Tuli sitten "otettua" takaapäin...JA nyt edestä :(

Alfoista

Valvoja: Moderators

Pepperoni
Viestit: 917
Liittynyt: 11 Maalis 2003, 10:58
Car(s): 159 2.0 JTDm SW -11, Giulietta 2.0 JTDm -12
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Pepperoni »

Tuttu tunne, vuosi sitten piti käydä samassa tilanteessa kauppaa vastapuolen vakuutusyhtiön kanssa Alfasta, josta en ollut aikonut luopua ainakaan pariin vuoteen. Sitä silmälläpitäen olin tehnyt aika paljon ennakoivaa huoltoa, jota ei tarkastaja alkuun pitänyt minkään arvoisena. Hintavertailuun oli otettu nettiautosta sillä hetkellä löytynyt ainoa vastaavan mallinen (joskin vanhempi) ja siitä lähdettiin tekemään hintaehdotuksia. Kun aikani selitin auton kuntoa ja varusteita (mm. automaatti-ilmastointi jota ei vertailuyksilössä ollut), sain hintaa hinatuksi ylöspäin. Olisi pitänyt hinata enemmän ja olisi ehkä onnistunutkin, mutta en jaksanut.

Minun autoni oli muuten ihan vakiokuntoinen joten en osaa sanoa miten noihin sinun autossasi oleviin varusteisiin suhtaudutaan. Periaatteessa tuntuisi että syyttömänä osapuolena tuosta pitäisi saada korvaus jolla saa hankittua vastaavan auton tilalle (varusteineen), mutta ei tietysti olisi mikään yllätys jos Pohjolan mies on eri mieltä. Yritä olla tiukkana vaan ja lähde vaatimuksissasi tästä liikkeelle.

Niin ja minullakin on yhdet joutilaat talvipyörät peltivanteilla jos tarvetta ilmenee...

TestarosaFinland
Viestit: 1754
Liittynyt: 10 Elo 2006, 17:14
Car(s): 164 3.0 V6 Super manual, 33 1.7 i.e 8V, Sprint 83', Spider ph2, GAZ-24 74', Lincoln Navigator 5.4 V8.

Viesti Kirjoittaja TestarosaFinland »

liekki kirjoitti:Mikä ettei saisi enempää? Tottakai ne täytyy huomioida auton arvossa korvausta määriteltäessä. Kyllä mullakin huomioitiin KW:n alustasarja hinnassa.
Tomille laitoinkin jo privaa noista peltivanteista. Aikanaan kun oma 156 meni lunastukseen niin kävin kiskomassa irti kaikki mahdolliset mitä siihen oli laittanut: vilkut, takavalot, AR matot ja luonnollisesti myös stereot. Ja ihan luvan kanssa siis tietysti.


EDIT: Hepa ehtikin väliin. Tuo alku oli siis vastauksena Testarosalle.
Yritän olla mahdollisimman objektiivinen, jotta siten ei tulee pettymyksiä. Minulla joskus meni lunariin Lancia Dedra, jossa oli ihan perkeleesti varusteita eikä se kiinnostunut Pohjola miestä ollenkaan. Toki se riippu myös tarkastajalta, mutta yleensä maksetaan semmonen keskiverto hinta +-...Mutta kyllä ole tiukka sen sedän kanssa ja jos se si suostu maksamaan kunnon korvaukset niin vaatti korjausta
Nothing beats cubic inch

Avatar
Tommo
Viestit: 181
Liittynyt: 29 Huhti 2005, 20:45
Paikkakunta: Laukaa

Viesti Kirjoittaja Tommo »

Pepperoni kirjoitti: Hintavertailuun oli otettu nettiautosta sillä hetkellä löytynyt ainoa vastaavan mallinen (joskin vanhempi) ja siitä lähdettiin tekemään hintaehdotuksia.
Tuo on varmasti oikea paikka hinnoitella autoa :lol: Sitähän kaikki muutkin viralliset paikat käyttää...

Aikoinaan hinnoitteliva Ex, Ex auton lokarivammaa ja rahallinen korvaus olisi ollut Motonetin osilla. Vein korjaamolle ja arvaa halusivatko käyttää muuta kuin alkuperäisosaa... Vakuutusyhtiölle tuli sitten pikkaisen kalliimpi paukku.

Avatar
Epezi
Viestit: 7464
Liittynyt: 02 Helmi 2004, 02:59
Car(s): 164 Q4 x2, Maserati 430, Chevrolet Volt
Paikkakunta: Hämeenkyrö
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Epezi »

Nahkasisustoista, korisarjoista, alustoista, hälyttimistä, maalipinnasta ym. eivät korvaa, ne mitkä merkkaa vakuutusyhtiöille on ikä, moottori, ja kilometrit.

Näin ainakin oli minun kohdalla, tarkastajaa ei kiinnostanut mitkään kuitit, eikä muutkaan asiat. No tarkastajan ensimmäinen tarjous oli 800€, loppukorvaus hinta oli 1900€ ja auto jäi minulle. Tämä tarkoittaa että vääntää kannattaa :wink:

Haluatko sinä että tuota enään korjattaisiin? Jos haluat niin sitten vaadit sitä. Voi olla että eivät suostu, mutta lunastushinta ainakin nousee.

Avatar
liekki
Viestit: 1079
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 17:50
Car(s): Mitoc TCT 135hv
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja liekki »

Epezi kirjoitti:Nahkasisustoista, korisarjoista, alustoista, hälyttimistä, maalipinnasta ym. eivät korvaa, ne mitkä merkkaa vakuutusyhtiöille on ikä, moottori, ja kilometrit.
Edelleenkin sama kysymys kuin Testarosalle aikaisemmin: Mikä ettei korvaisi? Miksi niitä kaskoja sitten otetaan, elleivät korvaa auton oikeaa arvoa? Enkä tarkoita nyt mitään henkistä arvoa.

Ymmärsinkö oikein että vakuutukset oli pohjolassa? Ihan näin äkkiä nettiä selaamalla löytyi Pohjolan esite/ehdot, jossa todetaan mm. "korvaustilanteessa on hyvä, jos lisävarusteiden ostokuitit ovat tallella". Eli sen perusteella ne kyllä huomioidaan tietyssä määrin.
Lisäksi myöhemmin luetellaan asioita, joita EI korvata. Siellä on mm. "Kilpailukäyttöön tarkoitetut varusteet ja rakenteet.
Helmiäishohto-, koriste- ja muut erikoismaalaukset tai teippaukset."

Eli noita yllämainittuja ei pohjolan mukaan korvata. Ei korvattavissa EI ole mainittu korisarjoja.
Ihan suosittelen siis Tomille vakuutusehtojen läpikäymistä. Siellä kyllä sanotaan ne, mitä korvataan ja ei korvata.

Omani lunastuksesta vielä sen verran, että tämä "peruskorvaus" tuli siis kolariin syyllisen vakuutuksesta. Sitten oman vakuutuksen perusteella sain lunastusturvasta vielä 30% päälle korvaushintaa. Ei vaikuta bonuksiin, mutta omavastuu siitä menee. Tässä tapauksessa sattui niin, että kummallakin oli vielä sama vakuutusyhtiö, mutta se ei käsittääkseni vaikuta asiaan mitenkään muuten kuin yksinkertaistaa asiointia.

EDIT:
Nyt löysin vielä ne varsinaiset ehdot, joissa todetaan kohdassa 4.11.3.1:
"KÄYPÄ ARVO
....Ajoneuvon käypää arvoa määritettäessä otetaan huomioon ajoneuvon ja sen merkin päivän markkinahinnat, ajoneuvon yksilöllinen kunto, varusteet, käyttöönottoaika, vuosimalli, käyttötapa, ajetut kilometrit sekä muut hintaan vaikuttavat tekijät...."

gYdEbUh
Viestit: 2369
Liittynyt: 19 Loka 2004, 20:20
Car(s): Audi A4 2.0 Tfsi Quattro -07. BMW 323 -84 2.7Taco projekti. Prkl. Ex. Mm. Alfa 75 turbo -90, 164 3.0 V6 -90, Lancia Delta HF Hpe turbo -96.
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja gYdEbUh »

Niin. Maailman meno on nykyään likipitäen kaikessa että niin paljon kusetetaan asiakasta kun mahdollista koska tästä saadaan paras kate. Eli miltei kaikessa on itseään puolustettava ja tiedettävä lailliset oikeutensa jos haluaa kaiken saada mihin on oikeutettu. (asiaa monimutkaistamatta)
Oma auto oli juuri takuukorjauksessa kun oli väärä tukivarsi. Samalla vaihdettiin sanomatta minulle hintaa vaikka kysyin, saman puolen raidetangonpää (40e 10 minuutin homma) ja nelipyöräsuuntaus koska hintavastaavan mukaan aina kun vaihdetaan alustan osa niin auton on pakko käydä heidän nelipyöräsuuntauksessa :lol: Tästähän veloitettiin 65e että säädettiin pelkkä auraus mikä olisi onnistunut mittanauhalla 15 minuutissa. Teen mielelläni asiasta valituksen kuluttajansuoja asiamiehelle.
Puhaltimessa On Woima Erityisen Railakas!! POWER :D

Avatar
Epezi
Viestit: 7464
Liittynyt: 02 Helmi 2004, 02:59
Car(s): 164 Q4 x2, Maserati 430, Chevrolet Volt
Paikkakunta: Hämeenkyrö
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Epezi »

liekki kirjoitti:Edelleenkin sama kysymys kuin Testarosalle aikaisemmin: Mikä ettei korvaisi?
Olet aivan oikeassa, näinhän se menee, korvaussummalla pitää saada vastaava auto kaikkine hilppeineen, mutta kuitenkin käytöntö on ihan muuta. Tosiaan tarjosin tarkastajalle, tekemääni printtiä, josta selvisi auton historia, kunto, lisävarusteet, hilppeet, kasa kuitteja ja kuvia ym ym. Kun kysyin tarkastajalta miten voisin nämä dokumentit hänelle toimittaa, vastaus kuului: "minä en niitä tarvitse". Tämän jälkeen ei autosta puhuttu enään, vaan pelkästään korvaushinnasta.

Vaatimalla paljon sain kuitenkin autosta sen arvon mukaisen korvaushinnan, vaikka tarkastaja ei tiennyt eikä häntä kiinnostanut että autossa on hälytin ja se on juuri maalattu jne.

Avatar
-Tomi-
Viestit: 1486
Liittynyt: 11 Joulu 2004, 14:42
Car(s): Diudi

ex. 159 SW 2.4 JTDm Qtronic -07
ex. 156 GTA Selespeed -03
ex. 156 V6 -99
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja -Tomi- »

Pohjolassa oli vastapelurin vakuutukset, kuin myös omani. Vakuutusyhtiön miehelle eilen soittelin, että koska sovittais tapaaminen asian tiimoilta. Kysyi vaan, et oonko ehtinyt yhtään katsella hintoja, ja että eikö sen ihan puhelimitse voisi hoitaa ? Sanoin, vaan että eiköhän nähdä ihan face2face, kun luuuulen, että me väännetään kättä siitä korvauksesta. Maanantaina sit deltan pihaan ihmetteleen, ja ukon ajattelin ottaa mukaan taustapiruks :) Kuitit onneksi löytyy kaikista hilppeistä, mitä on asennettu. Vertailuhinnat tarkistan tietystikin deltan vaihtoautohausta, esim. samoilla kilometreille, V6, muutaman vuoden tuoreempi ~ 16000€. Työkaverin kanssa tuli tänään puhuttua aiheesta, ja se oli tuossa vuosi sitten myös mällännyt autonsa lunastuskuntoon. Oli sen ihan hetki sitten ennen kolaria ostanut, maksanut 25k€. Vakuutusyhtiön kaveri tarjosi siitä 15k€ :crazyeyes: Hetken painimisien jälkeen ja kun oli kaveri sitten lyönyt kai viimeisen puhelun päätteeksi luurin korvaan, että te korjautatte sen sitten, jos en rahojani siitä saa. Ja oli kuulemma sen 25k€ siitä loppujen lopuksi saanut. Samaa valttikorttia ajattelin kyllä käyttää minäkin, varsinkaan kun en sitä "myydä" haluaisi. Autosta repäisen popit mukaan, ja matot vaihdan alkuperäisiin deltan paschamattoihin. Myös valssit oli tarkoituksen ruuvata alta pois, mikäli jostain käpyset pellivanteet, joissa jonkin näköiset kumit päällä on saisin. Privaa ! jos jotain kiinnostaa hieroa noista kauppaa. Ajattelin myös xenonien ballastit napata pannuhuoneesta pois, mutta niiden irroittamisesta tuskin kannattaa mainita, laittomat kun ovat ?

Avatar
liekki
Viestit: 1079
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 17:50
Car(s): Mitoc TCT 135hv
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja liekki »

Niin mä laitoin sulle tosiaan privaa niistä peltivanteista jo. Jos kiinnostaa. :wink:

Avatar
-Tomi-
Viestit: 1486
Liittynyt: 11 Joulu 2004, 14:42
Car(s): Diudi

ex. 159 SW 2.4 JTDm Qtronic -07
ex. 156 GTA Selespeed -03
ex. 156 V6 -99
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja -Tomi- »

Tänään tuli deltan pihassa käytyä alfaa tarkastajan kanssa ihmettelemässä. Olivat vissiin sitä onnistuneet sitten hiukan vielä hinauksen aikana onnistuneet ruttamaan lisää sisään. Ei tarkastaja nyt ihan naurettavaa summaa tarjonnut, 11000€. Naurettava se on kuitenkin siihen nähden, mitä kaikkea autossa on perus 156:een verrattuna. Perustelujeni kanssa sanoin hinnakseni 16000€. Näkemysero oli kuulemma sen verran suuri, että pistää tavaran tarkistajan katsomaan varusteita. Nyt listailen, mitä kaikkea autoon on tehty, sekä toimitan kuitit hilppeistä. Nokka rutussakin se vaan oli stanan hyvännäköinen :lol: Joten pidän kyllä pääni; joko saan itseäni miellyttävän korvauksen, tai sitten se laitetaan kuntoon, vaikka se muutaman hetken kestäisikin!

Bones
Viestit: 753
Liittynyt: 10 Elo 2004, 02:52
Paikkakunta: Nokia

Viesti Kirjoittaja Bones »

Korvataanko autoon laitetut lisäpalikat täysimääräisenä vai jollain vuotuisella arvonalenemalla huomioituna?

Avatar
Epezi
Viestit: 7464
Liittynyt: 02 Helmi 2004, 02:59
Car(s): 164 Q4 x2, Maserati 430, Chevrolet Volt
Paikkakunta: Hämeenkyrö
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Epezi »

^tuolla ei liene vaikutusta, ainakaan tässä tapauksessa kun -Tomi- on antanut selkeen summan (tämä on hyvä taktiikka). Tällöin on vakuutusyhtiöllä kaksi vaihtoehtoa eli joko maksaa ko. summa tai korjata auto.

Tomille: tulevat varmasti ehdottamaan tässä välissä useaa eri summaa, älä lähde leikkiin mukaan vaan pysy päätöksessäsi.

Avatar
-Tomi-
Viestit: 1486
Liittynyt: 11 Joulu 2004, 14:42
Car(s): Diudi

ex. 159 SW 2.4 JTDm Qtronic -07
ex. 156 GTA Selespeed -03
ex. 156 V6 -99
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja -Tomi- »

^ Juu, tiedossa on että kauppaamaan varmasti tulevat. Olen pienessä mielessäni kuitenkin jo päättänyt summan, jonka alle en siitä luovu. Korjaavat tai sitten lunastavat. Pistin tarkastajalle tänään kopiot kuiteista, sekä linkin auton sivuille, josta aika hyvin voi havaita eroavaisuudet vakio 156:een, http://www.tamk.fi/~s2tsuvil/

Avatar
-Tomi-
Viestit: 1486
Liittynyt: 11 Joulu 2004, 14:42
Car(s): Diudi

ex. 159 SW 2.4 JTDm Qtronic -07
ex. 156 GTA Selespeed -03
ex. 156 V6 -99
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja -Tomi- »

Eikä edes kestänyt kauaa, kun sain tavarantarkistajalta arvion auton hinnasta. Kovasti on auton kunto kehuttu siistiksi ja erinomaiseksi ulkoa ja sisältä. Ja lopussa: käypä arvo ennen vahinkoa on ollut korkeintaan 8700€ :crazyeyes: Just ! Tuolla hintaa saa nettiautosta nipinnapin vakio 156:n, ilman nahkoja yms. Soitin pohjolan miehelle ja kehui laittaneensa mulle lunastuspaperit tuleen tänään sillä alkuperäisellä tarjoamallaan 11000 eurolla. Totesin, etten kyllä siitä siihen hintaan luovu. Käski kirjoittaa tuon summan viereen "riidaton osa", joka tarkoittanee sitä, että saan tuon summan heti, auto lähtee avk:lle ja lopusta summasta painitaan ? Mitenkähän tässä nyt kannattaisi menetellä ?

Avatar
kumimuumi
Viestit: 3209
Liittynyt: 12 Joulu 2004, 23:56
Paikkakunta: Akaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kumimuumi »

Älä helvetissä laita nimeäsi mihinkään keskiverto paperiin.. Siitä alkavat todelliset ongelmat. Onko tarkastajana toiminut J.Ussa??
..ammattina autoslalom..

Avatar
-Tomi-
Viestit: 1486
Liittynyt: 11 Joulu 2004, 14:42
Car(s): Diudi

ex. 159 SW 2.4 JTDm Qtronic -07
ex. 156 GTA Selespeed -03
ex. 156 V6 -99
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja -Tomi- »

Keskuskauppakamarin tavarantarkistajana K.Kniivilä, semmonen lähempänä 60 oleva ukko. Niin mä vähän ajattelinkin, että jos tuon 11k€ hyväksyn alustavasti ja sen jälkeen alan vonkuun lisää rahaa, niin ne vaan toteaa, että ei ole tulossa! Niin kauan kun auto on mun nimissä taitaa olla paremmat neuvotteluvaltit ?

Avatar
kumimuumi
Viestit: 3209
Liittynyt: 12 Joulu 2004, 23:56
Paikkakunta: Akaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kumimuumi »

Voithan kysyä, että 11k€:tä on sopiva hinta autosta, JOS saat ruuvata siitä irti penkit, helmat yms. Ja korvaavat sitten vielä vanteet erikseen.. :wink: ...luulen että toikin riittää. Jos ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä hänen esimieheensä, kerran itse joutunut näin pitkälle asioissa.
..ammattina autoslalom..

Avatar
Cuore Sportivo
Viestit: 5754
Liittynyt: 28 Helmi 2003, 00:51
Car(s): 595 Competizione, Multipla, Ducati 916

(ex: 75, 75, 147, 156, 156, 156, 156, 156, 156, 159, 159, GT, GT, GTV, GTV, GTV, Brera)
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Cuore Sportivo »

Meikäläinen laittaisi 11 tonnia taskuun ja kiittäisin.
Näyttäisi tuon ikäisen V6:n (vähäisillä kilometreilläkin) arvo olevan reippaasti alle kymppitonnissa, eikä ~10 -vuotiaan auton nahkapenkeille voi enää sitä 30 000 markan lisähintaa ruksata.

Toki jos ei ole kiire saada rahojaan pois, niin ainahan sitä voi yrittää vängätä.

Avatar
Epezi
Viestit: 7464
Liittynyt: 02 Helmi 2004, 02:59
Car(s): 164 Q4 x2, Maserati 430, Chevrolet Volt
Paikkakunta: Hämeenkyrö
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Epezi »

Älä suostu! Ala vaatimaan korjausta :wink:

Mullekkin tarkastaja sanoi kun napisin vielä siitä summasta, että no hän laittaa valituskirjeen tulemaan. Eihän sieltä ikinä mitään tullut, eikä sillä en olisi lähtenyt valittamaankaan.

Mutta tosiaan sinulla on oikeus vaatia auton korjausta, joten vaadi, saattaa korvauskeskustelun suuntakin kääntyä.

Avatar
Maunu
Viestit: 3204
Liittynyt: 12 Kesä 2003, 05:27
Car(s): 159 2.4 JTDm Q4 SW 2008, 159 2.4JTDm SW Exclusive 2006, Subaru Forester 2.0X 2006
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Maunu »

Tää on ihan oma mielipide, mutta 11ke on kyllä helvetin hyvin tuollaisesta autosta. Myin oman 98 mallisen V6:sen pari viikkoa sitten 7500e:llä. Ei ollut yllä mitään erikoista puskuria, mutta nahkasisusta, webasto, koni iskarit ja eibach alusta, kilsoja 115tkm, jakohihna remppa tehty 10tkm sitten. En kyllä valittaisi tuosta summasta hetkeäkään. Kaipa siitä saa ottaa omat kamat vielä pois ennen kuin se menee lunariin.

Tuollaisen auton hinta on sellaisessa syöksykierteessä kokoajan ettei sen perään kannata kauan haikailla. Osta takaisin se sitten AVK:lta 1500e hintaan kun se tulee myyntiin ja korjaa se 3000e:llä. Jää kivasti rahaa vielä uusiin härpäkkeisiin.


Tämä siis taas vaan omia ajatuksia, joten ei kannata ottaa hernettä nenää jos joku ei ehkä arvosta autoasi niin kalliiksi kuin itse sen luulet olevan.
Myydään 159 2.4 JTDm sw 2007 osia.

Avatar
Rolle
Site Admin
Site Admin
Viestit: 7738
Liittynyt: 27 Helmi 2003, 18:48
Car(s): RRS + F20
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Rolle »

Pitäisköhän laittaa oma auto 11 kiloeurolla myyntiin kun siinä on nahkapenkit, Tomi varmaan ostaa heti pois ellei kukaan muu kerkiää ensin :-D

Vastaa Viestiin