Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Valvoja: Moderators
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Välikommenttina huomautan, että ulos roudatulla kaasuhellalla ruuan kypsentäminen ei ole grillausta.
Polforea on oikeilla jäljillä, mutta kysyn vaan, miksi ihmeessä tiilet edes pitäisi muurata? Pelkästään pinoamalla saat vaihdeltua muotoa sen mukaan, miten paljon ja minkä tyyppistä tavaraa on grillattavana. Välillä tekee vaan ittelleen ja toisinaan on seitsemän vierasta jne, tarpeet vaihtelee.
Ittellä on vain pinotut tiilet terassilla ja valokatoksen läpi viety huuva/kiuashormi-kombinaatio. Lisäksi pihalta löytyy rälläköity vanhan kiukaan alapuolisko, jota tulee myös paljon käytettyä esim muurikkahommissa ja avotulen makkaroinnissa.
Polforea on oikeilla jäljillä, mutta kysyn vaan, miksi ihmeessä tiilet edes pitäisi muurata? Pelkästään pinoamalla saat vaihdeltua muotoa sen mukaan, miten paljon ja minkä tyyppistä tavaraa on grillattavana. Välillä tekee vaan ittelleen ja toisinaan on seitsemän vierasta jne, tarpeet vaihtelee.
Ittellä on vain pinotut tiilet terassilla ja valokatoksen läpi viety huuva/kiuashormi-kombinaatio. Lisäksi pihalta löytyy rälläköity vanhan kiukaan alapuolisko, jota tulee myös paljon käytettyä esim muurikkahommissa ja avotulen makkaroinnissa.
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^
Ihan asiallinen siirto takaisin ketjun aiheeseen...
Ihan asiallinen siirto takaisin ketjun aiheeseen...
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
- Polforea
- Viestit: 8939
- Liittynyt: 21 Kesä 2011, 01:17
- Car(s): 159 Berlina
335xi E90
350i DHC
99 GL 2D
33 P4
4C 1:24 TBi - Paikkakunta: Viiva-k-fisu
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Ei niitä pakko olekaan. Edellisen kämpän grillipaikalla oli todella mainio muurattu tiiligrilli, jota yritin jäljitellä. En onnistunut lähellekään samalle tasolle, mutta tuokin toimii ja siitä on saanut paljon oppia.wekkuli kirjoitti:Polforea on oikeilla jäljillä, mutta kysyn vaan, miksi ihmeessä tiilet edes pitäisi muurata?
Seuraava pitää muurata tyylin vuoksi, koska mulla on visio millaisen haluan eikä sitä saa pinoamalla. Mutta siitä ehkä lisää tuonnempana.
Ei mikään oo niin viisas kuin saksalainen insinööri. Tai jos on, niin se on suomalainen poliitikko.
- -TTY-
- Viestit: 1442
- Liittynyt: 06 Heinä 2012, 13:16
- Car(s): Y ´96
i30N ´20
968 "CS" ´92
ex:166 2.5 V6 ´02
156 SW 2.0 TwinSpark ´00 - Paikkakunta: Mikkeli
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Tällä hetkellä sulattelussa noin 500g naudan entrecote'ta rosvopaistin muodossa + lisukkeet. Eilen illalla hieman vajaa kaksi ja puoli kiloa nautaa folioon marinoitumaan, pinnassa suolaa, pippuria ja puolikkaita valkosipulin kynsiä.
Tänään hieman ennen puolta päivää kuoppa maahan, kivet pohjalle ja nuotion pitoon. Reilu pari tuntia kivien lämmitystä, sitten lihojen ympärille märkä leivinpaperi, folio ja märkää sanomalehteä. Rautalangalla tiukka nippu ja reilut "pelastuslenkit". Hiilet kuopasta, pojat pohjalle, kevyt kerros hiekkaa päälle, kuumia kiviä hiekan päälle, lisää hiekkaa noin 10cm ja kunnon tervastulet siihen päälle.
Reilu kolme tuntia taas nuotion pitoa jonka jälkeen purkutoimenpiteet ja paketit voi nostaa pelastuslenkistä ylös. Lisukkeena voissa paistettuja/keitettyjä perunoita, korvasieniä valkosipuli-pippuri-kermakastikkeessa, ja lihan kylkeen kuoppaan laittovaiheessa lisätyt punasipulit & porkkanat.
Kaikki kypsennystoimenpiteet suoritettiin nuotiolla, korvasienilisäke tehtiin trangialla. Pakko sanoa että en ole kyllä ihan hetkeen syönyt yhtä hyvin.
Tänään hieman ennen puolta päivää kuoppa maahan, kivet pohjalle ja nuotion pitoon. Reilu pari tuntia kivien lämmitystä, sitten lihojen ympärille märkä leivinpaperi, folio ja märkää sanomalehteä. Rautalangalla tiukka nippu ja reilut "pelastuslenkit". Hiilet kuopasta, pojat pohjalle, kevyt kerros hiekkaa päälle, kuumia kiviä hiekan päälle, lisää hiekkaa noin 10cm ja kunnon tervastulet siihen päälle.
Reilu kolme tuntia taas nuotion pitoa jonka jälkeen purkutoimenpiteet ja paketit voi nostaa pelastuslenkistä ylös. Lisukkeena voissa paistettuja/keitettyjä perunoita, korvasieniä valkosipuli-pippuri-kermakastikkeessa, ja lihan kylkeen kuoppaan laittovaiheessa lisätyt punasipulit & porkkanat.
Kaikki kypsennystoimenpiteet suoritettiin nuotiolla, korvasienilisäke tehtiin trangialla. Pakko sanoa että en ole kyllä ihan hetkeen syönyt yhtä hyvin.
Mikä piru sieltä taas on rikki?
-
- Viestit: 2037
- Liittynyt: 06 Loka 2003, 01:57
- Car(s): MiTo 1.4 Tct, 156V6sw, 155Q4 +perheessä GT, Giulietta ja 156 CrosswagonQ4, (tulossa Giulia)
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^Kuullostaa maittavalta, ja varmasti maistuu paremmalta kun on nähnyt vaivaakin aterian eteen.
- Hillhouse
- Viestit: 367
- Liittynyt: 23 Maalis 2011, 18:43
- Car(s): 147 GTA Q2, -03
Fiat 128 3P tbo, -78
MB ML300 (W164), -11 - Paikkakunta: Riihimäki
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^^ Kuinka paljon kyseisessä projektissa meni olutta? 

- -TTY-
- Viestit: 1442
- Liittynyt: 06 Heinä 2012, 13:16
- Car(s): Y ´96
i30N ´20
968 "CS" ´92
ex:166 2.5 V6 ´02
156 SW 2.0 TwinSpark ´00 - Paikkakunta: Mikkeli
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^Omalla ajalla olis saattanut mennä reilustikin mutta vissyvesilinjalla mentiin nyt kun työn ohessa tämä kyseinen projekti saatiin keikautettua.
Pitäisi melkein juhannuksena koittaa uudestaan että miten kovan kulutuksen tuo omalla ajalla vaatii. Pari päivää sitten tuli vedettyä muurikkapannulla myös survival-foodia. Muurahaisenmunat maistuu rasvassa kevyesti paistettuna hyvin pitkälle paistetuilta tateilta. Ko.tuotteen kerääminen vaan on myös oma hommansa.

Mikä piru sieltä taas on rikki?
- Finest
- Viestit: 3238
- Liittynyt: 25 Kesä 2010, 05:32
- Car(s): Gtv TB Q2
Bravo -08 jtd
156 V6 - Paikkakunta: Hämeenlinna
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
-TTY- kirjoitti:...Muurahaisenmunat...

- -TTY-
- Viestit: 1442
- Liittynyt: 06 Heinä 2012, 13:16
- Car(s): Y ´96
i30N ´20
968 "CS" ´92
ex:166 2.5 V6 ´02
156 SW 2.0 TwinSpark ´00 - Paikkakunta: Mikkeli
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^
Ennakkoluuloja... Vaikka en mikään maailmanlopun odottaja olekaan, tulipahan testattua yksi mahdollinen syötäväksi kelpaava eines. Ja kun kyseisestä "ruoasta" kerännyt omakohtaistakin kokemusta, saa vähän syvempää rintaääntä jos/kun joskus joutuu eteenpäin kouluttamaan vaihtoehtoisia muonitusratkaisuja.

Mikä piru sieltä taas on rikki?
- JontteB
- Viestit: 296
- Liittynyt: 01 Helmi 2015, 14:09
- Car(s): 166 3.0 -99
75 2.0 -86
33 1.5 TC -86
Ex: Nuovo Giulia Veloce, Maserati QP Automatica -07, Nuovo Giulia, 156 2.0 JTS SW
Muut: Lantikka, Jaguar XJ ja KTM Adve (myynnissä) - Paikkakunta: Kirkkonummi
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
[quote="Vittorio Jano"]Eilen hain tällaisen setin:
Hiiliweberit on aivan kunkkuja! Viikonloppuna tiris sikaa alla saltimbocca. Duunikaveri paistoi muutama vuosi sitten joulukinkun hiiliweberissä
Hiiliweberit on aivan kunkkuja! Viikonloppuna tiris sikaa alla saltimbocca. Duunikaveri paistoi muutama vuosi sitten joulukinkun hiiliweberissä

- Albertolli
- Viestit: 4181
- Liittynyt: 08 Joulu 2011, 10:22
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Lauantaina olisi puutalkoot ja pitäisi grillata parille hengelle.
Vanhastaan on muurikka, mutta ei sovellu kaikkeen. Lisäksi se "kesäkeittiön" ensimmäinen versio oli aivan paska ja lahosi talven aikana tallissa. Nyt siis pitää viritellä ne huterat putkijalta tai tuunata joku taso -> ei ehdi.
Lisäksi suunnitelmissa on pitkään ollut tiiligrilli, mutta sen tuleva sijaintikin on täysi arvoitus -> ei ehdi.
Joten:
Weberin hiili/briketti grillejä katselin...
K-raudassa Weberin Bar-B-Kettle (grillausala) 47cm 99€
Motonetissä Bar-B-Kettle 57cm 129€
Motonetissä Original Kettle 47 cm 149€
Kenelläkään hajua mitä eroa tuolla ylimmällä ja alimmalla on? Ja onkohan tuo motonetin 57cm grillin ulkohalkaisija vai grillaus ala...
Vanhastaan on muurikka, mutta ei sovellu kaikkeen. Lisäksi se "kesäkeittiön" ensimmäinen versio oli aivan paska ja lahosi talven aikana tallissa. Nyt siis pitää viritellä ne huterat putkijalta tai tuunata joku taso -> ei ehdi.
Lisäksi suunnitelmissa on pitkään ollut tiiligrilli, mutta sen tuleva sijaintikin on täysi arvoitus -> ei ehdi.
Joten:
Weberin hiili/briketti grillejä katselin...
K-raudassa Weberin Bar-B-Kettle (grillausala) 47cm 99€
Motonetissä Bar-B-Kettle 57cm 129€
Motonetissä Original Kettle 47 cm 149€
Kenelläkään hajua mitä eroa tuolla ylimmällä ja alimmalla on? Ja onkohan tuo motonetin 57cm grillin ulkohalkaisija vai grillaus ala...
Kyllä isin silmäpusseihin mahtuu!
-
- Viestit: 517
- Liittynyt: 27 Marras 2006, 08:02
- Car(s): 156 2.5 V6 SW -03, Maserati Quattroporte -06, Range Rover TD6 -02
- Paikkakunta: Jämsä
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Tuli hommattua tällainen pelleteillä lämpiävä pizzauuni. Hyvältä vaikuttaa muutaman pizzan kokeilun perusteella
http://uuni.net/products/uuni-2
http://uuni.net/products/uuni-2
- Liitteet
-
- WP_20150810_003.jpg
- (112.58 KiB) Tiedosto ladattu 10284 kertaa
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Vittorio Jano kirjoitti:Eilen hain tällaisen setin.
Onko hiilensytytyspönttö ollut kätevä? Jos on, niin saattaisi päätyä ostoslistalle. Tähän asti olen sytyttänyt sytytyspaloilla ja se on melko aikaa vievä operaatio.Oleino kirjoitti:Hiiliensytytyspönttöä katselin myös, mutta en vielä silloin ymmärtänyt ostaa
Tein itse - säästin
- Vittorio Jano
- Moderator
- Viestit: 9645
- Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
- Car(s): Mégane+Mii=265hv
- Paikkakunta: 13100
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
On, joskin kyllä minä sen kanssakin niitä palikoita olen käyttänyt.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."
- matti_vuorio
- Viestit: 1076
- Liittynyt: 27 Kesä 2011, 19:57
- Car(s): Giulietta 1.4 Multiair -11
Ex: Bravo -08 JTD 150,Bravo -98 1.4,Sunny -86, Audi 100 -79 - Paikkakunta: Siikalatva
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Näitä viimeisiä kesäpäiviä on juhlistettu grillaamalla lähes päivittäin. Halvin mahdollinen pallo kesti huonolla pidolla kolme kesää ja nyt on 3/4 jaloista ruostunut irti. Sain sen vielä kuitenkin fixattua kasaan peltiruuveilla. Tämä kone kyseessä:
http://www.anttila.com/shop/fi/netantti ... --malli-22
Seuraava pallo pitäisi olla hieman parempi ja sillä pitäisi pystyä paistamaan pizzaa. Alustavasti voisi harkita jotain tällaista:
https://www.tokmanni.fi/grillit-ja-kaas ... Group=3323
http://www.anttila.com/shop/fi/netantti ... --malli-22
Seuraava pallo pitäisi olla hieman parempi ja sillä pitäisi pystyä paistamaan pizzaa. Alustavasti voisi harkita jotain tällaista:
https://www.tokmanni.fi/grillit-ja-kaas ... Group=3323
- -TTY-
- Viestit: 1442
- Liittynyt: 06 Heinä 2012, 13:16
- Car(s): Y ´96
i30N ´20
968 "CS" ´92
ex:166 2.5 V6 ´02
156 SW 2.0 TwinSpark ´00 - Paikkakunta: Mikkeli
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Itseä kiinnostais tuommonen keraaminen versio http://www.hongkong.fi/fi/piha-ja-puuta ... p/2792200/
Tuon hintasella vehkeellä kyllä sitten pitäiskin grillata oikeesti joka päivä.
Pari viikkoa sitten kaverin grillikauden avajaisiin laittelin kolmanneksi ruokalajiksi poroa. Noin puolitoista kiloa etuselkää puoliksi, toiseen puolikkaaseen hieroin Mesquite-seosta, toiseen perus Chicken&Steak. Sitten molemmat omiin astioihinsa ja hukutin molemmat Guinnessiin vuorokaudeksi. Just ennen grillausta pois lillumasta ja palasiksi. Pihvejä yritin leikata, mut rakenne kuitenkin hieman kalvoinen ja kaverin veitsi oli tylsempi kuin allekirjoittaneen mielikuvitus, niin lopputulos oli jonkinlaisia grillattavia eläimen palasia.
Vähärasvaista tavaraa, joten vain kevyt paisto. Tarvinneeko erikseen mainita, miten hyvää oli...
Tuon hintasella vehkeellä kyllä sitten pitäiskin grillata oikeesti joka päivä.
Pari viikkoa sitten kaverin grillikauden avajaisiin laittelin kolmanneksi ruokalajiksi poroa. Noin puolitoista kiloa etuselkää puoliksi, toiseen puolikkaaseen hieroin Mesquite-seosta, toiseen perus Chicken&Steak. Sitten molemmat omiin astioihinsa ja hukutin molemmat Guinnessiin vuorokaudeksi. Just ennen grillausta pois lillumasta ja palasiksi. Pihvejä yritin leikata, mut rakenne kuitenkin hieman kalvoinen ja kaverin veitsi oli tylsempi kuin allekirjoittaneen mielikuvitus, niin lopputulos oli jonkinlaisia grillattavia eläimen palasia.

Mikä piru sieltä taas on rikki?
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Tänään rillataan!


-Pidä oma tyyli, älä naapurilta ideoita syyhki-
- GreenThing
- Viestit: 811
- Liittynyt: 24 Heinä 2005, 20:50
- Car(s): Tipotii '17, Lancia Y10 Tie '89, Fiatx10
- Paikkakunta: Kärkölä
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Melkoista lirua tuo Corona. 

- Hillhouse
- Viestit: 367
- Liittynyt: 23 Maalis 2011, 18:43
- Car(s): 147 GTA Q2, -03
Fiat 128 3P tbo, -78
MB ML300 (W164), -11 - Paikkakunta: Riihimäki
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
ON! Aivan yliveto! Ei tarvii pelailla sytytysnesteeellä. Alaosa täyteen paperia, pahvia, tms. ja hiilet pontoon. Itse täytän alkuun pöntön puollilleen hiiliä niin vetää paremmin. Usein joutuu lisäämään toisen setin sytykettä ekan satsin palettua. Kun ensimmäiset hiilet alkavat punoittaa niin pönttö täyteen hiiliä. Kannattaa odotella, että lähes kaikki hiilet ovat punaisia ennen kuin kaataa ne grilliin.Oleino kirjoitti:Vittorio Jano kirjoitti:Eilen hain tällaisen setin.Onko hiilensytytyspönttö ollut kätevä? Jos on, niin saattaisi päätyä ostoslistalle. Tähän asti olen sytyttänyt sytytyspaloilla ja se on melko aikaa vievä operaatio.Oleino kirjoitti:Hiiliensytytyspönttöä katselin myös, mutta en vielä silloin ymmärtänyt ostaa
Muuten... Kokemukseni perustuvat briketteihin. Tiedä sitten siitä hiilimurskasta. Itse en harrasta muita kuin brikettejä, koksa niillä saa kuumimmat lämmöt
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Komppaan Hillhousea pönttöhommassa. Isonveden takana oli pakollinen jo -90 luvun alussa suburbaneissa (ainakin Nevada, New Mexico) palovaaran takia.
Johnny kun ruiskuttelee sytytysnestettä kuin Coronaa.
Asiallinen setti Mäkkärillä.
Johnny kun ruiskuttelee sytytysnestettä kuin Coronaa.

Asiallinen setti Mäkkärillä.

Ride on!
- Albertolli
- Viestit: 4181
- Liittynyt: 08 Joulu 2011, 10:22
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
En välttämättä käyttäsi (enää toista kertaaHillhouse kirjoitti:Muuten... Kokemukseni perustuvat briketteihin. Tiedä sitten siitä hiilimurskasta. Itse en harrasta muita kuin brikettejä, koksa niillä saa kuumimmat lämmöt

Kyllä isin silmäpusseihin mahtuu!
- Janne
- Viestit: 2015
- Liittynyt: 19 Huhti 2004, 21:12
- Car(s): Käyttöharraste 155 V6 -92, Exät: 159 SW 1750 TBi Business Centenary -11, 156 SW 1.8 TS Super -01, 75 TS -89. Käyttis: Bmw X1 -18
- Paikkakunta: Oulu
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Elämäntilanne kahden pienen, liikkuvaisen ja pirteän pikkumuksun kanssa ajaa meikäläisenkin hankkimaan kaasurilliä
Ei vaan riitä aika ja viitseliäisyys tuuskata brikettien ja hiilien kanssa.
Vaan ompa vaikea valita grilliä. Olen tässä muutaman viikon ajan tehny iltaisin skouttausta, tuloksetta.
Hintaluokka on max 500e. Weberin Spirit olisi klassikko, Napoleonilla myös jotain hyviä malleja ja lähi K-raudassa olisi semiasiallinen Beefeaterin "ufomallikin".
Alustavissa spekseissä voisi olla seuraavaa: laadukas (= ei mitään byggmaxin peltirotiskoa), 2-3 polttimoa (mielellään 3 epäsuoran toiminnon vuoksi), sivukeitin ei pakollinen, parila (mahdollisuus), ylätaso olisi tarpeellinen.
Kaksi polttimoinen Spirit olisi tarjolla 399e, pärjääkö noilla kahdella? Tarviiko sitä sivukeitintä oikiasti? Olisiko heittää mitään hyvää nykyään tarjolla olevaa mallia vaihtoehdoksi?

Ei vaan riitä aika ja viitseliäisyys tuuskata brikettien ja hiilien kanssa.
Vaan ompa vaikea valita grilliä. Olen tässä muutaman viikon ajan tehny iltaisin skouttausta, tuloksetta.
Hintaluokka on max 500e. Weberin Spirit olisi klassikko, Napoleonilla myös jotain hyviä malleja ja lähi K-raudassa olisi semiasiallinen Beefeaterin "ufomallikin".
Alustavissa spekseissä voisi olla seuraavaa: laadukas (= ei mitään byggmaxin peltirotiskoa), 2-3 polttimoa (mielellään 3 epäsuoran toiminnon vuoksi), sivukeitin ei pakollinen, parila (mahdollisuus), ylätaso olisi tarpeellinen.
Kaksi polttimoinen Spirit olisi tarjolla 399e, pärjääkö noilla kahdella? Tarviiko sitä sivukeitintä oikiasti? Olisiko heittää mitään hyvää nykyään tarjolla olevaa mallia vaihtoehdoksi?
Alfa Romeo 155 V6 1992
- JontteB
- Viestit: 296
- Liittynyt: 01 Helmi 2015, 14:09
- Car(s): 166 3.0 -99
75 2.0 -86
33 1.5 TC -86
Ex: Nuovo Giulia Veloce, Maserati QP Automatica -07, Nuovo Giulia, 156 2.0 JTS SW
Muut: Lantikka, Jaguar XJ ja KTM Adve (myynnissä) - Paikkakunta: Kirkkonummi
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Mulla on ollu toi perus Spirit jo monta vuotta. Sivukeittimellämei tee mitään, minä ainakaan. Kahden polttimen spiritilläkin onnistuu epäsuora grillaaminen, mutta ei välttämättä kovin ison kimpallen kun polttimot ovat pitkittäin. Seuraava kaasugrilli, jos tosta webweristä koskaan aikaJanne kirjoitti:
Kaksi polttimoinen Spirit olisi tarjolla 399e, pärjääkö noilla kahdella? Tarviiko sitä sivukeitintä oikiasti? Olisiko heittää mitään hyvää nykyään tarjolla olevaa mallia vaihtoehdoksi?
jättää, on kolmella polttimella.
Onhan kaasugrilli monessa tilanteessa näppärä, vaikka siitä puuttuu tulen kanssa pelaamisen fiilis.
Tilasin viikonlopun erämessuilta SK-metallin kesäkeittiön. Kattelin sitä pitkään Go expossa keväällä. Materiaalien laatu ja loistavan toimivat yksityiskohdat olivat todella vakuuttavat! Eikä kotimaisuuskaan haittaa. Hinta on kova mutta tuttavapiiristä löytyi pari jotka vahvistivat myyjän väittämän että toi kestää saaristo-olosuhteissakin kepeästi parikymmentä vuotta. Meillä kokkaillaan jatkossa avotulella

Jontte
- Vito
- Viestit: 743
- Liittynyt: 21 Helmi 2004, 02:27
- Car(s): 156 SW 2.4 JTDm-05,Ducati 750 supersport-97,Triumph Daytona 955i-05 ja pari muuta Italialaista autoa.
- Paikkakunta: Loch Troll
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Hyvä valinta!JontteB kirjoitti:
Tilasin viikonlopun erämessuilta SK-metallin kesäkeittiön. Kattelin sitä pitkään Go expossa keväällä. Materiaalien laatu ja loistavan toimivat yksityiskohdat olivat todella vakuuttavat! Eikä kotimaisuuskaan haittaa. Hinta on kova mutta tuttavapiiristä löytyi pari jotka vahvistivat myyjän väittämän että toi kestää saaristo-olosuhteissakin kepeästi parikymmentä vuotta. Meillä kokkaillaan jatkossa avotulella![]()
Jontte
Mulla on ollut tuollanen rapiat 15 vuotta kaikilla varusteilla enkä keksi mitään huonoa sanottavaa.

-
- Viestit: 214
- Liittynyt: 11 Helmi 2016, 15:32
- Car(s): Alfa Romeo Mito 1.4 t-jet 155, Supra SZ-R, BMW e91
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Eilen oli tiukka paikka, että millainen grilli hommataan. Meillä on tuossa pihalla luonnonkivista kasattu tulipesä kalliolla, mutta ei siinä ole voinut muuta tehdä kuin paistaa makkaraa. No mustana hevosen ostimme sitten muurikan 58cm pannun jaloilla varustettuna ja muokkasin sen tulipaikan tuolle pannulle sopivaksi. Toimii tuossa avotulella todella hyvin! En ole aikaisemmin tajunnutkaan kuinka hyvä noilla ruokaa on laittaa. Pelkäsin että kaikki palaa kiinni ja menee päin helvettiä, mutta kasvikset, pihvit ja letut onnistui tosi hyvin. Huima homma. Ei liene kauhean terveellistä
Joku haukkui Sollia/Coronaa litkuiksi, mutta nehän on aivan täydellisiä kesäoluita. Toimii grillatessa ja kuumalla kesäkelillä ihan kympillä.


Joku haukkui Sollia/Coronaa litkuiksi, mutta nehän on aivan täydellisiä kesäoluita. Toimii grillatessa ja kuumalla kesäkelillä ihan kympillä.
- Hillhouse
- Viestit: 367
- Liittynyt: 23 Maalis 2011, 18:43
- Car(s): 147 GTA Q2, -03
Fiat 128 3P tbo, -78
MB ML300 (W164), -11 - Paikkakunta: Riihimäki
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^^ Asiallinen mesta Vitolla
Kavin katsastamassa muutkin kuvat
^^^ JontteB: Mitäs SK-Metallin kesäkeittiö maksoi messuilla? Olen näköjään katsellut jotain ihan muuta, kun en moista messuilla huomannut... Vaikuttaa todella asialliselta paketilta. Harmi, kun itellä ei ole juurikaan pihaa niin moinen helmi ei ole ajankohtainen


^^^ JontteB: Mitäs SK-Metallin kesäkeittiö maksoi messuilla? Olen näköjään katsellut jotain ihan muuta, kun en moista messuilla huomannut... Vaikuttaa todella asialliselta paketilta. Harmi, kun itellä ei ole juurikaan pihaa niin moinen helmi ei ole ajankohtainen

- Janne
- Viestit: 2015
- Liittynyt: 19 Huhti 2004, 21:12
- Car(s): Käyttöharraste 155 V6 -92, Exät: 159 SW 1750 TBi Business Centenary -11, 156 SW 1.8 TS Super -01, 75 TS -89. Käyttis: Bmw X1 -18
- Paikkakunta: Oulu
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Ratkesi meikäläisen kaasugrilliongelma. Voitin sittarista Saatanan 3 polttimoisen pelti-ihmeen. Hirviä rotisko, jonka kasaaminen oli eeppinen kokemus;) Tällä mennään tämä kesä ja sitten vaihtoon. Tuskin tämä kauaa kestää.
Alfa Romeo 155 V6 1992
- Mokomakin
- Viestit: 691
- Liittynyt: 11 Loka 2008, 17:56
- Car(s): 156 2.0ts -98
916 GTV 2.0ts -97
166 2.0ts -00
306 Cabriolet -97
Kadett -65 - Paikkakunta: Salo
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Onko kenelläkään antaa risuja tai ruusuja weberin q sarjan suurimmasta? (Q3000 jne)
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Ketjun alussa joku mainitsi, että polttimoiden tulisi olla joko ruostumattomat tai valurautaiset, peltiset palaa / ruostuu puhki.
Huomasinpa kuukausi sitten, kun putsasin kaasugrillin (n. 4-v vanha), että voi näköjään valurautaisetki mennä puhki.
Kaippa se ainoa hyvä on sitten sellainen, jossa ruostumattomat?
Tietääkö joku, voiko noihin myyjien mainoksiin luottaa? Kun mainitaan ruostumaton, onko se oikeasti sitä? Mitä rosteri tässä yhteydessä tarkoittaa?
Huomasinpa kuukausi sitten, kun putsasin kaasugrillin (n. 4-v vanha), että voi näköjään valurautaisetki mennä puhki.
Kaippa se ainoa hyvä on sitten sellainen, jossa ruostumattomat?
Tietääkö joku, voiko noihin myyjien mainoksiin luottaa? Kun mainitaan ruostumaton, onko se oikeasti sitä? Mitä rosteri tässä yhteydessä tarkoittaa?
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
MÄ olen pari kertaa vaihtanut polttimen toisenlaiseen, jos grillin mukana on vaikka tullut peltiset polttimot.
Niitä siis saa varaosana vaikka valurautaisia tunnettuihin merkkeihin.
Tosin en ymmärrä miksi kolme poltinta voi maksaa lähes uuden grillin hinnan.
Niitä siis saa varaosana vaikka valurautaisia tunnettuihin merkkeihin.
Tosin en ymmärrä miksi kolme poltinta voi maksaa lähes uuden grillin hinnan.
-
- Viestit: 1118
- Liittynyt: 16 Kesä 2013, 20:52
- Car(s): Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Beta 390 RR -18 - Paikkakunta: Mäntyharju
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Keväällä -14 muuton jälkeen tuli ostettua "tilapäisgrilliksi" joku markettimallin kolmepolttiminen peruskaasu sivukeittimellä. Hintaluokka oli jotain 169-199 e tienoilla. Noh, kyllä tuolla viime kesänäkin vielä grillattiin, mutta alkaahan se olla ihan loppu. Ohjuripeltejä jo tein sinne uusiakin jo toissakesänä (-16) ja polttimet on aika rapsakat. Luulen ettei tuo enää ensi kesää elä millään.
On kuitenkin mielestäni asiansa ajanut. Mitä muutamia sähkökatkoja ollut, niin kyllähän tuolla pakkasessakin aamupuurot keittelee näppärästi.
Se minkä itse grillissä huomannut, niin liian iso se ei voi olla.
Viime keväänähän mä ostin tällaisen: https://www.tulikulma.fi/grillit/hiilig ... -2394.html
Tuo on mainio kampe, mutta tietty sillä ei ihan pikamakkaraa viitsi käristää. Ribsit tai pulled porkit koko päivän miilutettuna tulee kyllä pikkuista verta hyvät samoin kun joku routapaistikin ja kun tuliboksissakin on ritilä, niin samalla siinä tulee sitten ruuanlaittoruokaa
Tiukasti on harkinnassa joulukinkku tehdä tuossa. Ostin tuon kaveriksi myös langattoman lämpömittarin kahdella anturilla. Noin näkee etänä grillin ja ruuan lämpötilan sekä saa hälytykset jne. Ei tarvitse koko aikaa kytätä vieressä. Kantama riittää pihapiiriin. Ainoastaan rasvamontussa välillä hälyttelee signaalin katoamista.
Kamado oli toisena vaihtoehtona, mutta totesin tuollaisen offset-smokerin olevan monikäyttöisempi.
Viime kesänä tuli valettua laatta jonka päälle oli tarkoitus perinteistä puugrilliä hahmotella. Toteutus on vielä odotuttanut. Koitetaan ensi kesänä. Perus hiilipallokin olisi kiva olla pihvin käristämiseen. Laatan tein kyllä sen verta ison, että siihen mahtuu vähän muutakin tuon puugrillin lisäksi...
Vanhemmalla veljeksellä on iso Weberin Genesis Sears Stationilla. Onhan se hieno peli ja vähän eri oloinen mitä tuo oma markettikaasu, mutta aika arvokashan tuollainen on. Siihen kyllä jo mahtuu evästä ja lämpötila on paljon tasaisempi mitä tuossa omassa halpamallissa.
On kuitenkin mielestäni asiansa ajanut. Mitä muutamia sähkökatkoja ollut, niin kyllähän tuolla pakkasessakin aamupuurot keittelee näppärästi.
Se minkä itse grillissä huomannut, niin liian iso se ei voi olla.
Viime keväänähän mä ostin tällaisen: https://www.tulikulma.fi/grillit/hiilig ... -2394.html
Tuo on mainio kampe, mutta tietty sillä ei ihan pikamakkaraa viitsi käristää. Ribsit tai pulled porkit koko päivän miilutettuna tulee kyllä pikkuista verta hyvät samoin kun joku routapaistikin ja kun tuliboksissakin on ritilä, niin samalla siinä tulee sitten ruuanlaittoruokaa

Kamado oli toisena vaihtoehtona, mutta totesin tuollaisen offset-smokerin olevan monikäyttöisempi.
Viime kesänä tuli valettua laatta jonka päälle oli tarkoitus perinteistä puugrilliä hahmotella. Toteutus on vielä odotuttanut. Koitetaan ensi kesänä. Perus hiilipallokin olisi kiva olla pihvin käristämiseen. Laatan tein kyllä sen verta ison, että siihen mahtuu vähän muutakin tuon puugrillin lisäksi...
Vanhemmalla veljeksellä on iso Weberin Genesis Sears Stationilla. Onhan se hieno peli ja vähän eri oloinen mitä tuo oma markettikaasu, mutta aika arvokashan tuollainen on. Siihen kyllä jo mahtuu evästä ja lämpötila on paljon tasaisempi mitä tuossa omassa halpamallissa.
Pizza, pasta, mafia!
Flappy paddles - löysät polkimet.
Flappy paddles - löysät polkimet.
- JiiPee
- Viestit: 2476
- Liittynyt: 08 Marras 2004, 20:25
- Car(s): BMW K100RS-86
Ex: MiTo QV -10, 156 2.0TS -98 - Paikkakunta: Vantaa
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Samaa mieltä. 11 vuotta hiiligrillejä ja toinen websukka menossa. Ensimmäinen kesti 9,5 vuotta.JontteB kirjoitti:Hiiliweberit on aivan kunkkuja..
Niin, vaihdoin 57cm:n 67 cm:een ja luulin, että se on riittävä.Gasket kirjoitti:Se minkä itse grillissä huomannut, niin liian iso se ei voi olla.
Meillä grillataan ympäri vuoden. Brikettejä käytän lähinnä silloin kun lämpöä tarvitaan pitkään esimerkiksi kokonaisen kanan kypsentämisessä, ribsien valmistuksessa yms... . Muutoin menee hiilillä, kun ne ovat nopeammin actionvalmiita. Mitäs hiiliä porukka käyttää? Itse löysin vuosi - pari sitten Marienburg -merkkisiä hiiliä ja ne ovat osoittautuneet yhdeksi parhaista mitä olen kokeillut koskaan. Joskus sekaan heittelen eri puulaaduista haketettuja lastuja makua antamaan.
Jos menee pieleen ja harmittaa tarpeeksi, pura. Ei mistään hyvää saa, jos ei tee ja pura -Panu Kaila
- Janne
- Viestit: 2015
- Liittynyt: 19 Huhti 2004, 21:12
- Car(s): Käyttöharraste 155 V6 -92, Exät: 159 SW 1750 TBi Business Centenary -11, 156 SW 1.8 TS Super -01, 75 TS -89. Käyttis: Bmw X1 -18
- Paikkakunta: Oulu
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Minä hävitin tuon aiemmin mainitun Luciferin kaasurillin. Kaasulla rillaaminen ei oo mun juttu ja lapsetkin on jo kasvanu 

Alfa Romeo 155 V6 1992
- catharsis
- Viestit: 113
- Liittynyt: 24 Huhti 2016, 22:36
- Car(s): ex-156 2.0 JTS SW boselift
e61 525 -07
S80 2.4 -00 - Paikkakunta: Helsingin MLK
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Mulla lienee samantyyppinen saatana, keväällä tarttui mukaan mammuttimarkkinoilta.
Saas nähdä, missä kunnossa tuo on talven jälkeen. Rotisko on kylmässä varastossa ja arinat sisällä putsattuna ja öljyttynä.
Olin useamman vuoden ilman minkäännäköistä grilliä, koska en löytänyt mieluisaa, enkä nähnyt sijoittamista autoa kalliimppan grilliin, jota käyttää muutaman kerran kesässä, järkeenkäypänä.
Vastustan suuresti ruuanvalmistusta näillä markettikaasuvirityksillä. Lämmönjakopelti?? VMP.
Eikös grillaamisen idea ole kypsennys kontakti-ja epäsuoralla lämmöllä?
Mikä juttu on rillata suoraan pellin päällä?
Käsittääkseni grillattavasta tuotteesta irtoava neste ja rasva olisi syytä saada osumaan takaisin lihaan antamaan aromeita ja kosteuttamaan ja mehevöittämään kappaletta kun neste höyrystyy pudotessaan kuumien hiilten tai kivien päälle?
Jokaisessa kaupassa (pl kaasuvalo) myyjät naureskelivat kun kyselin laavakiviversioita, ovat niin vanhanaikaista, huonoja, jne..
Pitäydyin kuitenkin kannassani.
Tavoitteena oli löytää edullinen 3-tai nelipolttimoinen ilman sivukeitintä spekseillä:
(hiiligrillaaminen ei ole rivitalon takapihalla suoraan ikkunan alla toimiva ratkaisu)
-rosteripolttimot, yli 10 kw teholla
-valurautaritilät
-modattavissa rakenteen puolesta
Saatana vaikutti rakenteensa puolesta sopivalta. Revin ylimääräset pellit helvataan ja värkkäilin polttimoiden päälle peltien tilalle vahvistetun arinan,
ja siihen päälle jenkki laavakivet.
Viritys osottautui nyt yhden kesän kokemuksella vallan mainioksi, tasaista lämpöä riittää jokapuolelle paistoalaa, ilman kierto toimii, ei hyydy, ja saa tarvittaessa mansikaksi.
Tällä käytöllä kivet kestänevät pidempään kuin itse peeveli, mutta saattaa olla että kesäksi vaihtuu vielä jenkkilän keraamiset kivet.
Tällä setupilla kärytelty onnistuneesti mm:
riboja
kanaa
hitokseen vegejä
seitania yms vegaanipaskaa
härkää ja possua ja karitsaa eri muodoissa
maggaraa
burgereita
En kuitenkaan suosittele tekemään omia virityksiä vastaaviin, koska niitä ei tähän käyttöön ole suunniteltu.
Ainakaan ilman vakaata harkintaa ja varovaisuutta.
Saas nähdä, missä kunnossa tuo on talven jälkeen. Rotisko on kylmässä varastossa ja arinat sisällä putsattuna ja öljyttynä.
Olin useamman vuoden ilman minkäännäköistä grilliä, koska en löytänyt mieluisaa, enkä nähnyt sijoittamista autoa kalliimppan grilliin, jota käyttää muutaman kerran kesässä, järkeenkäypänä.
Vastustan suuresti ruuanvalmistusta näillä markettikaasuvirityksillä. Lämmönjakopelti?? VMP.
Eikös grillaamisen idea ole kypsennys kontakti-ja epäsuoralla lämmöllä?
Mikä juttu on rillata suoraan pellin päällä?
Käsittääkseni grillattavasta tuotteesta irtoava neste ja rasva olisi syytä saada osumaan takaisin lihaan antamaan aromeita ja kosteuttamaan ja mehevöittämään kappaletta kun neste höyrystyy pudotessaan kuumien hiilten tai kivien päälle?
Jokaisessa kaupassa (pl kaasuvalo) myyjät naureskelivat kun kyselin laavakiviversioita, ovat niin vanhanaikaista, huonoja, jne..
Pitäydyin kuitenkin kannassani.
Tavoitteena oli löytää edullinen 3-tai nelipolttimoinen ilman sivukeitintä spekseillä:
(hiiligrillaaminen ei ole rivitalon takapihalla suoraan ikkunan alla toimiva ratkaisu)
-rosteripolttimot, yli 10 kw teholla
-valurautaritilät
-modattavissa rakenteen puolesta

Saatana vaikutti rakenteensa puolesta sopivalta. Revin ylimääräset pellit helvataan ja värkkäilin polttimoiden päälle peltien tilalle vahvistetun arinan,
ja siihen päälle jenkki laavakivet.
Viritys osottautui nyt yhden kesän kokemuksella vallan mainioksi, tasaista lämpöä riittää jokapuolelle paistoalaa, ilman kierto toimii, ei hyydy, ja saa tarvittaessa mansikaksi.
Tällä käytöllä kivet kestänevät pidempään kuin itse peeveli, mutta saattaa olla että kesäksi vaihtuu vielä jenkkilän keraamiset kivet.
Tällä setupilla kärytelty onnistuneesti mm:
riboja
kanaa
hitokseen vegejä
seitania yms vegaanipaskaa
härkää ja possua ja karitsaa eri muodoissa
maggaraa
burgereita
En kuitenkaan suosittele tekemään omia virityksiä vastaaviin, koska niitä ei tähän käyttöön ole suunniteltu.
Ainakaan ilman vakaata harkintaa ja varovaisuutta.
- Janne
- Viestit: 2015
- Liittynyt: 19 Huhti 2004, 21:12
- Car(s): Käyttöharraste 155 V6 -92, Exät: 159 SW 1750 TBi Business Centenary -11, 156 SW 1.8 TS Super -01, 75 TS -89. Käyttis: Bmw X1 -18
- Paikkakunta: Oulu
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^
Mielenkiintoista. Pitää laittaa harkintaan tuo modaus, kun näyttää siltä että oma saatanan krematorio siirtyy mökille.
Itekki asun rivarissa ja rillaan nyt weberin briketti/hiilivehkeellä. Molemmin puolin naapurissa asuu vanhempaa väkeä jotka on onneksi rillikansaa. Kysyin muuttaessa heiltä, että ettehän pahastu jos savuutan toisinaan. Toinen isäntä kysyi varmistaen, että ethän tarkoita tupakointia?;) Kun savun lähde kävi selväksi, niin ei mitään hätää ole ollut. Naureskellaan toisinaan noille pirkkabriketeille, joita joutuu hätäpäissään joskus ostaan ja ne savuttaa aivan hulluna. Parhaita on ollu tietty weberin briketit ja ne verkkokauppa.fi:ssä myytävät ravintolakäyttöön tarkoitetut hiilet.
Mielenkiintoista. Pitää laittaa harkintaan tuo modaus, kun näyttää siltä että oma saatanan krematorio siirtyy mökille.
Itekki asun rivarissa ja rillaan nyt weberin briketti/hiilivehkeellä. Molemmin puolin naapurissa asuu vanhempaa väkeä jotka on onneksi rillikansaa. Kysyin muuttaessa heiltä, että ettehän pahastu jos savuutan toisinaan. Toinen isäntä kysyi varmistaen, että ethän tarkoita tupakointia?;) Kun savun lähde kävi selväksi, niin ei mitään hätää ole ollut. Naureskellaan toisinaan noille pirkkabriketeille, joita joutuu hätäpäissään joskus ostaan ja ne savuttaa aivan hulluna. Parhaita on ollu tietty weberin briketit ja ne verkkokauppa.fi:ssä myytävät ravintolakäyttöön tarkoitetut hiilet.
Alfa Romeo 155 V6 1992
- Mokomakin
- Viestit: 691
- Liittynyt: 11 Loka 2008, 17:56
- Car(s): 156 2.0ts -98
916 GTV 2.0ts -97
166 2.0ts -00
306 Cabriolet -97
Kadett -65 - Paikkakunta: Salo
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Weber Q3000 tuli hankittua ja itsenäisyyspäivän kasler siinä kypsennettyä. Hienosti toimii savuttaminen rosterilaatikolla ja hikkorilastuilla miedossakin lämmössä. Tästä on kiva jatkaa harjoittelua 

-
- Viestit: 1118
- Liittynyt: 16 Kesä 2013, 20:52
- Car(s): Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Beta 390 RR -18 - Paikkakunta: Mäntyharju
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Tuossa omassa smokerissa ei hiilet ole oikein hyviä. Briketteinä on ollut etupäässä Weberiä tai Biltemaa. Joskus hätätilassa Tokmannin BBQ Kingiä tjsp. Tuntuu vaan nuo Weberit ja Biltema palavan liki tuplat pitempään mitä Tokmannin briketit.JiiPee kirjoitti:Meillä grillataan ympäri vuoden. Brikettejä käytän lähinnä silloin kun lämpöä tarvitaan pitkään esimerkiksi kokonaisen kanan kypsentämisessä, ribsien valmistuksessa yms... . Muutoin menee hiilillä, kun ne ovat nopeammin actionvalmiita. Mitäs hiiliä porukka käyttää? Itse löysin vuosi - pari sitten Marienburg -merkkisiä hiiliä ja ne ovat osoittautuneet yhdeksi parhaista mitä olen kokeillut koskaan. Joskus sekaan heittelen eri puulaaduista haketettuja lastuja makua antamaan.
Lisäsavuna olen käytellyt leppää tai raitaa. Ehkä raita on vähän pehmeämpi mitä leppä.
Tuli koukattua brikettitäydennystä kun vakaa aikomus olisi joulukinkku miiluttaa tuossa smokerissa

Pizza, pasta, mafia!
Flappy paddles - löysät polkimet.
Flappy paddles - löysät polkimet.
- JiiPee
- Viestit: 2476
- Liittynyt: 08 Marras 2004, 20:25
- Car(s): BMW K100RS-86
Ex: MiTo QV -10, 156 2.0TS -98 - Paikkakunta: Vantaa
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^ Laitahan makusteluja sitten tännekin tuosta "miilutuksesta". Kuulostaa nälkäisen korvaan herkulliselta
.

Jos menee pieleen ja harmittaa tarpeeksi, pura. Ei mistään hyvää saa, jos ei tee ja pura -Panu Kaila
-
- Viestit: 71
- Liittynyt: 27 Touko 2011, 13:07
- Car(s): 2000GT Veloce, GTV 2.0 ,75TS, 147TS, 164super, GTV6 2,5 corsa, 75 2,5corsa
- Paikkakunta: varjakka
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
perjantaina savustetaan hirvenlihaa,hauskaa joulua kaikille!
terv jammu
terv jammu
JAMMU
-
- Viestit: 517
- Liittynyt: 27 Marras 2006, 08:02
- Car(s): 156 2.5 V6 SW -03, Maserati Quattroporte -06, Range Rover TD6 -02
- Paikkakunta: Jämsä
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Lukekaapas piruuttaan se tuoteseloste briketeistä. Yleensä niissä on ollut yli puolet jotain täyteainetta, tärkkelystä tms. Muistaakseni Bilteman briketeissä ei tätä täyteainetta ollut, vaan olivat ihan hiiltä. Tämä selittäisi miksi palavat pidempään. Weberin briketeistä en muista mitä niissä luki.Gasket kirjoitti: Tuossa omassa smokerissa ei hiilet ole oikein hyviä. Briketteinä on ollut etupäässä Weberiä tai Biltemaa. Joskus hätätilassa Tokmannin BBQ Kingiä tjsp. Tuntuu vaan nuo Weberit ja Biltema palavan liki tuplat pitempään mitä Tokmannin briketit.
- JiiPee
- Viestit: 2476
- Liittynyt: 08 Marras 2004, 20:25
- Car(s): BMW K100RS-86
Ex: MiTo QV -10, 156 2.0TS -98 - Paikkakunta: Vantaa
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^ Bilteman briketeissä on maissitärkkelystä. Tieto löytyy Bilteman sivuilta ao tuotteen kohdalta. Samoin Weberin briketeistä löytyy tärkkelystä. Sideaineena lienee ja voipi olla, ettei briketti pysy kasassa muuten.
Weberin brikettejä olen käyttänyt silloin kun niille on ollut tarve. Tarttee kokeilla mainitut Bilteman tuotteetkin tässä lähiakoina. Joskus olen ostanut jostakin marketista brikettejä, mutta ne ovat hävinneet kuin tuhka tuuleen eli palaneet aivan liian nopeasti. Sama kuin olisi käyttänyt hiiliä. Niistä jäi huono fiilis.
Weberin brikettejä olen käyttänyt silloin kun niille on ollut tarve. Tarttee kokeilla mainitut Bilteman tuotteetkin tässä lähiakoina. Joskus olen ostanut jostakin marketista brikettejä, mutta ne ovat hävinneet kuin tuhka tuuleen eli palaneet aivan liian nopeasti. Sama kuin olisi käyttänyt hiiliä. Niistä jäi huono fiilis.
Viimeksi muokannut JiiPee, 22 Joulu 2017, 18:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos menee pieleen ja harmittaa tarpeeksi, pura. Ei mistään hyvää saa, jos ei tee ja pura -Panu Kaila
- Janne
- Viestit: 2015
- Liittynyt: 19 Huhti 2004, 21:12
- Car(s): Käyttöharraste 155 V6 -92, Exät: 159 SW 1750 TBi Business Centenary -11, 156 SW 1.8 TS Super -01, 75 TS -89. Käyttis: Bmw X1 -18
- Paikkakunta: Oulu
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Olisiko ollut kookosta Webereissä?
Alfa Romeo 155 V6 1992
-
- Viestit: 1118
- Liittynyt: 16 Kesä 2013, 20:52
- Car(s): Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Beta 390 RR -18 - Paikkakunta: Mäntyharju
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Aatonaaton miilutusta varsinaisessa grillauskelissä:

Lounaaksi tuli tuossa lohta. Siitä ei tullut kuvaa napattua, mutta myöhemmin päivällispaistista tuli:

Jotain luomunautaa noin kilon pala ja oli foliossa vain vetäytymässä. Grillissä ihan au naturel. Kivasti savu antaa punaväriä pintaan. Sisälämpö taisi olla noin 60..62 tienoilla.
Kinkku tuli sitten puolen yön jälkeen grillistä tämän näköisenä:

Peiton alle loppuyöksi ja aamulla avaus:

Kevyt savun puna ottanut pintaan tuossakin ja samoin paahtuneen rukiin maistaa myös. Tänä vuonna lämmöksi haarukoin 79-astetta. On mielestäni hyvin liki optimia omaan makuun. Grillin lämmöt pitelin 110..120 tienoilla ritilätasosta mitattuna. Kannen kiinteä mittari näytteli alta sataa varmaan kelin takia. Ruiskuori suojasi sen verran, että ehkä inan enempikin savua olisi kärsinyt. Tuon kanssa vaan pitää olla tarkkana kun liha imaisee helposti savua liikaakin. Joku lohi taas, niin vaikka kuinka käryyttää, niin silti savu jää hyvin kevyeksi. Voisi verrata ns. saaristolaissavustimessa tehtyyn kalaan.
Ei tarvinne sanoa että melko varmasti paras kinkku mitä olen koskaan maistanut. Aihio oli jotain GM-vapaata kotitilan viljaporsasta. Ei luomua kuitenkaan kun en millään raaskinut paria sataa sijoittaa kinkkuun. En moista millään usko niin paljoa paremmaksi.
Grillissä paloi reilun puolen vuorokauden aikana noin 7,5 kg Bilteman brikettiä ja jokunen leppäpulikka. Vettä haihtui grillissä olleesta paljusta joku nelisen litraa. Vedenkeittimellä kiehautettua aina lisäilin tarpeen mukaan.
Yksi lisukevinkki minkä voin heittää on meillä niin sanotut kinder-perunat. Tunnetaan netissä ehkä paremmin "potato bomb" -nimellä. Itse olen tehnyt nuo foliossa. Voi kuoria tai olla kuorimatta, ei mielestäni väliä. Hakkaa mielestäni esimerkiksi uuniperunan ihan 100-0. Joku pekoni, kinkku tai juustot on perusvarmoja täytteitä. Peruna imaisee myös kivasti esimerkiksi jalopenon maun. Eli lyhyesti omenaporalla reikä perunaan ja tungetaan liki täyteen valittua täytettä. Irtiporattu tappi keskeltä poikki ja tulpat päihin. Itse laitan aina pari perunaa yhteen folionyyttiin. Hitaasti kypsytellen tulee uskomattoman maukkaita perunoita. Ilman foliota en kuorisi ja olisin hyvin varovainen savun kanssa. Tuo folio on noille hyvä puskuri ja kuitenkin kun jotain rasvaa aina vähän tihkuvat niin peruna on kivasti omassa liemessään. Esimerkiksi jalopenon maku todellakin tarttuu ja voimistuu, niin kannattaa olla malttia sen kanssa ellei tosiaankin halua teräviä perunoita.
Poppamiehen omenasoossia tarttui mukaan ja kai jonkun siankimpaleen voisi vaikka viikonloppuna tehdä kun on vielä brikettejäkin jäljellä.

Lounaaksi tuli tuossa lohta. Siitä ei tullut kuvaa napattua, mutta myöhemmin päivällispaistista tuli:

Jotain luomunautaa noin kilon pala ja oli foliossa vain vetäytymässä. Grillissä ihan au naturel. Kivasti savu antaa punaväriä pintaan. Sisälämpö taisi olla noin 60..62 tienoilla.
Kinkku tuli sitten puolen yön jälkeen grillistä tämän näköisenä:

Peiton alle loppuyöksi ja aamulla avaus:

Kevyt savun puna ottanut pintaan tuossakin ja samoin paahtuneen rukiin maistaa myös. Tänä vuonna lämmöksi haarukoin 79-astetta. On mielestäni hyvin liki optimia omaan makuun. Grillin lämmöt pitelin 110..120 tienoilla ritilätasosta mitattuna. Kannen kiinteä mittari näytteli alta sataa varmaan kelin takia. Ruiskuori suojasi sen verran, että ehkä inan enempikin savua olisi kärsinyt. Tuon kanssa vaan pitää olla tarkkana kun liha imaisee helposti savua liikaakin. Joku lohi taas, niin vaikka kuinka käryyttää, niin silti savu jää hyvin kevyeksi. Voisi verrata ns. saaristolaissavustimessa tehtyyn kalaan.
Ei tarvinne sanoa että melko varmasti paras kinkku mitä olen koskaan maistanut. Aihio oli jotain GM-vapaata kotitilan viljaporsasta. Ei luomua kuitenkaan kun en millään raaskinut paria sataa sijoittaa kinkkuun. En moista millään usko niin paljoa paremmaksi.
Grillissä paloi reilun puolen vuorokauden aikana noin 7,5 kg Bilteman brikettiä ja jokunen leppäpulikka. Vettä haihtui grillissä olleesta paljusta joku nelisen litraa. Vedenkeittimellä kiehautettua aina lisäilin tarpeen mukaan.
Yksi lisukevinkki minkä voin heittää on meillä niin sanotut kinder-perunat. Tunnetaan netissä ehkä paremmin "potato bomb" -nimellä. Itse olen tehnyt nuo foliossa. Voi kuoria tai olla kuorimatta, ei mielestäni väliä. Hakkaa mielestäni esimerkiksi uuniperunan ihan 100-0. Joku pekoni, kinkku tai juustot on perusvarmoja täytteitä. Peruna imaisee myös kivasti esimerkiksi jalopenon maun. Eli lyhyesti omenaporalla reikä perunaan ja tungetaan liki täyteen valittua täytettä. Irtiporattu tappi keskeltä poikki ja tulpat päihin. Itse laitan aina pari perunaa yhteen folionyyttiin. Hitaasti kypsytellen tulee uskomattoman maukkaita perunoita. Ilman foliota en kuorisi ja olisin hyvin varovainen savun kanssa. Tuo folio on noille hyvä puskuri ja kuitenkin kun jotain rasvaa aina vähän tihkuvat niin peruna on kivasti omassa liemessään. Esimerkiksi jalopenon maku todellakin tarttuu ja voimistuu, niin kannattaa olla malttia sen kanssa ellei tosiaankin halua teräviä perunoita.
Poppamiehen omenasoossia tarttui mukaan ja kai jonkun siankimpaleen voisi vaikka viikonloppuna tehdä kun on vielä brikettejäkin jäljellä.
Pizza, pasta, mafia!
Flappy paddles - löysät polkimet.
Flappy paddles - löysät polkimet.
- catharsis
- Viestit: 113
- Liittynyt: 24 Huhti 2016, 22:36
- Car(s): ex-156 2.0 JTS SW boselift
e61 525 -07
S80 2.4 -00 - Paikkakunta: Helsingin MLK
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Saatana kaivettu horroksesta tulille. Pientä pintaruostetta parissa saumassa ulkovaraston jäljiltä.
Arinat säilytin sisätiloissa talven yli. Nopee kuumennus ja hanger steakkia huiviin.
Arinat säilytin sisätiloissa talven yli. Nopee kuumennus ja hanger steakkia huiviin.

-
- Viestit: 1118
- Liittynyt: 16 Kesä 2013, 20:52
- Car(s): Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Beta 390 RR -18 - Paikkakunta: Mäntyharju
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Kivasti partsille aurinko paistellut joten eilen kaasutin kanaa ja tänään hamppareita
Sit loppuikin se kaasu 


Pizza, pasta, mafia!
Flappy paddles - löysät polkimet.
Flappy paddles - löysät polkimet.
- catharsis
- Viestit: 113
- Liittynyt: 24 Huhti 2016, 22:36
- Car(s): ex-156 2.0 JTS SW boselift
e61 525 -07
S80 2.4 -00 - Paikkakunta: Helsingin MLK
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Grillikausi korkattu Votkinin valkosipulinakeilla ja rehuilla.
Saatanan kuulumisia:
Talven jäljiltä taas hieman lisää ruostetta lähinnä saumoissa, ei kuitenkaan vielä mitään pahaa. Itsetuhomekanismi käynnistynyt.
Arinat totutusti virheettömässä kunnossa.
Tälle kaudelle päivitin laavakivet keraamisiin. Vaikuttaa toimivalta, paljon paremmat kuin laavaiset. Vaatii vain hieman pidemmän esilämmityksen.

Saatanan kuulumisia:
Talven jäljiltä taas hieman lisää ruostetta lähinnä saumoissa, ei kuitenkaan vielä mitään pahaa. Itsetuhomekanismi käynnistynyt.
Arinat totutusti virheettömässä kunnossa.
Tälle kaudelle päivitin laavakivet keraamisiin. Vaikuttaa toimivalta, paljon paremmat kuin laavaiset. Vaatii vain hieman pidemmän esilämmityksen.
- JiiPee
- Viestit: 2476
- Liittynyt: 08 Marras 2004, 20:25
- Car(s): BMW K100RS-86
Ex: MiTo QV -10, 156 2.0TS -98 - Paikkakunta: Vantaa
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
^Hyvä mies, vaihda hiiligrilliin se Gas-lucifer. Ei tartte putsailla/vaihdella laava- yms kiviä
.
Mä laitoin tänään kaupasta ostetun valmiin griiliboxin kanaa ja selectionin vihanneksia. Taisi olla tänä vuonna vasta toinen taikka kolmas kerta kun grillataan ulkona. Talvi jäi passelisti välistä.

Mä laitoin tänään kaupasta ostetun valmiin griiliboxin kanaa ja selectionin vihanneksia. Taisi olla tänä vuonna vasta toinen taikka kolmas kerta kun grillataan ulkona. Talvi jäi passelisti välistä.
Jos menee pieleen ja harmittaa tarpeeksi, pura. Ei mistään hyvää saa, jos ei tee ja pura -Panu Kaila
Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Tänään tuli grilli putsattua ja kauden ekat käyrät ja piffit käristettyä. Kyllä maistui taas hyvälle pitkästä aikaa.
- Albertolli
- Viestit: 4181
- Liittynyt: 08 Joulu 2011, 10:22
Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic
Pääsiäisenä korkattiin grillikausi karitsan ulkofileillä ja pekoniin käärityillä parsoilla.
Eilen vastaavat parsat ja pari isoa mehevää kasleria.
Eilen vastaavat parsat ja pari isoa mehevää kasleria.

Kyllä isin silmäpusseihin mahtuu!