ei toimi, toimii.... no ei toimi

Jevgen
Viestit: 384
Liittynyt: 11 Heinä 2004, 03:29
Car(s): Isolohko Ducato + V70
Paikkakunta: Savitaipale

Re: GTV:n kaiuttimet

Viesti Kirjoittaja Jevgen »

KJS kirjoitti:Onko kellään tietoa, että minkä kokoinen kaiutin on phase 1 GTV:n ovissa? Suunnitelmissa kenties erillissarja ja joku pikkuvaffi.
Jos ei ole ennestään tuttu, niin tästä voisi olla hyötyä.

Avatar
alfa 156 v6
Viestit: 5150
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 17:02
Car(s): Käyttis: QP V 4.7S
harrasteet: Alfoja + Maserati 3200 GTA + Integrale 16v
Paikkakunta: Keuruu

Viesti Kirjoittaja alfa 156 v6 »

5x7" on vakioämyrit. Kaikki siitäkään koosta ei mahdu mutta mm Alpinen kartiot menee heittämällä.

Avatar
liekki
Viestit: 1079
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 17:50
Car(s): Mitoc TCT 135hv
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja liekki »

5x7" taitaa se koko tosiaan olla etuovissa. Aikani ihmettelin vaisua sointia ja tuossa jokin aika sitten availin ovipahveja niin sieltä paljastui aikamoiset yllätykset. Kaiuttimina ovat jotkin 3-4 tuumaiset piipperit. Ei niistä paljon iloa ole. :twisted: Tarkemmin katsottuna selvisi myös että johdotukset on soittimessa ihan ristissä eli balanssia on mahdotonta säätää hyväksi.

Noh..tarkoituksena olisi varmaankin tällä viikolla mennä hieman tutkailemaan autostudion tarjontaa soittimien ja kaiuttimien osalta. Ainakin nettisivuilla näyttäisi olevan infinityn 5x7 kaiuttimia...täytyy tutkia riittääkö syvyys ovessa niitä varten.

Avatar
liekki
Viestit: 1079
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 17:50
Car(s): Mitoc TCT 135hv
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja liekki »

No nyt on asenneltu soitin autoon ja 5x7" oviin. Ei tullut käytyä autostudiossa kun paikallinen pulju möi soittimen ja kaiuttimet 50e halvemmalla kuin mitä sieltä olisi saanut.

Tuonne hankintaketjuun kirjoittelinkin niin soittimeksi tuli siis pioneerin P6900IB ja kaiuttimiksi JBL. Soittimeen olen muutaman tunnin käytön perusteella todella tyytyväinen, ominaisuuksiakin on niin paljon että ohjekirjaa on kyllä pakko selata. Kaiuttimet ovat "ihan ok". Kuuntelussa saisi pikkaisen enemmän olla potkua alapäässä mutta se varmaan korjaantuisi sillä subbarin hankinnalla.

Asennuksesta sen verran että kannattaa olla tarkkana siitä, minkä kokoisia kaiuttimia sinne alkaa laittamaan. Aika rankasti joutui veistelemään ovipaneelia että nuo sinne mahtui. Mutta mahtui kuitenkin. Upotussyvyys oli paketin mukaan 58mm. Magneetti ei tuottanut ongelmia mutta kaiuttimen runko(?) ei olisi voinut tulla milliäkään syvemmälle, muuten ei olisi mahtunut.
Suurin ongelma oli kaiuttimen leveyden ja korkeuden kanssa, jonka takia paneeleita joutuikin muokkaamaan. Tähän väliin täytyy sanoa että tuossa JBL- paketissa kyllä seisoo isolla 5x7" / 6x8", saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa. Toinen asia on se, etten tiedä millaiset alkuperäiset kaiutinpaikat ovat, kun tuossa niitä oli edellisen asennuksen yhteydessä näköjään jo veistelty ihan reilusti.

Eipä tullut muuten kuvia otettua asennuksen vaiheista ja ahtaista paikoista. Nyt vasta tuli mieleen että olisi siitä vaikka saattanut olla apua jollekin. Muttta mutta...suosittelen tarkastelemaan kaiuttimien ulkokehän halkaisijaa ennen valintaa sekä tiedustella palautusmahdollisuutta, mikäli eivät mahdu.

Avatar
Batman
Viestit: 75
Liittynyt: 08 Heinä 2007, 10:18

GTV:n ämyrit eteen

Viesti Kirjoittaja Batman »

Veistelyn sijaan olisi voinut käyttää "speaker size conversion kit'iä" :-D ,
eli vakioaukkoon saa adapterilevyjä jolla etukaiuttimen aukon kokoa voi muuttaa siististi. 8,5 €/pari oli jollain alan nettikauppasivuilla...

Vastaa Viestiin