Ruoan laittoa

Hyvän maun rajoissa, järjenkäyttö sallittu.

Valvoja: Moderators

Silvio
Viestit: 1034
Liittynyt: 16 Syys 2005, 15:09
Paikkakunta: Haukipudas

Ruoan laittoa

Viesti Kirjoittaja Silvio »

Mitenkä porukalla sujuu tuolla keittiöosastolla,onko sille sektorille innostusta? itte tykkään ruuanlaitosta tosi paljon,bravuureina heitettäköön pastaruuat,tirripaisti,broileri.kokonainen raakile siis,ei mikään myrkkymarinaadissa vellova pattipolvi. :-D Laajemminkin kotitöihin osallistumisesta/osallistumattomuudesta?
Kaikki musiikki on paskaa,paitsi hevi.Ja se se vasta paskaa onkin..

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 9645
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): Mégane+Mii=265hv
Paikkakunta: 13100

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

Olen meidän perheemme kokki. Muut kotityöt jaettu ja ikävimmät osat ulkoistettu.

Avatar
Oleino
Viestit: 1780
Liittynyt: 04 Touko 2006, 18:58
Car(s): 33 16v
Paikkakunta: Valkeakoski

Viesti Kirjoittaja Oleino »

Juuri valmistan herkullista makaronia ja tonnikalaa ála opiskelijakeittiö. Yleensä tulee tehtyä edes vähän parempaa ruokaa. :oops:

EDIT: Ei ollu hyvää.
Viimeksi muokannut Oleino, 16 Marras 2007, 18:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tein itse - säästin

Silvio
Viestit: 1034
Liittynyt: 16 Syys 2005, 15:09
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja Silvio »

Mulla kotityöt rajottuukin pelkästään tuonne keittiöön..pyykki ja siivoushommia ei oo tän 11 vuoden aikana tullu tehtyä..Keittiössä tosin hoidan myös siivouksen. :)
Kaikki musiikki on paskaa,paitsi hevi.Ja se se vasta paskaa onkin..

Kahvivatsa
Viestit: 443
Liittynyt: 02 Helmi 2004, 23:56
Paikkakunta: Rannikko

Viesti Kirjoittaja Kahvivatsa »

Söin juuri äsken itse tekemääni ruokaa.

Listalla:

Nuudelia (valmistetaan ohjeen mukaan)

Lihapullia, paistetaan rapeaksi pannulla, jonka jälkeen sekaan lisätään:
Valkoisia jättipapuja tomaattikastikkeessa tölkillinen (ensin kuitenkin ylimääräinen rasva pois pannulta esim. lusikalla.) Pavut Lidlin Kreikkalaisia papuja.
Jalapeño-viipaleita reilusti (lisätään samaan aikaan papujen kanssa)
Valmista kun pavut ja jalapeñot ovat lämmenneet. Satsin voi kipata lautaselle nuudelin viereen.

Tykkäsin kyllä kovasti vaikkei valkosipulia juuri nyt ollutkaan!

Niin ja tilanne on se että ruokaa ei tule ellei itse tee.

Silvio
Viestit: 1034
Liittynyt: 16 Syys 2005, 15:09
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja Silvio »

Nuudelia tuli just itekkin vedettyä,kanan kanssa :) . Sama keittovinkki kun pastassa,eli ei missään nimessä kiehuteta liian kauan,puuroksi menee.. :wink:
Kaikki musiikki on paskaa,paitsi hevi.Ja se se vasta paskaa onkin..

Avatar
mml
Viestit: 1109
Liittynyt: 25 Huhti 2004, 15:22

Viesti Kirjoittaja mml »

Vittorio Jano kirjoitti:ikävimmät osat ulkoistettu.

Mitä tuo tarkoittaa? Puhutaanko ihan viikkosiivouksesta vai ikkunoiden pesusta vai vaihtaako piika/au pair kenties Alfasta renkaat?

Ollaan myös keskusteltu siivouksen ulkoistamisesta, mutta toistaiseksi tilanne on jäänyt keskusteluasteelle. Ruokaa meillä laittaa molemmat, mielellään.
Alfaa pitää käsitellä niinkuin naista; ensin varovasti ja sitten täysillä.

JT164
Viestit: 45
Liittynyt: 22 Touko 2003, 19:00
Paikkakunta: Oulainen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JT164 »

Yleensä parempi puolisko hoitaa ruoan laiton kun on koulutuskin alalle, mutta itsekkin tykkään laittaa välillä apetta. On vaimollekkin mukava yllätys aina silloin tällöin kun on ruoka valmiina odottamassa töistä tullessa. Omana bravuurina Valkosipuli perunat ja kunnon pippuripihvi.

sataviisviis
Viestit: 2037
Liittynyt: 06 Loka 2003, 01:57
Car(s): MiTo 1.4 Tct, 156V6sw, 155Q4 +perheessä GT, Giulietta ja 156 CrosswagonQ4, (tulossa Giulia)
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sataviisviis »

Just tein noin 400hengelle ruokaa, eipä sitä kotona jaksa muuta tehä ku juoda kaljaa :wink:

Jönsson
Viestit: 972
Liittynyt: 04 Huhti 2007, 14:46
Paikkakunta: Päijät-Häme

Viesti Kirjoittaja Jönsson »

Oleino kirjoitti:Juuri valmistan herkullista makaronia ja tonnikalaa ála opiskelijakeittiö. Yleensä tulee tehtyä edes vähän parempaa ruokaa. :oops:

EDIT: Ei ollu hyvää.
Minua on aina ihmetyttänyt tämä opiskelioiden viehättyminen makaronista ja tonnikalasta. Halvemmalla saisi parempaakin ruokaa. Ja olisi hyvää. Eikä delfiinit kuolisi ajoverkkoihin. Ei nyt tonnikalan kilohinnalla ihan sisäfileetä saa, mutta ei paljon puutukaan.

Avatar
Wile E. Coyote
Viestit: 4112
Liittynyt: 23 Kesä 2003, 07:24
Car(s): GTV V6 TB 1996
käyttöauto:turbo traktori
156 V6 Q2 2000
"in memoriam"
Paikkakunta: Kuusankoski

Viesti Kirjoittaja Wile E. Coyote »

Vaimo kyllä kantaa suuremman vastuun, mutta usein tehdään myös yhdessä.

Vaimolla on jotenkin makunystyrät parammassa terässä mitä maustamiseen tulee. Viimeksi tehtiin siinä tekemisen lomassa muotoutuneella reseptillä meksikolaistyyppistä lihakasviskastiketta. Tuli hyvää, mutta pohdin syödessä että jotain mausta puuttuu. Vaimo tiesi heti miten mauan saa kohdalleen, ja tottatosiaan makeutta ja tomaattia lisäämällä kaikki loksahti kohdalleen. Voila!

Bravuureita ei oikeastaan ole, mutta raaka-aineiden laatuun ja ennakkoluulotomuuteen tykätään panostaa.

Vapaa aamujen aamupala on minun heiniäni aamu-unisen vedellessä sikeitä :mrgreen:
Ayrton Senna da Silva forever

Avatar
Chubster
Administrator
Administrator
Viestit: 12345862
Liittynyt: 27 Helmi 2003, 17:52
Car(s): F31 330dx ms
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Chubster »

Kaverit kehuu kyllä aina kun olen tehnyt ranskiksia uunissa.. That's about it :)

Copyfighter
Viestit: 849
Liittynyt: 27 Heinä 2004, 20:09
Car(s): Volvo S40 T5
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Copyfighter »

Naudan ulkofilee juuri uunissa.
“The best argument against democracy is a five minute conversation with the average voter.”

Avatar
alfista
Viestit: 2803
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja alfista »

Sienimuhennos, melkein mitkä vain käy

Pilko sieniä ja sipulia samankokoisiksi kuutioiksi (valmistuvat yhtä aikaa)

Ruskista aidossa voissa, jota saa olla ihan niin paljon kuin kantti kestää

Mausta kurkuma, pippurit (valkosipuli jos tykkää, ei älyttömästi ettei kerma juoksetu), ehkä hyppyselllinen sokeria

Lisää kerma, jonka annetaan hieman suurustua. Voit käyttää osaksi myös turkkilaista jugurttia (parta äijä purkin kyljessä), joka suurustaa sopivasti.

Jos jää löysäksi, suurusta liivatteella tai hillosekerilla (jauhoissa hiilareita)

Lopuksi salainen ainesosa, joka irrottaa sienen maut vaikka makkarasta: tilkka appelsiinin mehua (ei saa olla kitkerää purkista vaan aitoa tai ilman kuorta puristettua)

Anna hieman hautua
Suolaa makusi mukaan

Kuulostaa raskaalta, mutta annoksessa ei ole kuin pari grammaa hiilihydraatteja, joten karppaajat voi vetää tätä vaikka kattilallisen.

Sopii lisukkeeksi ihan mille vaan ja kastikkeeksi jos suurustat vähemmän.

Avatar
Kirk
Viestit: 504
Liittynyt: 04 Syys 2007, 00:48
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Kirk »

Tänään tein mannapuuroa vapaapäivän kunniaksi. Kokkaan yleensä vain viikonloppuisin, viikolla syön koulussa masun täyteen - 1,38€ koko hela hoito, leivät, salaatit, juomat...
I do my loving in the winter.

Avatar
Bisci
Viestit: 511
Liittynyt: 02 Elo 2007, 00:05
Car(s): V60 AWD,
OIIIIIIIO ja
TVR S
Paikkakunta: Savicity

Viesti Kirjoittaja Bisci »

Omia juttuja on esim. maksahöystö, spaghetti ja tietty keveät grillimuonat.

Kaveri taasen pistää paremmaksi: http://www.karpankeittio.fi/arkisto.asp

Testaa ja ylläty iloisesti! :mrgreen:
Ne jotka puhuu ei tiedä, ne jotka tietää ei puhu.
K.Rosberg

Avatar
-tommi-
Viestit: 510
Liittynyt: 09 Maalis 2005, 09:02
Car(s): 159, 2.4 JTDm -2006 Sportwagon
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja -tommi- »

Viikonloppuna tulisi viettää syntymäpäivääni, joten illanistujaisiin on valittu hieman naposteltavaakin.
Tiedän että verkko on pullollaan samanlaista reseptiä mutta laitetaan tännekin mitä tulee tehtyä.

Suolaista:
-Itsemaustetut lohkoperunat
-Lihapullia
-kurkkua sekä porkkanaa, viipaleina
Yllämainituille kermaviilipohjaisia dippejä.

-Pastejoita

-Patonkipaloja (levitteeksi Yrttitarha nimistä maustevoita)

-Perinteiset; popcornia, sipsiä

Lisäksi:
Muutama erilainen juusto, esim. tuc-keksille levitettynä, johon sopivaa viiniä. Makuja neutralisoimaan viinirypäleitä.

Jotta ei menisi pelkästään syömiseksi, on mukaan varattu reilusti kaljaa sekä viinaa.

Jos jollakin viimehetken tipsejä, laittakaa tulemaan.

edit: nämä siis sen perusteella mitä edellisillä kerroilla maistunut/jäänyt syömättä

lisää edittiä: Ei varsinaisesti liity ruoan laittoon mutta lisätään silti.
Juustotarjottimelle tulee juustoja akselilta Itävalta-Sveitsi-Ranska. Viinit valittu luonnollisesti Italiasta. Viinirypäleiden valinnasta tuli kommenttia asiantuntijalta joten tilalle hankittu päärynää.
Viimeksi muokannut -tommi-, 09 Tammi 2008, 21:47. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Oldgrain
Viestit: 350
Liittynyt: 01 Kesä 2004, 06:25
Car(s): 159 2.2 SW -07, GTV 2.0 -86
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oldgrain »

"Pikkasen ylikovaa niin se kääntyilee"

Avatar
Toronado
Viestit: 499
Liittynyt: 15 Maalis 2003, 07:23
Car(s): AR 156 SW JTDm -05
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Toronado »

Meillä ruokahommat menee kokolailla fifty-sixty.Lasagne on mun bravuuri ja koska Pukin kontista löytyi jouluna Marcato-merkkinen pastamankeli ja kilon pussi durum-vehnäjauhoja niin nyt ei tarvitse ostaa edes pastalevyjä :lol: .
Alfa Romeo, isännän ylpeys ja naapurien naurun aihe.

Copyfighter
Viestit: 849
Liittynyt: 27 Heinä 2004, 20:09
Car(s): Volvo S40 T5
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Copyfighter »

Meillä suhde 75-25 edukseni. Viimeisimmistä kokeiluista positiivisena jäänyt mieleen Pirkan ohjeilla tehty ranskalainen tomaattikeitto; nopeaa, helppoa ja erittäin maukasta!
“The best argument against democracy is a five minute conversation with the average voter.”

Avatar
jansku
Viestit: 517
Liittynyt: 02 Huhti 2007, 16:10
Car(s): VW Polo GT + VW Tiguan (ex; 156 1.8ts, 206CC, Mini One, C4 VTS, A2, A3 2.0tdi, Mini one, Mini Cooper S clubman, VW Polo, VW Polo, A4)
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja jansku »

-tommi- kirjoitti:Viikonloppuna tulisi viettää syntymäpäivääni, joten illanistujaisiin on valittu hieman naposteltavaakin.
Tiedän että verkko on pullollaan samanlaista reseptiä mutta laitetaan tännekin mitä tulee tehtyä.

Suolaista:
-Itsemaustetut lohkoperunat
-Lihapullia
-kurkkua sekä porkkanaa, viipaleina
Yllämainituille kermaviilipohjaisia dippejä.

-Pastejoita

-Patonkipaloja (levitteeksi Yrttitarha nimistä maustevoita)

-Perinteiset; popcornia, sipsiä

Lisäksi:
Muutama erilainen juusto, esim. tuc-keksille levitettynä, johon sopivaa viiniä. Makuja neutralisoimaan viinirypäleitä.

Jotta ei menisi pelkästään syömiseksi, on mukaan varattu reilusti kaljaa sekä viinaa.

Jos jollakin viimehetken tipsejä, laittakaa tulemaan.

edit: nämä siis sen perusteella mitä edellisillä kerroilla maistunut/jäänyt syömättä
hmm miten ois hieman murotaikina tyyppiseen pohjaan tehty pizza? aivan sairaan hyvää ja voi laittaa täytteet oman maun mukaan kunhan muistaa ettei sit juustoa tarvii pari kiloa päälle laittaa ;D ja sit jotain pientä makeata myös,eli tehkää käärretorttu tai esim korvapuusteja muutama kpl.suolaiset toimivat aina mut jotain makeata pitää myös olla,muuta ku viinan lantringissa. tai sit ihan vaikka pelkästään kulhollinen irtokarkkeja ellei leipoa jaksa ylettömiin :) ja huom.valkoviini sekä punaviini,mitkä sopeutuvat esim.pizzan/suolaisten kanssa.

Avatar
Kirk
Viestit: 504
Liittynyt: 04 Syys 2007, 00:48
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Kirk »

jansku kirjoitti: hmm miten ois hieman murotaikina tyyppiseen pohjaan tehty pizza? aivan sairaan hyvää ja voi laittaa täytteet oman maun mukaan kunhan muistaa ettei sit juustoa tarvii pari kiloa päälle laittaa ;D
Eikös se oo sillon piirakka :wink: Hyvää silti.
I do my loving in the winter.

Avatar
-tommi-
Viestit: 510
Liittynyt: 09 Maalis 2005, 09:02
Car(s): 159, 2.4 JTDm -2006 Sportwagon
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja -tommi- »

jansku kirjoitti:hmm miten ois hieman murotaikina tyyppiseen pohjaan tehty pizza? aivan sairaan hyvää ja voi laittaa täytteet oman maun mukaan kunhan muistaa ettei sit juustoa tarvii pari kiloa päälle laittaa ;D
Jotakin tuollaisia mietin minipizzojen muodossa mutta täytteitä olisi tarvinut useampia, joten laiskuus iski.
jansku kirjoitti:ja sit jotain pientä makeata myös. suolaiset toimivat aina mut jotain makeata pitää myös olla,muuta ku viinan lantringissa. tai sit ihan vaikka pelkästään kulhollinen irtokarkkeja ellei leipoa jaksa ylettömiin :) ja huom.valkoviini sekä punaviini,mitkä sopeutuvat esim.pizzan/suolaisten kanssa.
Viinit vielä kokonaan auki, mutta jotakin tuollaista ajattelin :-D . Juuston maistelijoille oli myös tarkoitus kattaa omanlainen.

Makiata löytyy konvehti suklaan muodossa sekä viinassa Dooleys ja Salmari.

Avatar
Laku
Viestit: 1760
Liittynyt: 15 Elo 2005, 14:35
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja Laku »

Mää teen ja hankin meidän kaikki ruoat ja viä tykkäänkin.

Silloin tällöin koppaan jonkun uuden reseptin. Uudesta vuodesta tuli listalle kirkas perunasalaatti - nam.
Laku
Kia Niro, ex. Lancia Ypsilon, CBR 600 RR, 159 2.2, 156 V6 SW, 147 2.0 Sele, 147 1.6, 75 1.6

Avatar
sami_r
Viestit: 168
Liittynyt: 18 Syys 2003, 17:13
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja sami_r »

Sitten kun tosissaan hifistellä haluaa niin tämä on hyvä saitti. Paitsi mitat on wanhanaikaisina yksikköinä joten konvertteria tarvitaan.
Ja kummallisten englanninkielisten ruokasanojen merkityksiä joutuu joskus hakemaan täältä.

Muistaakseni esim. pariloitua ankkaa olen tuolta joskus kokeillut. Oiskohan tuota jotain lohkoperunoita tullut tehtyä kaveriksi. Ja haudutettua punakaalia.

Toimii. :)

Vastaa Viestiin