Minun puolesta ihan sama käytättekö vai ette, mut entäs sitten jos unohtaa laittaa sen vaihteen päälle? kässäri on parastapa varmistaa ettei auto lähde liikkeelle. Opetetaan jo autokoulussa

Valvoja: Moderators
Viimeistään siellä. Kyllä ne siellä kertovat, onko se ehjä vai rikki. Siinä voi sitten ingenjöörin kanssa yhdessä ihmetellä, että miten voi olla, kun viime kerralla oli ehjä, ja vaimoakin on kielletty siihen nyt koskemasta.WWWVespa kirjoitti:Eli, miten käyttämätön voi mennä rikki, kun ei kerran käytetä? Katsastuskonttorillako vai miten?
Siellähän on mekaaninen pakkisalpa, eikä se tuosta mihinkään kulu. Sitten voi kuluakin, jos käyttää sitä pysäyttämiseen (rallattaa aikansa ennen pysähtymistä, kertovat isot pojat.)UupunutRomeo kirjoitti:Automaagilootaa voi rääkätä monin eri tavoin, hyvä ja halpa konsti on jyrkkään mäkeen jättää aina P:lle....kyllä se sitten joskus sopparin sanoo irti.
Ainakin kaikkialla opetetaan (ja itseänikin opetettiin) autokoulua myöden pistämään ykkönen silmään parkkiin kun mennään, käytti käsijarrua tai ei. Mistäs moinen Essolegenda on peräisin, ettei manulootassa saa jättää vaihdetta päälle? Ajetaan siinä vaihde päällä aika monta sataa tuhatta kilsaakin, jolloin se on hieman kovemmalla rasituksella kuin paikallaan seisoessa.Aquatica kirjoitti:Ja kuten Athrez sanoi, se on suunniteltu käytettäväksi. Vaihteita EI ole manuaaliaskissa ainakaan suunniteltu jätettäväksi päälle.
Useinkin jättänyt käsijarrun talveksi lumihankeen ja hakenut lumien sulettua pois?UupunutRomeo kirjoitti:^ Sinun pitää nyt omakohtainen demostraatio tehdä, viet pihalle hankeen uuden jakoavaimen ja tongit. Haet ensi kesänä ne ja teet jotain töitä niillä jos pystyt
Tarkoitin, että sitä ei ole SUUNNITELTU siihen. Sehän on suunniteltu liikkeellä ollessaan voimanvälitykseen. Tietenkin moni asia on suunniteltu johonkin ja käytetään ihan johonkin muuhun; kun se toimii. Niin tämäkin.Shuttle kirjoitti:Ainakin kaikkialla opetetaan (ja itseänikin opetettiin) autokoulua myöden pistämään ykkönen silmään parkkiin kun mennään, käytti käsijarrua tai ei. Mistäs moinen Essolegenda on peräisin, ettei manulootassa saa jättää vaihdetta päälle? Ajetaan siinä vaihde päällä aika monta sataa tuhatta kilsaakin, jolloin se on hieman kovemmalla rasituksella kuin paikallaan seisoessa.Aquatica kirjoitti:Ja kuten Athrez sanoi, se on suunniteltu käytettäväksi. Vaihteita EI ole manuaaliaskissa ainakaan suunniteltu jätettäväksi päälle.
Vannoin etten työntäisi lusikkaani tähän lähestulkoon lumiharjamaiseen keskusteluun, mutta nyt on kyllä ihan pakko kysyä että mikä siellä manuaaliaskissa kuluu/hajoaa jos jättää pykälän sisään pysäköidessä?Aquatica kirjoitti:Tarkoitin, että sitä ei ole SUUNNITELTU siihen. Sehän on suunniteltu liikkeellä ollessaan voimanvälitykseen. Tietenkin moni asia on suunniteltu johonkin ja käytetään ihan johonkin muuhun; kun se toimii. Niin tämäkin.Shuttle kirjoitti:Ainakin kaikkialla opetetaan (ja itseänikin opetettiin) autokoulua myöden pistämään ykkönen silmään parkkiin kun mennään, käytti käsijarrua tai ei. Mistäs moinen Essolegenda on peräisin, ettei manulootassa saa jättää vaihdetta päälle? Ajetaan siinä vaihde päällä aika monta sataa tuhatta kilsaakin, jolloin se on hieman kovemmalla rasituksella kuin paikallaan seisoessa.Aquatica kirjoitti:Ja kuten Athrez sanoi, se on suunniteltu käytettäväksi. Vaihteita EI ole manuaaliaskissa ainakaan suunniteltu jätettäväksi päälle.
Ja täällä ei tosiaankaan tässä muutama vuosi sitten vaihdetta opetettu laittamaan päälle kuin ja vain ja ainoastaan jyrkässä mäessä/muuten erityisen vaativissa oloissa. Sekin siksi, että saadaan useammalle pyörälle lukitus ja pikkusen varmistusta sen puoleen, että esim. kässäri ei petä. Jossain vanhassa 100euron romussa tuo nimittäin hyvinkin vois käydä...
Mikäs niissä sitten on varajarruna? Kyllä käsijarrun pitää toimia ajaessa, koska se on - kaikissa näkemissäni henkilöautoissa - ainoa käyttöjarrusta riippumaton jarrujärjestelmä. Tällaisenhan E-sääntö 13 vaatii. Automaattisissa pysäköintijarruissa on toki aina myös käsikäyttömahdollisuus.Naamapalmu kirjoitti:Audeissa y.m. taas taitaa olla sähköinen käsijarru jota siis ei voi käyttää hallintalaitteena ajaessa.
Ai sitä pitää pitää hetki...kokeillaan. Olen vain nopeasti nypännyt ja piippaa ainoastaan.Polforea kirjoitti:Kyllä mulla B8 veti liinat kiinni hyvinkin tehokkaasti, kun sähkökäpäkän vipua piti hetken jarruasennossa. Eikä ole yhdenkään muun auton seisontajarru pysäyttänyt autoa yhtä tehokkaasti kuin tuo. Se tosin oli puoliq, mutta eiköhän se quattrokin samalla jarrulla vastaavaan tapaan stoppaa, ellei sitten vieläkin nopeammin.
Aidista minäkin kokoajan olen puhunut....yksi kun on tuollainenkin nimissäniPolforea kirjoitti:Joo, ettei ihan vahinko-osumasta vedä autoa seis. Tuo mun kokemus siis Audista, ei Alpinasta.
Mun empiiriset havainnot välimerellisten autojen saralla osoittavat päinvastaista. Puntossa ikinä käkkäri ollut jumissa ja se on rumpujarrullinen, kun taas Alfa jämähtelee joka ainut kerta. Ny on tosin vaijerit vaihdettu, et eiköhän tääki tästä.Naamapalmu kirjoitti:Voiskohan vetää johtopäätöksen että suoraan levyjarrun satuloihin toteutetut käsijarrut kelpaavat myös pidempään seisottamiseen kun taas rumpukenkähässäkällä toteutetut känkät ovat kelvottomia kaikkeen.
Ja seuraavan oluen myötä siirtyykin jo öljyväittelyksi
Varmista, että vaijeri on pohjassa tukevasti kiinni. Myötäävä vaijeri hukkasi omassa 75:ssa tehot. Laitoin kunnolla kiinni ja jo alkoi pitämään.Naamapalmu kirjoitti:Katsurin mielestä liian monta naksahdusta ennen kuin käsijarru ottaa 75:sessa Muuten toimii edelleen mutta mistä sen vaijerin kahvaan saisi kiristettyä. Löytyykö keskikonsolin sisältä jotain kiristysmekanismia ym ja mistä kannattaa lähteä purkamaan?
Vaihteenvarassa? Ai eikös siinä farkussa olekkaan laatikossa P-asentoa?sämpy kirjoitti:Itse nykäisen toki aina kässärin, niin ei notku sitten vaihdetta vasten vaikka se sisässä onkin.