Tuskin, jos italialaista punaviiniä tarjottiinpuuha kirjoitti:Just... Joku parempi asiakas vai?

Valvoja: Moderators
Rolle kirjoitti:Tuskin, jos italialaista punaviiniä tarjottiinpuuha kirjoitti:Just... Joku parempi asiakas vai?
Tämähän liittyy topicciin sikäli, että vakuutus tuskin on voimassa jos on ennen ajoharjoittelua nauttinut viiniä riittävässä määrinRolle kirjoitti:Heh, lähinnä vittuilaakseni heitin mutta sanokaa kuitenkin mikä olisi hyvä italialainen viini, hintaluokka 8-10e. Tähän astiset vajaat 10 eri pulloa ovat päätyneet lähes poikkeuksetta viemäriin
Ei ole kyllä päässyt meillä sellaista sattumaan...Rolle kirjoitti:... pulloa ovat päätyneet lähes poikkeuksetta viemäriin
Cuore Sportivo kirjoitti:Kaikki menee alas, mistä tulee känniin. Oli sitten Italialaista, tai Venäläistä. Mitä nopeampaa nousee hattuun, sen parempi.
Meidän perheessä kyllä käytetään paljon kyseistä kirjaa, mutta tulkiten. Katsotaan kirjasta vinkejä ja merkitään omat suosikit muistiin. Ei mene aina yhteen kirjan kanssa.Sassicaia kirjoitti:Viinistä viiniin on muuten monessa kohtaa eronnut kovasti omista havainnoista. Minusta poijaat siinä ovat tyrmänneet monta helmeä ja toisaalta arvostavat joitakin ihan yläkanttiin. Ja nyt ei siis ole kyse ainoastaan siitä, millaisesta viinistä kukin sattuu tykkäämään, vaan siitä että se on teknisesti hyvin tehty ja omassa lajissaan hyvä. Silloin pitäisi tulla kehuja vaikka ei itse juuri sen tyyppisestä viinistä pitäisi.
En muista miten monta prosenttia viineistä on pilaantuneita mutta määrä on sellainen että on oikea asiantuntija tarvis juosta siellä vähän väliä palauttamassaJappe kirjoitti:Muutenkin, pilaantumattoman viinin kaato viemäriin..
Väittävät, että luonnonkorkilla suljetuista olisi noin 5% korkkivikaisia. Lievä korkkivika saattaa äkkiä mennä sen piikkiin, että onpas tunkkaista ja paskaa viiniä, mutta kyllä kunnolla korkittuneen maistaa. Ei ole tullut montaa vastaan, ehkä suu on tuohesta tai sitten tuo 5% on liiottelua. Voi tosin olla että alkon kontrolli karsii surkeimmilla korkeilla pullonsa sulkevat tuottajat, eli siinä mielessä pisteet monopolille kuluttajan suojelemisesta.Rolle kirjoitti:En muista miten monta prosenttia viineistä on pilaantuneita mutta määrä on sellainen että on oikea asiantuntija tarvis juosta siellä vähän väliä palauttamassa![]()
Mutta mä tykkään tosta asenteesta, vaikka en itse mikään masokisti olekaan
Tuohon valitettavasti joutuu itsekin syyllistymään. Kovat on luulot että vaatehuonetta uudelleen järjestettäessä tilaa syntyisi kunnon viinikaapille.Sassicaia kirjoitti: Kaikki tosin on paljon säilytyksestä kiinni, jos pullo on ikkunalla auringossa tai siinä ikävän tavallisessa telineessä tiskipöydällä hellan vieressä tai kaapissa pystyssä niin se on aika äkkiä adios.
Montepulcianon kylässä sijaitsevassa linnassa olleessa enoteekissä.Savo kirjoitti: Missähän mahtaa onnistua. Ihan pieneen juhlaan ei viitsisi ostaa koko pulloa.
Kiitos vinkistä, pidin mausta. Se sopi hyvin yhteen Sopranos keittokirjasta otetun reseptin (Janicen uunizitit) kanssa. Ruoan pehmeä maku (pastaa, herkkusieniä, mozzarella, ricottaa, parmesaania ,ym.) ja viini oli miellyttävä kokemus.Sassicaia kirjoitti:Zenaton Valpolicella Superiorea (alko nro 450187) hinta 9,28e, pystynee juomaan pahemmin irvistelemättä.
No jos hyvästä Chiantista pitää, niin Castello di Aman Chianti Classicoa (432047) voi kyllä suositella. On hyvää, mutta hiukan ylihintaista (21,80e), niinkuin kaikki Aman tuotteet. Muut oikein hyvät italiaanot menevät sitten ikävän kalliiksi.Savo kirjoitti:Saako lisää vinkkejä Italialaisista.
Kohdalle osui.Sassicaia kirjoitti:Väittävät, että luonnonkorkilla suljetuista olisi noin 5% korkkivikaisia.
Ajattelin itse ehdottaa samaa, mutta Tomi olikin ehtinyt ensin.-Tomi- kirjoitti:Mielestäni aika maukas italianen vinkku on Salice Salentino Rosso Nero Riserva