Poliittinen keskustelu 2013

Hyvän maun rajoissa, järjenkäyttö sallittu.

Valvoja: Moderators

Avatar
Raimo Miettinen
Viestit: 2339
Liittynyt: 01 Loka 2008, 00:58
Viesti:

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Raimo Miettinen »

En tiedä onko tuota tutkittu kuinka paljon on vapaaehtoisesti lapsettomia, vastointahtoaan lapsettomia tai jotain siltä väliltä jahkailijoita. No, kyse oli kuitenkin vapaaehtoisesta lapsettomuudesta.

Avatar
h_lauri
Viestit: 6198
Liittynyt: 23 Kesä 2010, 13:10
Car(s): Giulia 180 hp D vm 2016, ex. 159 TBi vm. 2010, 156 1,9 JTD) ex. Fiat Croma 2,2 A, ex. Stilo 130 MW, ex. Marea 115 Weekend
Paikkakunta: Kauniainen

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja h_lauri »

Maahanmuuttajistakaan ei liene apuja, sillä heidän lapsilukunsa lienee laskenut vähän yli kuudesta vähän yli neljään.

Ja kyllä, keskenmenojen jälkeen kuultu "mut tehän ootte vielä nuoria" oli persheestä.

Avatar
wekkuli
Viestit: 1348
Liittynyt: 29 Joulu 2012, 22:19
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja wekkuli »

Kaikkein vähiten on apua maahanmuuttajaryhmistä, joilla on suuri lapsiluku ja suuri työttömyysaste. Ne vain huonontavat huoltosuhdetta.

Jotenkin minun on kovin vaikea pitää lapsettomuutta omana valintana minään syntinä, sillä kaikki kestävä kehitys tällä pallolla lähtee siitä, että väkimäärä pitäisi saada laskuun. That being said: Itselläni on kolme lasta ja kyllähän se elo saamarin tyhjää olisi ilman kakaroita. Ja samalla voin kuvitella sen pahan olon valtavuuden niillä, jotka eivät lasta saa vaikka haluaisivat. Itse olen ollut hyvin onnekas, helposti on tärpännyt joka kerta.

Avatar
Aquatica
Viestit: 13944
Liittynyt: 01 Maalis 2010, 19:10
Car(s): Giulietta MA170 TCT '11, ex 159 2.4JTDm Q4 SW '07, ex Giulietta MA170 '11, ex 159 2.4JTDm '06, ex MiTo 1.4 T-Jet 155 '09, ex 156 2.4JTD '01, ex 156 1.8TS "Super" '03, ex 207 1.6HDi '06, ex 156 2.0TS '99
Paikkakunta: Kerava

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Aquatica »

Itsehän en halua lapsia nyt enkä koskaan. Aika pitkälti tämän nyky-yhteiskunnan rakenteen ja sen perusteella, miltä nykymaailma tulee näyttämään 20v päästä. Eli holhouspelleilyltä - ei kiitos. Lisäksi en koe järkeväksi hankkia jälkikasvua, kun en halua sellaista kasvattaa - vastuu ei ole ongelma, kunhan se on vapaaehtoista ja sitä kautta sitä tuppaan usein ottamaankin, mutta lapset on vaan jotenkin täysi tabu minun elämässä. Ehkä oman osansa tekee omat juoppovanhemmat, joita en lapsena käytännössä nähnyt kuin lähdössä töihin, tulossa töistä ja aloittamassa ryyppäystä tai ryyppäämässä. Toki niitä hyviäkin hetkiä oli, mutta hassusti ne karvaat muistot vaan tulee heti ensimmäisenä mieleen, teki mitä vaan. Oletan ja pahoin pelkään, että itse olisin vähintään yhtä huono vanhempi - joten parempi antaa se homma jollekin, kuka sitä haluaa ja mahdollisuus tälle luodaan.

Lukekaas eläkekeskustelua vähän.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013081 ... 9_uu.shtml

Mielestäni tuo on aika järkevän kuuloinen "salaliittoteoria", mitä en edes yhtään ihmettelisi - toisinkuin lammaskansa. Miljardejahan noille firmoille on pumpattu, juuri mitään saamatta takaisin. Ja nyt kun ovat törsänneet rahoja ja ihmiset kestävätkin niin pirun kauan elossa, on rahat lopussa...

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 9645
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): Mégane+Mii=265hv
Paikkakunta: 13100

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

wekkuli kirjoitti:Ja samalla voin kuvitella sen pahan olon valtavuuden niillä, jotka eivät lasta saa vaikka haluaisivat.
Tätä on tullut seurattua aika läheltä. Pitkien hoitojen ja lopulta adoptioprosessin jälkeen saa sisko lapsen Kiinasta ensi kuussa. Rajua hommaa kaikille osapuolille ja rahaakin palaa.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Avatar
Raimo Miettinen
Viestit: 2339
Liittynyt: 01 Loka 2008, 00:58
Viesti:

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Raimo Miettinen »

Oliko tuossa nyt pointtina se, että eläkerahastoissa ei ole riittävästi rahaa vaan nykyinen laskutapa on ollut alimitoitettu kasvaneeseen elinajanodotteeseen? Ei tuo ainakaan mulle ole yllätys.

http://www.hs.fi/talous/Ruotsi+haluaa+n ... 4413847397

Ruotsissa ollaan myös uudistamassa eläkejärjestelmää. Nykyään siellä jäädään eläkkeelle yli 63-vuotiaana.

Avatar
Tuomas K
Viestit: 5468
Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Car(s): Alfa 75 V6
Saab 900 t16 Lux
Rellu Megane
Citroën Xsara 2.0 16V
Paikkakunta: Vantaa

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Tuomas K »

wekkuli kirjoitti:
Tuomas K kirjoitti: Rasismi käsitteenä on aavistuksen laajempi kuin syrjiminen rodun perusteella.
No se on sinun mielipiteesi, ja säännönmukaisesti ne, jotka pitävät rasismia laajempana asiana kuin pelkkänä rotusyrjintänä, ovat kovin nihkeitä sitten kuitenkaan antamaan sanalle minkäänlaista määritelmää, mikä taas viittaa vahvasti siihen, että sitä halutaan pitää joustavana leimakirveenä, jolla voi sitten holtittomasti heilua silloin kun itsestä siltä tuntuu.
Enemmän tässä haisee vastapuolen vastarinta myöntää mitään rasismiksi, ettei vaan mikään oma toiminta täyttäisi määritelmää.

Voin kyllä hyvinkin antaa tuolle sitä laajempaa määritelmää.

Ensiksi unohdetaan siitä se rotu, koska, niin eri mieltä kuin oletkin, rotuja ei oikein ole olemassa. Rodun sijasta parempi puhua vaikka etnisestä taustasta. Tuon syrjintä-sanan voisi myös unohtaa. Jos joku leipoo neekeriä turpaan siksi että se on neekeri, ei se ole syrjintää, mutta uskoisin että se on sinunkin mielestäsi rasistinen teko. Toki syrjiminenkin voi olla rasistisesti motivoitua, mutta ei rasismi rajoitu vain syrjimiseen. En nyt keksi yhtä kaikenkattavaa sanaa tuohon syrjinnän tilalle, mutta jos ihmistä kohdellaan huonommin kuin muita, panetellaan tms. etnisen taustansa takia on se rasismia.
wekkuli kirjoitti:Mutta uskoisin täydellisen konsensuksen vallitsevan siitä, että ainakin rodun perusteella tapahtuva syrjintä on rasisimia kiistatta.
Todennäköisesti olet väärässä. Suurta konsensusta rodun perusteella tapahtuvasta syrjinnästä tuskin on, koska rotujen olemassaolosta ei ole konsensusta.

Kaikkitietävä wikipedia kommentoi rotuja näin:
It is argued that race has no biological or genetic basis: gross morphological features which traditionally have been defined as races (e.g. skin color) are determined by non-significant and superficial genetic alleles with no demonstrated link to any characteristics, such as intelligence, talent, athletic ability, etc. Race has been socially and legally constructed despite the lack of any scientific evidence for dividing humanity into racial baskets with any generalized genetic meaning.
wekkuli kirjoitti:Se perustuu rotuun ja ilman rotu-käsitettä ei ole mahdollista harrastaa rotusyrjintää. Se ei ole kehäpäätelmä, se on yksinkertaisesti vain päätelmä. Ja kun molemmat, sekä rotu, että rasismi ovat olemassaolevia käsitteitä, niin sanoisin ajanhukaksi alkaa tuosta vääntelemään. Todellinen ilmiö todistaa todellisen käsitteen olemassaolon aivan samalla filosofisella logiikalla kuin ajattelu todistaa oman olemassaolosi ilman mitään kehäpäättelyä.
Rasismi kantasanana on rotu ja rotuoppi, mutta vaikka nykyään ei yleisesti rotuja katsoa olevan olemassa, ei se tarkoita millään tasolla etteikö rasismia voisi olla olemassa. Rotu käsitteenä on erittäin huono, eikä mitään kovin perusteltua jakoa rotuihin ole löydetty. Yleensä ihmisiä on jaettu rotuihin ulkonäön ja erityisesti ihonvärin mukaan, mutta ne ovat aika hataria perusteita. Vaikka ihmisillä olisi keskenään sama ihonväri, ei se tarkoita minkäänlaista geneettistä tai kulttuurillista yhteyttä heidän välillään. Yhtä lailla ihmisiä voisi jakaa rotuihin silmien värin perusteella. Kulttuurin mainitsit itse aiemmin, mutta kulttuuri on opittua käyttäytymistä, vielä hatarampi jakoperuste kuin ulkonäkö.

Avatar
wekkuli
Viestit: 1348
Liittynyt: 29 Joulu 2012, 22:19
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja wekkuli »

Tuomas K kirjoitti:rotuja ei oikein ole olemassa
Sitten vain perusteluja kehiin miksi ei muka ole.

Ihmiskunta on fenotyypiltään (eli fyysiseltä ilmiasultaan) ja perimältään jakautunut aivan selkeisiin klustereihin ja yli 90% ihmiskunnasta on aivan selkeästi tunnistettavissa johonkin rotuun kuuluvaksi. Lisäksi nämä rotupiirteet periytyvät ilman poikkeuksia: Kiinalaisista vanhemmista ei koskaan synny ruotsalaisen näköistä lasta, eikä kongolaisista vanhemmista koskaan intiaanin näköistä lasta.

Genetiikan keinoin nykyisin on aivan helposti selvitettävissä mihin rotuun tai rotujen sekoituksiin ihminen perimältään kuuluu. Ja eri rotujen geneettiset eroavaisuudet ovat suurempia kuin esimerkiksi koiraroduilla. Tämä on kovinkin yllättävää, sillä ovathan eri koirarotujen fyysiset eroavuudet paljon mittavampia kuin ihmisillä, mutta toisaalta se kertoo myös siitä, että geneettisille eroavuuksille määritellyt matemaattiset prosenttiluvut eivät ole yksi yhteen suhteessa fenotyypin eroihin.

Rodulla on aina kuitenkin tarkoitettu periytyvien fenotyyppien klustraatioita. Jos väitetään, että "rotuja ei ole olemassa", pitää loogisesti kiistää joku tai jotkin kolmesta seikasta:
1. Rotu ei tarkoita fenotyypin klustraatioita
2. Fenotyypit eivät ole klusteroituneet
3. Fenotyypit eivät periydy
Eli mikä noista ei siis pidä paikkaansa? Jos väitetään, että rotuja ei ole, niin onhan se perusteltava jotenkin sitä todellisuutta vasten, jonka jokainen silmillään näkee: Ihmiset ovat erilaisia ja nuo erot ovat periytyviä.
Yleensä ihmisiä on jaettu rotuihin ulkonäön ja erityisesti ihonvärin mukaan, mutta ne ovat aika hataria perusteita.
Fyysisen ilmiasun erot eivät tietenkään ole hataria perusteita silloin kun rodulla nimenomaan ymmärretään fyysisen ilmiasun mukaista ryhmittelyä.

Pahoittelen sivumennen sanoen klusteroitumisen tai fenotyypin kaltaisten sivistyssanojen käyttöä. En yritä vaikuttaa itseäni fiksummalta, en vaan keksi hyvää suomenkielistä vastinetta noille.

Minua ihmetyttää, että samat ihmiset joiden mielestä monikulttuurisuus ja monimuotoisuus ovat hienoja asioita, ovat aina innolla kiistämässä sitä, että geeneiltään, perimältään ja ilmiasultaan ihmiskunta ei olisikaan jakautunut monimuotoisesti. Miksi siinä kohtaa monimuotoisuus ei olekaan rikkaus ja kiva juttu? Ei rotujen olemassaolon (eli todellisuuden) myöntäminen tarkoita sitä, että ihmisiä tulisi kohdella sen perusteella eri tavoin.

Avatar
Tuomas K
Viestit: 5468
Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Car(s): Alfa 75 V6
Saab 900 t16 Lux
Rellu Megane
Citroën Xsara 2.0 16V
Paikkakunta: Vantaa

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Tuomas K »

wekkuli kirjoitti:Minua ihmetyttää, että samat ihmiset joiden mielestä monikulttuurisuus ja monimuotoisuus ovat hienoja asioita, ovat aina innolla kiistämässä sitä, että geeneiltään, perimältään ja ilmiasultaan ihmiskunta ei olisikaan jakautunut monimuotoisesti. Miksi siinä kohtaa monimuotoisuus ei olekaan rikkaus ja kiva juttu?
Melkoista olkiukkoilua tämä wekkulin tarinointi.

Missä kohtaa keskustelussa on sanottu että monikulttuurisuus ja monimuotoisuus on hienoja asioita?

Missä kohtaa keskustelussa on sanottu että ihmiskunta ei olisi jakautunut geeneiltään, perimältään ja ilmiasultaan monimuotoisesti?

Melko turha keskustelu jos wekkuli hoitaa itse argumentoinnin kaikkien näkökulmien puolesta, eihän tässä muita keskustelijoita tarvita enää ollenkaan.

Avatar
mattijus
Viestit: 5098
Liittynyt: 30 Joulu 2004, 16:25
Car(s): harmaa tojota
Paikkakunta: Vantaa

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja mattijus »

Poliittinen keskustelu onkin pääsääntöisesti turhaa. Riippumatta argumenteista kenenkään pää ei käänny ja kaikki ovat oikeassa.
VMP

Avatar
Pasi
Viestit: 6773
Liittynyt: 30 Tammi 2004, 07:38
Car(s): :
Crosswagon Q4 '05
156 2.5 V6 '98
--- [ EX ] ---
159 2.4 JTDm '07
156 1.8 TS SW '02
33 1.7 IE '91
155 2.0 '92
33 1.7 IE '91
156 2.5 V6 SW '03
Bravo 1.4 Tjet '08
156 2.0 JTS '02
Sprint 1.5 QV '86
156 1.6 TS '98
33 1.7 IE '91
Paikkakunta: Loviisa
Viesti:

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Pasi »

Joo, mutta on tätä keskustelua vaan niin pirun hauska lukea :D
33 IE → 156 TS → Sprint → 156 JTS → 156 V6 → 155 2.0 → 33 IE → 156 TS → 159 2.4 → 156 V6+Q4

Avatar
hjpp
Viestit: 1568
Liittynyt: 29 Marras 2006, 22:42
Car(s): 159 SW JTDm, Spider V6, 164 ts, (Xf)
Paikkakunta: Espoo

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja hjpp »

Sanat voi lukea, mutta teksti jää ymmärtämättä.
Jatketaan politiikalla.

Avatar
mattijus
Viestit: 5098
Liittynyt: 30 Joulu 2004, 16:25
Car(s): harmaa tojota
Paikkakunta: Vantaa

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja mattijus »

VMP

Avatar
wekkuli
Viestit: 1348
Liittynyt: 29 Joulu 2012, 22:19
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja wekkuli »

mattijus kirjoitti:Poliittinen keskustelu onkin pääsääntöisesti turhaa. Riippumatta argumenteista kenenkään pää ei käänny ja kaikki ovat oikeassa.
Minun pääni on kyllä kääntynyt vuosien varrella ja kääntyy vastakin, kun argumentit ovat toimivia.

Avatar
Pasi
Viestit: 6773
Liittynyt: 30 Tammi 2004, 07:38
Car(s): :
Crosswagon Q4 '05
156 2.5 V6 '98
--- [ EX ] ---
159 2.4 JTDm '07
156 1.8 TS SW '02
33 1.7 IE '91
155 2.0 '92
33 1.7 IE '91
156 2.5 V6 SW '03
Bravo 1.4 Tjet '08
156 2.0 JTS '02
Sprint 1.5 QV '86
156 1.6 TS '98
33 1.7 IE '91
Paikkakunta: Loviisa
Viesti:

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Pasi »

Muistelisin että 90 luvulla meni aika huonosti..... mutta jos sä jumalauta toimitilojen sijaan ostat lainalla mökin ja tontteja firmalle niin on kyllä ihan oma vika että olet ollut 20 vuotta ulosotossa. EI VOI MUUTA SANOA!
33 IE → 156 TS → Sprint → 156 JTS → 156 V6 → 155 2.0 → 33 IE → 156 TS → 159 2.4 → 156 V6+Q4

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 9645
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): Mégane+Mii=265hv
Paikkakunta: 13100

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

Miksi täällä on näin hiljaista?

Samaan aikaan lapsille myydään hakaristin muotoisia joulutorttuja, itse Stalin suunnittelee itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa ja nuorisoa puetaan lapualaishenkeen.

Kovia aikoja elämme.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Avatar
wekkuli
Viestit: 1348
Liittynyt: 29 Joulu 2012, 22:19
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja wekkuli »

Vittorio Jano kirjoitti:Miksi täällä on näin hiljaista?

Samaan aikaan lapsille myydään hakaristin muotoisia joulutorttuja, itse Stalin suunnittelee itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa ja nuorisoa puetaan lapualaishenkeen.

Kovia aikoja elämme.
Unohdit Lindexin fasistisen vaatetarjonnan ja rasistiset movember-viikset. Sitä rasismia ja fasismia on nykyään niin hirveesti.
8)

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 9645
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): Mégane+Mii=265hv
Paikkakunta: 13100

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

Kyllä se Lindex oli tuossa viimeisenä.

Onneksi muuten nämä puikot saa ajaa pian pois.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Avatar
Raimo Miettinen
Viestit: 2339
Liittynyt: 01 Loka 2008, 00:58
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Raimo Miettinen »

Hallitus taitaa julkaista huomenna sen odotetun rakenneuudistuspaketin. Oisko siinä jotain pureskeltavaa?

Avatar
wekkuli
Viestit: 1348
Liittynyt: 29 Joulu 2012, 22:19
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja wekkuli »

^Veikkaan että tulee kauheesti kataismaista huolissaanolohöpinää ja mitättömän vähän konkreettisia toimenpiteitä.

Nykypäivän hallintokulttuuriin tuntuu kuuluvan se, että itse päättäjät huokailevat, tuomitsevat ja varoittelevat, mutta eivät itse kykene tekemään päätöksiä. Ihan niin kuin tämä eläkeyhtiön kovat palkat tuominnut ko yhtiön hallituksen jäsen, joka oli itse niistä palkoista päättämässä. Tai sitten nämä kokoomuskansanedustajat, jotka nostivat keskusteluun lukemattomat turhat lait, joita olivat itse hyväksymässä.

Eli hallitus tulee varoittelemaan, olemaan huolissaan ja näyttämään vakavaa naamaa siitä, miten pitäisi tehdä vaikka mitä ja käydä vakavaa keskustelua (loputtomiin), mutta ei tee mitään radikaaleja liikkeitä. Kysymys kuuluu, onko Suomessa hallituksen rooli oikeasti vain keskustelunherättelijä? Sitä vartenko se on olemassa?

Avatar
JackFry
Viestit: 758
Liittynyt: 25 Huhti 2007, 20:40
Car(s): 156 2.0 JTS SW
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja JackFry »

Miten kansalaiset voi luottaa valtiovaltaan, jos siellä tiedettiin asfalttifirmojen kartellista, mutta eivät puuttuneet asiaan?
Pitäisikö joku valtiolta laittaa vastuuseen asiasta?

Avatar
Pasi
Viestit: 6773
Liittynyt: 30 Tammi 2004, 07:38
Car(s): :
Crosswagon Q4 '05
156 2.5 V6 '98
--- [ EX ] ---
159 2.4 JTDm '07
156 1.8 TS SW '02
33 1.7 IE '91
155 2.0 '92
33 1.7 IE '91
156 2.5 V6 SW '03
Bravo 1.4 Tjet '08
156 2.0 JTS '02
Sprint 1.5 QV '86
156 1.6 TS '98
33 1.7 IE '91
Paikkakunta: Loviisa
Viesti:

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Pasi »

33 IE → 156 TS → Sprint → 156 JTS → 156 V6 → 155 2.0 → 33 IE → 156 TS → 159 2.4 → 156 V6+Q4

Avatar
Raimo Miettinen
Viestit: 2339
Liittynyt: 01 Loka 2008, 00:58
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Raimo Miettinen »

Härskiä peliä Sansanmaalla. Muistaakseni Mersun mallisto on kaikkein eniten jäljessä hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.

Avatar
lerppu
Viestit: 4081
Liittynyt: 03 Touko 2011, 16:05
Car(s): Ei Alfaa Ex: Giulietta MA tct & T-Jet, 166 busso, 2 x MiTo tct, GT JTS
Paikkakunta: Metsälä

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja lerppu »

Suunnittelevat muuttoautojen vero-alennuksen poistoa! Aika härskiä menoa, ihan kuin tuolla valtiontalous korjattaisiin! Sanomattakin selvää kenen intressejä tällainen palvelee... Muitakin autoilevaa kansanosaa kurittavaa on taas tiedossa. Kuivana kakkoseen on tullut jo vuosia, milloin loppunee?

Avatar
atti
Viestit: 134
Liittynyt: 05 Huhti 2005, 20:36
Car(s): Brera 2.4 JTD, ex-156 1.9 JTD, 03, ex-156 2.5 V6
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja atti »

Jotenkin tämän hallituksen sekä VM:n toiminta on säälittävää räpeltämistä. Autoilija ja kaikenlainen liikkuminen tuntuu olevan aina kohteina kun mietitään maksajaa.

Totuushan on että nyt ja lähitulevaisuudessa meillä ei ole varaa nykyisen muotoiseen julkiseen hallintoon. Haluaisin kuitenkin säilyttää palvelut nykyisellä tasolla, joten jotain pitäisi tehdä (ja mielestäni olisi tehtävissä).

Viikonlopulla laskeskelin tilastokeskuksen luvuista opetustoimen tehokkuutta. Laskin henkilöt jotka toimivat joko valtiolla ja kunnissa ala-, ylä, lukio- tai ammattikoulutuksen puolella. Epämääräisen analyysin jälkeen sain tulokseksi että tuolle sektorille maksetuista työtunneista menee noin 20-25% luokkaopetukseen :evil:

Kyllähän opettajat tekevät muutakin työtä kuin luokkaopetusta, esim. valmistelevat tunteja sekä korjaavat kokeita. Silti luokkaopetusaika oli mielestäni uskomattoman pieni kokonaisuudesta. Säästäisimme oikeasti jos nostaisimme luokkaopetusaikaa esim. 35%:iin. Samalla pitäisi jäädä rahaa vielä muutamalle kuraattorillekin.

Syyt pienelle prosentille:
- ei-opettavia henkilöitä kohtuullisen paljon
- opettajilla on usein samat lomat kuin oppilailla
- opettajilla luokkaopetusaika nuorimmilla ainoastaan n.50% ja vanhemmilla enemmän

Tässä pitää muistuttaa että tuolla sektorilla toimivat henkilöt tienaavat keskimäärin hieman alle 3500e/kk ja näitä henkilöitä on paljon.

pahoittelut avautumisesta mutta kun hieman ärsyttää...

Avatar
jkk
Viestit: 5891
Liittynyt: 31 Loka 2011, 22:59
Car(s): VW ID3 Pro Performance
ex-VW Golf GTE PLUG-IN Hybrid
ex-MB A180 business premium FL
ex-Alfa Giulietta 1.4 MA TCT
ex-Jeep Renegade 1.4 MA
ex-Scirocco 1.4 TSI
ex-Alfa Giulietta 2.0 jtdm-2
ex-Alfa 159 2,2 jts
ex-Alfa 156 2.0 ts Selespeed
Paikkakunta: Sarvvik

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja jkk »

^miksi maikkoja ei voisi lomauttaa pitkien lomien ajaks ja pitäisivät ihan tavallisen vuosiloman? isommat luokat, vähemmän maikkoja, mutta kärsiikö sitten opetuksen laatu?

Avatar
atti
Viestit: 134
Liittynyt: 05 Huhti 2005, 20:36
Car(s): Brera 2.4 JTD, ex-156 1.9 JTD, 03, ex-156 2.5 V6
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja atti »

Niin... Yksi vaihtoehto olisi että opettajat tekisivät erinlaisia kehitystöitä opiskelijoiden lomien aikana. Tällöin saataisiin todennäköisesti laskettua "ei-opetusta" tekeviä hallinnollisia henkilöitä. Lisäksi voisi innovoida olisiko opettajilla ja esim. päiväködeilla jonkinlaista yhteistyön mahdollisuutta iltapäivätyöskentelyn osalta.

Nuo ideat tuli nyt nopean pohdinnan tuloksena. Varmaan paljon fiksumpia juttuja tulisi jos tuollaisiin kysymyksiin paneuduttaisiin kunnolla eikä hinkattaisi polttoaineverotuksen ja sateliittipaikannuksen välillä.

Avatar
jkk
Viestit: 5891
Liittynyt: 31 Loka 2011, 22:59
Car(s): VW ID3 Pro Performance
ex-VW Golf GTE PLUG-IN Hybrid
ex-MB A180 business premium FL
ex-Alfa Giulietta 1.4 MA TCT
ex-Jeep Renegade 1.4 MA
ex-Scirocco 1.4 TSI
ex-Alfa Giulietta 2.0 jtdm-2
ex-Alfa 159 2,2 jts
ex-Alfa 156 2.0 ts Selespeed
Paikkakunta: Sarvvik

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja jkk »

atti kirjoitti: Varmaan paljon fiksumpia juttuja tulisi jos tuollaisiin kysymyksiin paneuduttaisiin kunnolla eikä hinkattaisi polttoaineverotuksen ja sateliittipaikannuksen välillä.
sinä sen sanoit. mutta s eon vaan niin helppo mätkästä korkeempi vero johonkin tai keksii uus maksu kun miettiä miten kokonaisuutta vois parantaa/ tehostaa. kuvastaa epäpätevyyttä.

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 9645
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): Mégane+Mii=265hv
Paikkakunta: 13100

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

atti kirjoitti:Niin... Yksi vaihtoehto olisi että opettajat tekisivät erinlaisia kehitystöitä opiskelijoiden lomien aikana. Tällöin saataisiin todennäköisesti laskettua "ei-opetusta" tekeviä hallinnollisia henkilöitä. Lisäksi voisi innovoida olisiko opettajilla ja esim. päiväködeilla jonkinlaista yhteistyön mahdollisuutta iltapäivätyöskentelyn osalta.
Voit olla huoleti: kehitystyötä tehdään jo nyt oppilaiden/opiskelijoiden ollessa kotona/lomalla. Samoin iltapäivätoimintaa harjoitetaan opettajien toimesta useissa kunnissa. Työ on paljon muutakin kuin tuntien pitämistä.

Toki kaiken maailman turhaa johtajaa/päällikköä löytyy myös opetustoimesta, mutta ruohonjuuritasolla (=opettajat) vedetään aika tiukoilla jo nyt. Neljänkymmenen lapsen ryhmät menivät silloin sodan jälkeen, kun entiset upseerit opettivat Jumalaa pelkääviä, nykyisestä poikkeavan kotikasvatuksen saaneita kullannuppuja. Nykymaailmassa ajatus ryhmien kasvattamisesta on pöyristyttävä.

Aika monta leikkauskohdetta olisi ennen noita.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Avatar
routasydän
Viestit: 1555
Liittynyt: 18 Tammi 2009, 13:29
Car(s): beta coupe
ex: gtv 3,0 V6, 159SW 2,4jtdm Q4 ja 159SW 1,9jtdm
Paikkakunta: Oulu

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja routasydän »

Heh, lukiossa ryhmäkoot on jo nyt yli 30, ei siinä yksilöitä ilmeisesti hirveästi pysty ottamaan huomioon, tai vain ainoastaan ne kipeämmin apua tarvitsevat. Kotona valmistellaan sitten tunnit (ei siellä ilman suunnittelua mitään tehdä, yritäppä saada tuommonen ryhmä keskittymään yli tunti ilman ideoita), korjataan aineita, kokeita, sanakokeita, vastataan vanhempien kysymyksiin, tarkastetaan poissaoloja yms. Vaimoni on kieltenopettaja siis :)

Avatar
atti
Viestit: 134
Liittynyt: 05 Huhti 2005, 20:36
Car(s): Brera 2.4 JTD, ex-156 1.9 JTD, 03, ex-156 2.5 V6
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja atti »

^^ Eli tilanne on optimoinnin näkökulmasta vielä parempi. Jossain on tosi pahasti häikkää jos lattiatasolla toimitaa suurella kuormalla, hoitaen samalla myös kehitys- yms. toimintaa. Opetuspuolella on kuitenkin niin paljon porukkaa duunissa, muitakin kuin opettajia.

Toisaalta joissain kunnissa asiat voidaan hoitaa hyvinkin optimaalisesti ja toisissa vähän vähemmän virtaviivaisesti. Niiden kuntien toimintamalleja voisi kopioda laajemminkin jotka hoitavat hommansa hyvin.

^ Voisi tehdä pienen harjoituksen, jossa laskisi kuinka suuren organisaation tarvitsisi jos jokaisella opettajalla olisi 20 oppilasta ja opettajien esimiehet vastaisivat aina 15 henkiön koordinoinnista. Veikkaisin näin hihatuntumalla että organisaatio olisi aika paljon nykyistä pienempi.

Avatar
jkk
Viestit: 5891
Liittynyt: 31 Loka 2011, 22:59
Car(s): VW ID3 Pro Performance
ex-VW Golf GTE PLUG-IN Hybrid
ex-MB A180 business premium FL
ex-Alfa Giulietta 1.4 MA TCT
ex-Jeep Renegade 1.4 MA
ex-Scirocco 1.4 TSI
ex-Alfa Giulietta 2.0 jtdm-2
ex-Alfa 159 2,2 jts
ex-Alfa 156 2.0 ts Selespeed
Paikkakunta: Sarvvik

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja jkk »

^^peruskoulussa meijän luokka oli jotain 20, amikses meit oli 18, josta ehkä 8 paikalla ja maikka yrittää epätoivosesti kehitellä jotain... :roll:

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 9645
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): Mégane+Mii=265hv
Paikkakunta: 13100

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

atti kirjoitti:^^ Eli tilanne on optimoinnin näkökulmasta vielä parempi. Jossain on tosi pahasti häikkää jos lattiatasolla toimitaa suurella kuormalla, hoitaen samalla myös kehitys- yms. toimintaa. Opetuspuolella on kuitenkin niin paljon porukkaa duunissa, muitakin kuin opettajia.

Toisaalta joissain kunnissa asiat voidaan hoitaa hyvinkin optimaalisesti ja toisissa vähän vähemmän virtaviivaisesti. Niiden kuntien toimintamalleja voisi kopioda laajemminkin jotka hoitavat hommansa hyvin.
Opettajat ovat kuitenkin jopa siellä lattiatasolla maistereita, asiantuntijoita, joten kehitystoimintaa ei missään tapauksessa saa, eikä tarvitse kokonaan ulkoistaa. Virtaviivaistamisen varaa on sitten siellä rehtoritason yläpuolella.

Mutta kuten jo kirjoitin: tämä on yksi säästökohde muiden joukossa, mutta ei kyllä missään nimessä sellainen yhteiskunnan osa-alue, jossa löysää olisi jotenkin erityisen paljon.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Avatar
atti
Viestit: 134
Liittynyt: 05 Huhti 2005, 20:36
Car(s): Brera 2.4 JTD, ex-156 1.9 JTD, 03, ex-156 2.5 V6
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja atti »

^ Pahoittelut epäselvä esitykseni. En ollut ulkoistamassa kehitystyötä opettajilta vaan päinvastoin olisin ottamassa sitä pois henkilöltä jotka eivät tee opetusta työkseen.

Laskeskelin tuon yllä olevan skenarion alla olevilla luvuilla
- oppilaiden määrä (iältään 7-18 vuotta) - rajaus näin tyhmä kun tilastokeskuksella tapahtuu iso hyppy tuon jälkeen: 720 950
- oppilaita per opettaja: 20
- alaisia per esimies: 15

summa summaarum: tuolloin tarvittaisiin noin 38 700 ammattilaista työskentelemään. Ikäryhmä on oikeasti suurempi, joten voidaan pyöristää vaikka 50 000:een.

Verokkina 2012 statistiikka: kunnissa ja valtiolla ala, ylä sekä lukio ja ammattikoulutuksessa toimivat henkilöt: 81 776

Avatar
hagger16
Viestit: 3071
Liittynyt: 19 Touko 2005, 07:04
Car(s): AR Giulietta MA TCT -11
Chevrolet Captiva 2.2 D LTZ AWD -12
Ex AR: Spider 2.0 TS -95, 156 2.5 V6 -02, 156 2.0 TS -98
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja hagger16 »

jkk kirjoitti:^miksi maikkoja ei voisi lomauttaa pitkien lomien ajaks ja pitäisivät ihan tavallisen vuosiloman?
itseasiassa näin monesti toimitaankin. Ei ihan lomauttamalla, mutta nykyisin on opettajien vaikea saada virkojaan vakinaistettua. Työsuhde loppuu aina kesien ajaksi ja jatkuu syksyllä jos jatkuu.

Joissakin kouluissa varsinainen opetus on hattuvakiolla noin 30% työajasta. Muu aika voi olla sitä kehittämistä erilaisissa työryhmissä, palavereissa istumista, opiskelijoiden ohjaamista, oppilaiden asioiden hoitamista, vanhempiin yhteydenpitoa, kokeiden suunnittelua ja korjaamista, tuntien suunnittelua, jne. Kyllähän niistä viikkotunteja sitten jo kertyykin. Ihan kotiin asti.
Senza cuore saremmo solo macchine

Avatar
h_lauri
Viestit: 6198
Liittynyt: 23 Kesä 2010, 13:10
Car(s): Giulia 180 hp D vm 2016, ex. 159 TBi vm. 2010, 156 1,9 JTD) ex. Fiat Croma 2,2 A, ex. Stilo 130 MW, ex. Marea 115 Weekend
Paikkakunta: Kauniainen

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja h_lauri »

hagger16 kirjoitti:
jkk kirjoitti:^miksi maikkoja ei voisi lomauttaa pitkien lomien ajaks ja pitäisivät ihan tavallisen vuosiloman?
itseasiassa näin monesti toimitaankin. Ei ihan lomauttamalla, mutta nykyisin on opettajien vaikea saada virkojaan vakinaistettua. Työsuhde loppuu aina kesien ajaksi ja jatkuu syksyllä jos jatkuu.
Opettajien lomat ovat jostain kivikautisesta toteutettu palkkauksen osalta siten, että otetaan vuosipalkka, jaetaan se kuukausien määrällä ja maksetaan se 12 kertaa vuodessa. Ainakin täällä opettajat puuhailevat työasioita kesä- ja elokuussakin, vaikka oppilaat vetää lärvejä biitsillä.

Vakinaistamisen suhteen joo, tänä vuonna vakinaistettiin pari tuntiopettajaa, jotka ovat olleet listoilla parikymmentä vuotta/naamari. Kärsivällistä sakkia noi OAJ:n jäsenet.

Avatar
h_lauri
Viestit: 6198
Liittynyt: 23 Kesä 2010, 13:10
Car(s): Giulia 180 hp D vm 2016, ex. 159 TBi vm. 2010, 156 1,9 JTD) ex. Fiat Croma 2,2 A, ex. Stilo 130 MW, ex. Marea 115 Weekend
Paikkakunta: Kauniainen

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja h_lauri »

Hämmennän vielä tuota opettajan hommaa, vaikka rouva onkin "vain" tarhantäti. Työpäivän pituus on 7 h 40 min ja lisäksi kotona pitää vielä puuhastella hoitotarvelistoja sun muita (esim. matskua kirjastosta/kaupasta/omasta päästä; työnjohdollisia asioita) noin 4 h/vko. Päivän aikana noita ei voi tehdä, kun parikymmentä eskarilaista roikkuu jaloissa kiinni. Oletan opettajienkin touhuavan jotensakin noin, jos ovat ammattiylpeitä.

UupunutRomeo
Viestit: 835
Liittynyt: 10 Kesä 2013, 22:38
Car(s): ...Alfa etsinnässä.

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja UupunutRomeo »

h_lauri kirjoitti:Ainakin täällä opettajat puuhailevat työasioita kesä- ja elokuussakin.
Granissa?, kaverini on liikunnanopena siinä "rinteen" koulussa....sanoisinko melko hyvä duuni. Kannattaa siis liikunnanopettajaksi lähteä jos koululaitos kiinnostaa. :wink:

Avatar
atti
Viestit: 134
Liittynyt: 05 Huhti 2005, 20:36
Car(s): Brera 2.4 JTD, ex-156 1.9 JTD, 03, ex-156 2.5 V6
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja atti »

Tuo opetuspuoli oli yksi ns. esimerkinomainen osa-alue. Jos "totaalisen optimaalisen" organisaation ja nykytilan välissä on 30 000 hengen ero (kulut 3200e/kkx), niin on tuo jo jonkinlainen summa vuositasolla. Tuohon "totaalisen optimaaliseen" malliin tuskin päästään, mutta jos edes puoleenväliin (-15 000). Tuolloin pitäisi jäädä aikaa kehitystyöhönkin ihan työajalla.

Itse olen IT-alalla ja olen tehnyt myös julkishallintoon töitä. Voin sanoa että silläkin alueella on vielä paljon petrattavaa. Vielä vähän aikaa sitten "heinot jutut" olivat tärkeämpiä kuin toiminnallisuus & kustannustehokkuus. Viime vuosina on onneksi tilanne ruvennut pikkaisen parantumaan.

Lisää asioita joita ei meinaa ymmärtää
- Miksi valtiolla on virkoja? Eikö julkishallinnosta pitäisi voida pistää väkeä pihalle, jos töitä ei ole.
- Miksi valtiolla työskentelevillä on paremmat lomat kuin yksityisellä sektorilla, varsinkin kun palkat ovat ottaneet kiinni yksityisen puolen?

Avatar
Pasi
Viestit: 6773
Liittynyt: 30 Tammi 2004, 07:38
Car(s): :
Crosswagon Q4 '05
156 2.5 V6 '98
--- [ EX ] ---
159 2.4 JTDm '07
156 1.8 TS SW '02
33 1.7 IE '91
155 2.0 '92
33 1.7 IE '91
156 2.5 V6 SW '03
Bravo 1.4 Tjet '08
156 2.0 JTS '02
Sprint 1.5 QV '86
156 1.6 TS '98
33 1.7 IE '91
Paikkakunta: Loviisa
Viesti:

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Pasi »

Kannattaa muistaa, että julkisissa viroissa kukaan ei oikeastaan ole tulosvastuullinen.
33 IE → 156 TS → Sprint → 156 JTS → 156 V6 → 155 2.0 → 33 IE → 156 TS → 159 2.4 → 156 V6+Q4

Avatar
Raimo Miettinen
Viestit: 2339
Liittynyt: 01 Loka 2008, 00:58
Viesti:

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Raimo Miettinen »

Kalle Isokallio ehdotti julkiselle puolelle palkka-alea ja näin ollen ketään ei tarvitsisi pistää pihalle, mutta miljardisäästöt toteutuisivat. Kukahan poliitikko olisi noin rohkea? 8)

Avatar
h_lauri
Viestit: 6198
Liittynyt: 23 Kesä 2010, 13:10
Car(s): Giulia 180 hp D vm 2016, ex. 159 TBi vm. 2010, 156 1,9 JTD) ex. Fiat Croma 2,2 A, ex. Stilo 130 MW, ex. Marea 115 Weekend
Paikkakunta: Kauniainen

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja h_lauri »

Yksityisellä puolellakin on tehostettavaa, nääs viime talven juossut pitkin kerroksia etsimässä asennusmedioita ja lisenssikoodeja. Jännää oli se, että Espoon kaupungilla oli paremmin hanskassa nuo jutut kuin melko isossa konsernissa.

Opetuspuolen suurin turaus ikinä on kyllä tuo oppivelvollisuuden pidentäminen, jotta kustannukset saataisiin kuriin.

Avatar
Hepa
Viestit: 3197
Liittynyt: 28 Heinä 2003, 06:10
Car(s): Giulia Super -69
Outlander PHEV -14
Paikkakunta: Tampere

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Hepa »

Lapsista ja nuorista kannattaa alkaa säästämään. Se se kannattaa. Ei mulla muuta... :shock:
Oo==\\*//==oO
----|--OI-582--|----

Avatar
h_lauri
Viestit: 6198
Liittynyt: 23 Kesä 2010, 13:10
Car(s): Giulia 180 hp D vm 2016, ex. 159 TBi vm. 2010, 156 1,9 JTD) ex. Fiat Croma 2,2 A, ex. Stilo 130 MW, ex. Marea 115 Weekend
Paikkakunta: Kauniainen

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja h_lauri »

^Näin on!

Toi uudistus menee metsään sen vuoksi, että sillä koetetaan korjata oiretta eikä syytä. Ne pudokkaat tipahtaa kelkasta jo ennen kouluikää tai ala-asteella...siksi olisi ollut tärkeämpää huolehtia varhaiskasvatuksen ja koulujen oppilashuoltoresusseista. Ei ne tavalliset luokan- ja aineenopettajat ehdi noita pudokkaita paapomaan.

Avatar
Raimo Miettinen
Viestit: 2339
Liittynyt: 01 Loka 2008, 00:58
Viesti:

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Raimo Miettinen »

http://yle.fi/uutiset/sailas_rakennepak ... sa/6963512

Raimo Sailaksen kitkeriä sanoja rakennepaketista.

Rk-alfagtv

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Rk-alfagtv »

Raimo Miettinen kirjoitti:http://nyt.fi/20131115-mitae-ajattelin- ... muus-tabu/

Mitäs foorumilaiset ovat mieltä vapaaehtoisesta lapsettomuudesta?
Otanpas osaa tähän keskusteluun toteamalla, että itse ainakin aion kantaa korteni kekoon Suomen huonon huoltosuhteen parantamiseksi ja jossain vaiheessa alkaa kunnolla hommiin. Muija on samaa mieltä, joten vapaaehtoisesti ei ainakaan tulla olemaan lapsettomia tulevaisuudessa :-D

Suomalaiset eivät lisäänny tarpeeksi ja siksipä pitää näemmä meikäläisen hoitaa tämäkin homma sitten yksin. 8)

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 9645
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): Mégane+Mii=265hv
Paikkakunta: 13100

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

Raimo Miettinen kirjoitti:
Raimo Sailaksen kitkeriä sanoja rakennepaketista.
Sailas nyt on kitkerä kaikesta. Aina. Ei tosin välttämättä väärässä.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Avatar
atti
Viestit: 134
Liittynyt: 05 Huhti 2005, 20:36
Car(s): Brera 2.4 JTD, ex-156 1.9 JTD, 03, ex-156 2.5 V6
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja atti »

h_lauri kirjoitti:Toi uudistus menee metsään sen vuoksi, että sillä koetetaan korjata oiretta eikä syytä. Ne pudokkaat tipahtaa kelkasta jo ennen kouluikää tai ala-asteella...siksi olisi ollut tärkeämpää huolehtia varhaiskasvatuksen ja koulujen oppilashuoltoresusseista. Ei ne tavalliset luokan- ja aineenopettajat ehdi noita pudokkaita paapomaan.
Tuossa olen täysin samaa mieltä.
h_lauri kirjoitti:Yksityisellä puolellakin on tehostettavaa,
Tuokin on harvinaisen totta. Jotenkin tuntuu että useissa yrityksissä on puuttunut todellinen tahto kehittää toimintamalleja paremmiksi jotta yritys pärjäisi kansainvälisessä kilpailussa. Vastauksena on ollut töiden siirto halpamaihin, joka on johdolle yksinkertainen toimenpide mutta ei differoi mitenkään kilpailijoista. Mielenkiintoisena esimerkkinä mainittakoon GE, joka veti tiettyjen tuotteiden valmistuksen pois Kiinasta kun huomasi että omaa toimintamallia optimoimalla tekeminen oli kokonaiskustannustehokkaampaa kotimaassa (US) tuotettuna. NSN:n tutkimustulokset olivat osoittaneet samaa ja hekin ovat alkaneet taas rekrytoimaan merkkittävästi Suomesta.

Julkishallinnossa kustannustehokkuuden nosto tuntuu aina olevan sama kuin palveluiden leikkaus. Tämän takia (hyvin oikeutetusti) kansalaiset ovat hyvin helposti tehostustoimenpiteitä vastaan mikäli kohteena ovat kustannuksiltaan suurimmat julkishallinnon alueet (opetus & terveydenhuolto).

Eräs julkishallinnossa työskentelevä kommentoi minulle muutamia vuosia sitten: "Meillä ei ole leikkausten jälkeen enää rahaa tuottaa palveluita kun jo pelkkään hallintoon menee koko budjetti". Eikä tuo ollut vitsi.

Eihän tämä näin pitäisi olla. Maksan mielelläni julkishallinnon tarjoamista palveluista esim. veroina, mutta en tarpeettoman raskaasta hallinnollisesta byrokratiasta.

Avatar
h_lauri
Viestit: 6198
Liittynyt: 23 Kesä 2010, 13:10
Car(s): Giulia 180 hp D vm 2016, ex. 159 TBi vm. 2010, 156 1,9 JTD) ex. Fiat Croma 2,2 A, ex. Stilo 130 MW, ex. Marea 115 Weekend
Paikkakunta: Kauniainen

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja h_lauri »

Minä kun olen parikymmentä vuotta pelleillYt ICT-osastoilla aasina, olen huomannut semmoisen muutoksen, että suuren kokoluokan firmoissa tukihenkilön työstä menee nykyisin noin 25% työajasta erilaisten seurantajärjestelmien käyttämiseen ja niiden tuottamien raporttien kommentointiin. Silloin, kun aloitin, ei tuommoisia dynamiksejä ollut ja aikaa jäi enemmän tuottavaan työhön. Jos kehitys on muualla ollut samanlainen, olemme hukassa.

Nykyhallituksen suurin puute on se, että taaperot eivät ole olleet tarpeeksi kauaa _oikeissa_ töissä ja siksi kosketuspinta todellisuuteen puuttuu. Vaikuttaa välill... no joo, koko ajan siltä kuin he larppaisivat pelissä nimeltä Suomi.

Avatar
Pasi
Viestit: 6773
Liittynyt: 30 Tammi 2004, 07:38
Car(s): :
Crosswagon Q4 '05
156 2.5 V6 '98
--- [ EX ] ---
159 2.4 JTDm '07
156 1.8 TS SW '02
33 1.7 IE '91
155 2.0 '92
33 1.7 IE '91
156 2.5 V6 SW '03
Bravo 1.4 Tjet '08
156 2.0 JTS '02
Sprint 1.5 QV '86
156 1.6 TS '98
33 1.7 IE '91
Paikkakunta: Loviisa
Viesti:

Re: Poliittinen keskustelu 2013

Viesti Kirjoittaja Pasi »

Kyllä se aika monessa firmassa eri aloilla on nykyään niin että kun tietokoneelta saadaan kaunista "käppyrää" ja piirasta ulos, niin johto mielellään laittaa erinäiset IT-taitoiset henkilöt niitä kasailemaan, kuului työnimikkeeseen tai ei.

Tämä mm. osasyy siihen miksi lopetin IT-hommat aikanaan muiden palkkalistoilla.
33 IE → 156 TS → Sprint → 156 JTS → 156 V6 → 155 2.0 → 33 IE → 156 TS → 159 2.4 → 156 V6+Q4

Lukittu