Suomi brändi

Hyvän maun rajoissa, järjenkäyttö sallittu.

Valvoja: Moderators

Avatar
Jarsan
Viestit: 2479
Liittynyt: 04 Helmi 2010, 14:30
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Viesti Kirjoittaja Jarsan »

heme kirjoitti:Tässä pari vuotta sitten oli ajankohtaista hankkia uusi ruokasalinkalusto. Ajattelin tämän olevan ns kerran elämässä hankinta, ja päädyin ostamaan suomalaisen Ähtävällä toimineen huonekalutehtaan (Esse Möbel) pöydän plus kuusi tuolia n. 2500 euron hintaan.
Se oli suuri virhe, pöydän ala-arvoisen suunnittelun johdosta se notkuu, heiluu ja on keskeltä kolme cm matalampi kuin päistä. Ilman minun lisäämiä alumiiniprofiilivahvikkeita se olisi luultavasti jo katkennut. Tuoleja on joutunut liimaamaan. Nyttemmin kyseinen laatutehdas on konkurssissa, koska heidän valmistamilleen laatukalusteille ei kuulemma ollut Suomessa kysyntää.
Vanhemmillani oleva Esse Möbelin massiivitamminen ruokasalinkalusto (vm. 93) on ollut kyllä lujaa ja laadukasta tekoa, joten on tuollakin joskus osattu tehdä kunnollista.

Taisi laatu laskea, kun tehdas myytiin Midinvest Managementille 2005. Tai näin ainakin haluaisin vahvasti uskoa, sillä tehtaan perustaja sattuu olemaan enoni. :lol:

Avatar
Laku
Viestit: 1760
Liittynyt: 15 Elo 2005, 14:35
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja Laku »

Mulle on Suomi brändinä käynyt jo useamman vuoden yhden tähden Jallu.
On muuten mureampaa kuin kolmen tähden.
Laku
Kia Niro, ex. Lancia Ypsilon, CBR 600 RR, 159 2.2, 156 V6 SW, 147 2.0 Sele, 147 1.6, 75 1.6

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 9645
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): Mégane+Mii=265hv
Paikkakunta: 13100

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

Väkevää analyysiä etenkin Jönssonilta sekä Taziolta. Tuulimyllyjähän vastaan tässä taistellaan: kohta Kiinalaiset tekevät jo omat Boeinginsa ja Airbusinsa. Mitäs me sitten sinne myydään? Ei siinä paljon brändäykset paina. Ja Intiahan tulee sitten siinä imussa.

Joitakin satoja vuosia vallalla ollut Eurooppa-/USA-vetoinen kulttuuri alkaa tulla tiensä päähän. Täytynee jo ajoissa opettaa lapset ompelemaan jalkapalloja.

Avatar
Bisci
Viestit: 511
Liittynyt: 02 Elo 2007, 00:05
Car(s): V60 AWD,
OIIIIIIIO ja
TVR S
Paikkakunta: Savicity

Viesti Kirjoittaja Bisci »

Niinhän se menee, että hyvästä oivalluksesta voi kasvaa mittavaa liiketoimintaa. Usein menestys johtaa lafkan pulskistumiseen, ja jos johdolla siinä tilanteessa alkaa kusitankki yhtään täyttyä, niin laskukiito alkaa.

Nokiakin oli vähän nukkavieru kumikenkien ja kaapeleiden pastaja, kunnes ikiteekkari Kari kairamo lähti toteuttamaan rohkeaa ideaa. Niin rohkeaa, että oma usko katkesi murheellisin seurauksin. Firman onneksi innovatiivisa jatkajia löytyi, ja tuotekehitys sai draivin päälle. Ikävä kyllä menestys taisi olla liian kova!

Kokonaan toinin juttu on esim. Fortum, minkä bisnesidea on jaksaa seurata markkinahintojen nousua, ja nostaa laskutushintoja. Valtio takaa, että liikevaihtoa on. Kyllä silloin pitää palkita johtoa ryhtinaallisesti, ja enemmänkin kun kerran osaavat pyytää.

Tällä hetkellä Suomessa ja länsimaissa eletään monella alalla ylitarjonnassa, ja uusia innovaatioita kaivataan kipeästi jalostettavaksi. Ei kai tarvitse olla kummoinen tietäjä ennustamaan, että esim. Nokian hylkäämien alihankkijoiden keskuudesta alkaa orastaa uutta bisnestä.

Suurempi kysymys onkin, mistä löytyy sellaisia uusien toimialojen yrityksiä, joiden kehitelmien varaan saadaan vahvaa kasvua.
Ne jotka puhuu ei tiedä, ne jotka tietää ei puhu.
K.Rosberg

Vastaa Viestiin