166 takasumuvalot ei toimi

Alfoista

Valvoja: Moderators

Vastaa Viestiin
Tony Soprano
Viestit: 54
Liittynyt: 16 Maalis 2003, 08:33

166 takasumuvalot ei toimi

Viesti Kirjoittaja Tony Soprano »

Hei,

Oma ymmärrys loppuu. Takasumuvalojen lampunkantaan molemmille puolille tulee jännite OK niin kauan kunnes laittaa polttimon (ehjä) paikoilleen, jolloin jännite välittömästi putoaa nollaan eikä lamppu tietenkään pala.

Tuon perinteisen vikapaikan, takaluukun johdotuksen, kävin läpi ja mittailin johto johdolta (oli useaa johtoa korjailtu näköjään aikaisemminkin), ja pitäisi olla siltä osin kunnossa. Myös sulakkeet tarkastin, vaikka ei tämä kyllä sulakkeesta voi mitenkään varmaan johtua...

Auto on 166 2.0 TS vm 2000.

Osaisko joku sähköistä enemmän ymmärtävä antaa vinkkiä mistä tutkisi seuraavaksi? Joku rele kenties, mikä ja missä sijaitsee?

- Antti

Avatar
Polforea
Viestit: 8939
Liittynyt: 21 Kesä 2011, 01:17
Car(s): 159 Berlina
335xi E90
350i DHC
99 GL 2D
33 P4
4C 1:24 TBi
Paikkakunta: Viiva-k-fisu

Re: 166 takasumuvalot ei toimi

Viesti Kirjoittaja Polforea »

Tony Soprano kirjoitti:Oma ymmärrys loppuu. Takasumuvalojen lampunkantaan molemmille puolille tulee jännite OK niin kauan kunnes laittaa polttimon (ehjä) paikoilleen, jolloin jännite välittömästi putoaa nollaan eikä lamppu tietenkään pala.
Huono liitos linjassa ennen polttimoa tai sen jälkeen ja liian suuri ylimenovastus siinä liitoksessa syö jännitteen, eikä virta pääse kulkemaan.

Mittasitko vain kannan nastasta toiseen? Jos mittasit, niin toista mittaus niin, että kytket mittarin miinuspiuhan auton runkoon - jos sama efekti toistuu, vika on plussapuolella ennen lamppua, jos ei, vika on lampun maadoituksessa.
Ei mikään oo niin viisas kuin saksalainen insinööri. Tai jos on, niin se on suomalainen poliitikko.

Vastaa Viestiin