Ruoan laittoa
Valvoja: Moderators
Ruoan laittoa
Mitenkä porukalla sujuu tuolla keittiöosastolla,onko sille sektorille innostusta? itte tykkään ruuanlaitosta tosi paljon,bravuureina heitettäköön pastaruuat,tirripaisti,broileri.kokonainen raakile siis,ei mikään myrkkymarinaadissa vellova pattipolvi. Laajemminkin kotitöihin osallistumisesta/osallistumattomuudesta?
Kaikki musiikki on paskaa,paitsi hevi.Ja se se vasta paskaa onkin..
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
Juuri valmistan herkullista makaronia ja tonnikalaa ála opiskelijakeittiö. Yleensä tulee tehtyä edes vähän parempaa ruokaa.
EDIT: Ei ollu hyvää.
EDIT: Ei ollu hyvää.
Viimeksi muokannut Oleino, 16 Marras 2007, 18:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tein itse - säästin
-
- Viestit: 443
- Liittynyt: 02 Helmi 2004, 23:56
- Paikkakunta: Rannikko
Söin juuri äsken itse tekemääni ruokaa.
Listalla:
Nuudelia (valmistetaan ohjeen mukaan)
Lihapullia, paistetaan rapeaksi pannulla, jonka jälkeen sekaan lisätään:
Valkoisia jättipapuja tomaattikastikkeessa tölkillinen (ensin kuitenkin ylimääräinen rasva pois pannulta esim. lusikalla.) Pavut Lidlin Kreikkalaisia papuja.
Jalapeño-viipaleita reilusti (lisätään samaan aikaan papujen kanssa)
Valmista kun pavut ja jalapeñot ovat lämmenneet. Satsin voi kipata lautaselle nuudelin viereen.
Tykkäsin kyllä kovasti vaikkei valkosipulia juuri nyt ollutkaan!
Niin ja tilanne on se että ruokaa ei tule ellei itse tee.
Listalla:
Nuudelia (valmistetaan ohjeen mukaan)
Lihapullia, paistetaan rapeaksi pannulla, jonka jälkeen sekaan lisätään:
Valkoisia jättipapuja tomaattikastikkeessa tölkillinen (ensin kuitenkin ylimääräinen rasva pois pannulta esim. lusikalla.) Pavut Lidlin Kreikkalaisia papuja.
Jalapeño-viipaleita reilusti (lisätään samaan aikaan papujen kanssa)
Valmista kun pavut ja jalapeñot ovat lämmenneet. Satsin voi kipata lautaselle nuudelin viereen.
Tykkäsin kyllä kovasti vaikkei valkosipulia juuri nyt ollutkaan!
Niin ja tilanne on se että ruokaa ei tule ellei itse tee.
Vittorio Jano kirjoitti:ikävimmät osat ulkoistettu.
Mitä tuo tarkoittaa? Puhutaanko ihan viikkosiivouksesta vai ikkunoiden pesusta vai vaihtaako piika/au pair kenties Alfasta renkaat?
Ollaan myös keskusteltu siivouksen ulkoistamisesta, mutta toistaiseksi tilanne on jäänyt keskusteluasteelle. Ruokaa meillä laittaa molemmat, mielellään.
Alfaa pitää käsitellä niinkuin naista; ensin varovasti ja sitten täysillä.
-
- Viestit: 2037
- Liittynyt: 06 Loka 2003, 01:57
- Car(s): MiTo 1.4 Tct, 156V6sw, 155Q4 +perheessä GT, Giulietta ja 156 CrosswagonQ4, (tulossa Giulia)
- Paikkakunta: Helsinki
Minua on aina ihmetyttänyt tämä opiskelioiden viehättyminen makaronista ja tonnikalasta. Halvemmalla saisi parempaakin ruokaa. Ja olisi hyvää. Eikä delfiinit kuolisi ajoverkkoihin. Ei nyt tonnikalan kilohinnalla ihan sisäfileetä saa, mutta ei paljon puutukaan.Oleino kirjoitti:Juuri valmistan herkullista makaronia ja tonnikalaa ála opiskelijakeittiö. Yleensä tulee tehtyä edes vähän parempaa ruokaa.
EDIT: Ei ollu hyvää.
- Wile E. Coyote
- Viestit: 4112
- Liittynyt: 23 Kesä 2003, 07:24
- Car(s): GTV V6 TB 1996
käyttöauto:turbo traktori
156 V6 Q2 2000
"in memoriam" - Paikkakunta: Kuusankoski
Vaimo kyllä kantaa suuremman vastuun, mutta usein tehdään myös yhdessä.
Vaimolla on jotenkin makunystyrät parammassa terässä mitä maustamiseen tulee. Viimeksi tehtiin siinä tekemisen lomassa muotoutuneella reseptillä meksikolaistyyppistä lihakasviskastiketta. Tuli hyvää, mutta pohdin syödessä että jotain mausta puuttuu. Vaimo tiesi heti miten mauan saa kohdalleen, ja tottatosiaan makeutta ja tomaattia lisäämällä kaikki loksahti kohdalleen. Voila!
Bravuureita ei oikeastaan ole, mutta raaka-aineiden laatuun ja ennakkoluulotomuuteen tykätään panostaa.
Vapaa aamujen aamupala on minun heiniäni aamu-unisen vedellessä sikeitä
Vaimolla on jotenkin makunystyrät parammassa terässä mitä maustamiseen tulee. Viimeksi tehtiin siinä tekemisen lomassa muotoutuneella reseptillä meksikolaistyyppistä lihakasviskastiketta. Tuli hyvää, mutta pohdin syödessä että jotain mausta puuttuu. Vaimo tiesi heti miten mauan saa kohdalleen, ja tottatosiaan makeutta ja tomaattia lisäämällä kaikki loksahti kohdalleen. Voila!
Bravuureita ei oikeastaan ole, mutta raaka-aineiden laatuun ja ennakkoluulotomuuteen tykätään panostaa.
Vapaa aamujen aamupala on minun heiniäni aamu-unisen vedellessä sikeitä
Ayrton Senna da Silva forever
-
- Viestit: 849
- Liittynyt: 27 Heinä 2004, 20:09
- Car(s): Volvo S40 T5
- Paikkakunta: Turku
- Viesti:
Sienimuhennos, melkein mitkä vain käy
Pilko sieniä ja sipulia samankokoisiksi kuutioiksi (valmistuvat yhtä aikaa)
Ruskista aidossa voissa, jota saa olla ihan niin paljon kuin kantti kestää
Mausta kurkuma, pippurit (valkosipuli jos tykkää, ei älyttömästi ettei kerma juoksetu), ehkä hyppyselllinen sokeria
Lisää kerma, jonka annetaan hieman suurustua. Voit käyttää osaksi myös turkkilaista jugurttia (parta äijä purkin kyljessä), joka suurustaa sopivasti.
Jos jää löysäksi, suurusta liivatteella tai hillosekerilla (jauhoissa hiilareita)
Lopuksi salainen ainesosa, joka irrottaa sienen maut vaikka makkarasta: tilkka appelsiinin mehua (ei saa olla kitkerää purkista vaan aitoa tai ilman kuorta puristettua)
Anna hieman hautua
Suolaa makusi mukaan
Kuulostaa raskaalta, mutta annoksessa ei ole kuin pari grammaa hiilihydraatteja, joten karppaajat voi vetää tätä vaikka kattilallisen.
Sopii lisukkeeksi ihan mille vaan ja kastikkeeksi jos suurustat vähemmän.
Pilko sieniä ja sipulia samankokoisiksi kuutioiksi (valmistuvat yhtä aikaa)
Ruskista aidossa voissa, jota saa olla ihan niin paljon kuin kantti kestää
Mausta kurkuma, pippurit (valkosipuli jos tykkää, ei älyttömästi ettei kerma juoksetu), ehkä hyppyselllinen sokeria
Lisää kerma, jonka annetaan hieman suurustua. Voit käyttää osaksi myös turkkilaista jugurttia (parta äijä purkin kyljessä), joka suurustaa sopivasti.
Jos jää löysäksi, suurusta liivatteella tai hillosekerilla (jauhoissa hiilareita)
Lopuksi salainen ainesosa, joka irrottaa sienen maut vaikka makkarasta: tilkka appelsiinin mehua (ei saa olla kitkerää purkista vaan aitoa tai ilman kuorta puristettua)
Anna hieman hautua
Suolaa makusi mukaan
Kuulostaa raskaalta, mutta annoksessa ei ole kuin pari grammaa hiilihydraatteja, joten karppaajat voi vetää tätä vaikka kattilallisen.
Sopii lisukkeeksi ihan mille vaan ja kastikkeeksi jos suurustat vähemmän.
- Bisci
- Viestit: 511
- Liittynyt: 02 Elo 2007, 00:05
- Car(s): V60 AWD,
OIIIIIIIO ja
TVR S - Paikkakunta: Savicity
Omia juttuja on esim. maksahöystö, spaghetti ja tietty keveät grillimuonat.
Kaveri taasen pistää paremmaksi: http://www.karpankeittio.fi/arkisto.asp
Testaa ja ylläty iloisesti!
Kaveri taasen pistää paremmaksi: http://www.karpankeittio.fi/arkisto.asp
Testaa ja ylläty iloisesti!
Ne jotka puhuu ei tiedä, ne jotka tietää ei puhu.
K.Rosberg
K.Rosberg
- -tommi-
- Viestit: 510
- Liittynyt: 09 Maalis 2005, 09:02
- Car(s): 159, 2.4 JTDm -2006 Sportwagon
- Paikkakunta: Vantaa
Viikonloppuna tulisi viettää syntymäpäivääni, joten illanistujaisiin on valittu hieman naposteltavaakin.
Tiedän että verkko on pullollaan samanlaista reseptiä mutta laitetaan tännekin mitä tulee tehtyä.
Suolaista:
-Itsemaustetut lohkoperunat
-Lihapullia
-kurkkua sekä porkkanaa, viipaleina
Yllämainituille kermaviilipohjaisia dippejä.
-Pastejoita
-Patonkipaloja (levitteeksi Yrttitarha nimistä maustevoita)
-Perinteiset; popcornia, sipsiä
Lisäksi:
Muutama erilainen juusto, esim. tuc-keksille levitettynä, johon sopivaa viiniä. Makuja neutralisoimaan viinirypäleitä.
Jotta ei menisi pelkästään syömiseksi, on mukaan varattu reilusti kaljaa sekä viinaa.
Jos jollakin viimehetken tipsejä, laittakaa tulemaan.
edit: nämä siis sen perusteella mitä edellisillä kerroilla maistunut/jäänyt syömättä
lisää edittiä: Ei varsinaisesti liity ruoan laittoon mutta lisätään silti.
Juustotarjottimelle tulee juustoja akselilta Itävalta-Sveitsi-Ranska. Viinit valittu luonnollisesti Italiasta. Viinirypäleiden valinnasta tuli kommenttia asiantuntijalta joten tilalle hankittu päärynää.
Tiedän että verkko on pullollaan samanlaista reseptiä mutta laitetaan tännekin mitä tulee tehtyä.
Suolaista:
-Itsemaustetut lohkoperunat
-Lihapullia
-kurkkua sekä porkkanaa, viipaleina
Yllämainituille kermaviilipohjaisia dippejä.
-Pastejoita
-Patonkipaloja (levitteeksi Yrttitarha nimistä maustevoita)
-Perinteiset; popcornia, sipsiä
Lisäksi:
Muutama erilainen juusto, esim. tuc-keksille levitettynä, johon sopivaa viiniä. Makuja neutralisoimaan viinirypäleitä.
Jotta ei menisi pelkästään syömiseksi, on mukaan varattu reilusti kaljaa sekä viinaa.
Jos jollakin viimehetken tipsejä, laittakaa tulemaan.
edit: nämä siis sen perusteella mitä edellisillä kerroilla maistunut/jäänyt syömättä
lisää edittiä: Ei varsinaisesti liity ruoan laittoon mutta lisätään silti.
Juustotarjottimelle tulee juustoja akselilta Itävalta-Sveitsi-Ranska. Viinit valittu luonnollisesti Italiasta. Viinirypäleiden valinnasta tuli kommenttia asiantuntijalta joten tilalle hankittu päärynää.
Viimeksi muokannut -tommi-, 09 Tammi 2008, 21:47. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
-
- Viestit: 849
- Liittynyt: 27 Heinä 2004, 20:09
- Car(s): Volvo S40 T5
- Paikkakunta: Turku
- Viesti:
- jansku
- Viestit: 517
- Liittynyt: 02 Huhti 2007, 16:10
- Car(s): VW Polo GT + VW Tiguan (ex; 156 1.8ts, 206CC, Mini One, C4 VTS, A2, A3 2.0tdi, Mini one, Mini Cooper S clubman, VW Polo, VW Polo, A4)
- Paikkakunta: Helsinki
hmm miten ois hieman murotaikina tyyppiseen pohjaan tehty pizza? aivan sairaan hyvää ja voi laittaa täytteet oman maun mukaan kunhan muistaa ettei sit juustoa tarvii pari kiloa päälle laittaa ;D ja sit jotain pientä makeata myös,eli tehkää käärretorttu tai esim korvapuusteja muutama kpl.suolaiset toimivat aina mut jotain makeata pitää myös olla,muuta ku viinan lantringissa. tai sit ihan vaikka pelkästään kulhollinen irtokarkkeja ellei leipoa jaksa ylettömiin ja huom.valkoviini sekä punaviini,mitkä sopeutuvat esim.pizzan/suolaisten kanssa.-tommi- kirjoitti:Viikonloppuna tulisi viettää syntymäpäivääni, joten illanistujaisiin on valittu hieman naposteltavaakin.
Tiedän että verkko on pullollaan samanlaista reseptiä mutta laitetaan tännekin mitä tulee tehtyä.
Suolaista:
-Itsemaustetut lohkoperunat
-Lihapullia
-kurkkua sekä porkkanaa, viipaleina
Yllämainituille kermaviilipohjaisia dippejä.
-Pastejoita
-Patonkipaloja (levitteeksi Yrttitarha nimistä maustevoita)
-Perinteiset; popcornia, sipsiä
Lisäksi:
Muutama erilainen juusto, esim. tuc-keksille levitettynä, johon sopivaa viiniä. Makuja neutralisoimaan viinirypäleitä.
Jotta ei menisi pelkästään syömiseksi, on mukaan varattu reilusti kaljaa sekä viinaa.
Jos jollakin viimehetken tipsejä, laittakaa tulemaan.
edit: nämä siis sen perusteella mitä edellisillä kerroilla maistunut/jäänyt syömättä
- -tommi-
- Viestit: 510
- Liittynyt: 09 Maalis 2005, 09:02
- Car(s): 159, 2.4 JTDm -2006 Sportwagon
- Paikkakunta: Vantaa
Jotakin tuollaisia mietin minipizzojen muodossa mutta täytteitä olisi tarvinut useampia, joten laiskuus iski.jansku kirjoitti:hmm miten ois hieman murotaikina tyyppiseen pohjaan tehty pizza? aivan sairaan hyvää ja voi laittaa täytteet oman maun mukaan kunhan muistaa ettei sit juustoa tarvii pari kiloa päälle laittaa ;D
Viinit vielä kokonaan auki, mutta jotakin tuollaista ajattelin . Juuston maistelijoille oli myös tarkoitus kattaa omanlainen.jansku kirjoitti:ja sit jotain pientä makeata myös. suolaiset toimivat aina mut jotain makeata pitää myös olla,muuta ku viinan lantringissa. tai sit ihan vaikka pelkästään kulhollinen irtokarkkeja ellei leipoa jaksa ylettömiin ja huom.valkoviini sekä punaviini,mitkä sopeutuvat esim.pizzan/suolaisten kanssa.
Makiata löytyy konvehti suklaan muodossa sekä viinassa Dooleys ja Salmari.
Sitten kun tosissaan hifistellä haluaa niin tämä on hyvä saitti. Paitsi mitat on wanhanaikaisina yksikköinä joten konvertteria tarvitaan.
Ja kummallisten englanninkielisten ruokasanojen merkityksiä joutuu joskus hakemaan täältä.
Muistaakseni esim. pariloitua ankkaa olen tuolta joskus kokeillut. Oiskohan tuota jotain lohkoperunoita tullut tehtyä kaveriksi. Ja haudutettua punakaalia.
Toimii.
Ja kummallisten englanninkielisten ruokasanojen merkityksiä joutuu joskus hakemaan täältä.
Muistaakseni esim. pariloitua ankkaa olen tuolta joskus kokeillut. Oiskohan tuota jotain lohkoperunoita tullut tehtyä kaveriksi. Ja haudutettua punakaalia.
Toimii.